Ne benzin parası vermek.Ne vergi ödemek.Arabanın içinde sıkışmaktansa özgürlüğü hissedip rüzgarı hissetmek.İnsanlardan daha hızlı ve özgür olmak.Ve en sevdiğim neden biraz pedal çevirdinmi kendi kendine gitmesi.İşte en güzel özelliği
Bisiklet aşığı kişiler her zaman bu hissi tarif etmekte güçlük çekmiştir.Onları bisiklet üstündeyken her zaman mutlu değilken çoğu zaman buruk görürsünüz.Sürüş olmayan gün sayısı arttıkça bu mutsuzluğa dönüşür.Benim için yüzeysel tarif budur.Bisikletsiz yaşayamam çünkü heryeri bisikletle keşfederim ,birçok şey bisiklet sayesinde bana kolaylık sağlamıştır.Sağlıksız bir yaşama sürüklenmememin tek sebebi,etrafımdakiler gibi boş şeylere para harcamaktansa aç kalma pahasına bisikletime yatırım yapıp onunla zaman geçirmeyi yeğlerim
Doğayı hissetmek, özgür olmak ve istediğin an hareket edebilmek. Bisiklete o kadar bağlanmışım ki, araba kullanırken yaz kış camları açık tutuyorum rüzgârı hissetmek için....
Pedallarken hani böyle inceden rüzgar vuruyor ya yüzümüze, bunu hissi yaşamayan, insanın içinde hangi duyguları oluşturduğunu bilemez, ama hepiniz anlamışsınızdır ne demek istediğimi
bisiklet her şeyden önce bir tercihtir, hayatın belki de kişiye özel en önemli seçkisidir. kimisi bir yere ulaşmak için kullanır kimisi için ise hayatın anlamıdır. onsuz yapamaz rüyanızda bile görür olursunuz.
bisikleti sevmek diğer doğa ve çevre katili insanların yanında farklı olarak hayata sarılmak, doğaya aşık olmakla eşdeğerdir. onun uğruna şarkılar yapılmıştır, aşk gibidir de bir anlamda. bunu her insan anlayamaz. her insanın da anlamasını bekleyemeyiz. çünkü bisikleti gerçekten sevenler dünyadaki en özel insanlardan birisidir. duyarlıdır, huzurludur çünkü. özgür olursunuz rüzgara karşı. bisiklet bir aşk şarkısındaki sevgiliye söylenmiş güzel bir kaç dizeden birisidir.