Scudo Sports

Bisikleti yikama 2 (Videoyu izleyin...)

fırça çizer boyayı,ben aspirins temizlik maddesini basınçlı şişeye dolduruyorum,bisikleti güzelce köpürtüyorum süngerle siliyorum sonra durulayıp kuruluyorum ve yağlama yapıyorum.aşırı basınç zamanla zarar verebilir.

Scudo
@alperK

Benim senin yasindan fazla bisiklet sürmüslügüm var ve simdiye kadar basincin hicbir zarar verdigini görmedim. Zarar verici basincal yikanirsa tabiki zarar verir ama dogru basinci kullanirsan hic bir zararini görmesin. Herseyin bir kurali vardir ve o kurarlara uyulmasi gerikiyor.

Mesela bir hollowtech aynakolunu yerinden yikartamayinca diger tarafdan celik cekiclemi yoksa plastik cekiclemi vurursun? Ben plastigi tercih ederim zarar görmesin diye, ama sonucta ikiside cekicdir.

Basincda böyle bir seydir bir 80-100 bar arasi yikamak var birde 200 barla yikamak var. Ben burada 80bari tercih ederim, 200 bar zarar vermesini gectim boyayi bile söker atar.

Teşekkür ederim. Çok iyi videolar olmuş. İyi bi konuda olmuş ayrıca.

@kivilcimb
Merhaba burada wd40ı zincir için kullandığınızı söylemişsiniz , gittiğim bisikletçide wd40 sıktı biraz şüpheliydim sizde şuana kadar herhangi bir sorun oldu mu ?

Murat abi, sana sonsuz teşekkür ederim. Sayende 2-3 saat bahçede bisikleti temizlemekten kurtuldum. Ha tek sorunum, kadro beyaz olduğu için siyahlaşan pis yağlar kadroya tutunuyor tazyikli su bile çıkaramıyor, onları da ıslak mendil ile çıkartıyorum. Çok sağ olasın abi:)

(link)

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
Peki furç takımından(emin değilim ama maşanın çıkıntı yapıpta üzerinde gidon boğazını montajladıgımız borudan söz ediyorum) , tekerlek göbeklerine aynakol göbeğine vs. su kaçmıyor mu ya da bu kaçan su zarar vermez mi acaba?

@Darke

Uzaktan sıkılırsa birşey olmaz.

Açıkçası ben de çok teşekkür ederim , bisikleti temizledikten sonra hep rublenin arkası tozlu yağlı kalırdı ama sizden esinlenerek başvurduğum bu yıkama tekniğiyle bisikletim ilk gün geldiği gibi oldu yeni bisiklet gibi :) sadece dış lastiklerin ortasında hafif tozlar var onlarda olmasa direk fabrika çıkışı :)

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/05/26/IMG-20140523-00402.jpg

Not:Zincir ve ruble temizliğiyle bu yöntemden önce çok uğraşmıştım keşke uğraşmasaymışım :/

• Beğen
Tepkiler: Darke
@adapolat
Zincir ve ruble bu şekilde gerçekten sıfır haline geliyor(dişli aşınmasını saymazsak:)). Ben en son böyle yıkadığımda zincirim siyahtan gümüşe dönmüştü ama beyinsiz bir usta zinciri powerlocktan kırdığı için zinciri atmıştım, deneyememiştim bile:)

@adapolat

benden size süper bi taktik! GAZYAĞI o siyah eskimiş yağı kolayca söküp alıyo zincir ruble aynakol temizliği için birebir temizledikten sonra yağlamayı unutmamak gerek :)

Bende öncelikle benzinlikte yıkıyordum bisikleti 2 aylık jantımın gjbeği kitlendi garantiye verdiğimde bana göbeğin içine su girdiği cşve paslandığı söylendi basınçlı suyla yakalıyorum artık

Geri