Scudo Sports

Bisikleti otobüs bagajına koyunca başkasının almaması için ne yapmalıyız?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Soru başlıkta arkadaşlar. Üstüne isim yazsam bile Benim adım Harun Salcı deyip alır biri.

Scudo
Muavine kendini iyice tanıtıp, bagaj içindeki taşıyıcı demirlerden birine kilitlemek sorunu çözecektir :in: :D

Kurumsal bir firma ile yolculuk ediyorsanız, bisikleti teslim ederken, bisiklete bagaj fişi taktırmayı ihmal etmezseniz, doğacak olumsuzluklardan siz sorumlu değilsiniz.

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Veya ismimi yazdığım kağıda telefonumu yazayım.

Kilitlemek en mantıklısı. Bagajın sağ veya sol köşelerine koyarsınız ve tepesinde bulunan demirlere kilitlersiniz..

@Berkant Öztürk

Bütün yolcu biletlerinin üzerinde "Değer tespiti yapılmayan bagajların zayi durumunda taşıyıcının sorumluluğu bilet bedelinin 2 katını geçemez" ibaresi vardır. Kurumsal olsa bile firmalar sorumluluk almazlar. Hatta kurumsal olmayanlarda, hakkınızı hatır gönül ilişkisi ile daha kolay savunduğunuz durumlar bile olabilir.

Bagaj kaybı başıma geldiği için az biraz tecrübem var konu hakkında :)

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Bagajdarda kilitleyecek yer var mı onu bilmiyorum.
Olmadı pedallarız Uludağ'ı kazanırsam 70 km yol. :D

bisiklet demonte edilmeden bagaja alıyormu otobüs şirketleri

@Harun Salcı

Tasarı devam ediyor .Eğer onaylanırsa direk Kestel den metro ile Üniye gidersin

başka bir memlekete gönderirken en sağlıklısı bisikleti otobüsün içine kilitleyip.. anahtarlarını otobüs kaptanına vermektir.. sonraki işlem otobüsün plakasını,otobüse ait cep telefonunu ayrıca kaptanın adı soyadını karşı taraftaki alıcı kimse ona söylemektir..

@levent koç

Kargo göndermiyorum. :)

Bagajı görebileceğin bir koltuktan bilet alırsan, her bagaj kapağı açılınca insanları kesebilirsin :)

@Harun Salcı

Evhamlı mısın? Bisikletinin çalınması valizinin çalınma ihtimali kadardır.

harun kardeşim hiç evhamlı olma.. bisikleti kilitlemesen bile bir şey olmaz.. ama içim rahat etsin diyorsan bir kilitle içteki demire kilitlersin sonra başını otobüsün koltuğuna yaslarsın olur biter..

@Ali Uzel
O kadar bile yoktur. Valiz ayırt edilemeyebilir, karışabilir; ama bisiklet hemen dikkat çeker. Kaçmaya çalışsa da fark edilip yakalanma ihtimali vardır. Ama eşeğini sağlam kazığa bağlamak gerekir. Konu sahibi arkadaş, sen sen ol sakın kilitsiz bırakma bisikleti. Sonrası senden çıkar.

@Harun Salcı
Evet var. Tavan kısımlarda demir profiller olur. Oraya kilitlenebilir...

@Fırat Y.
Evet alınıyor. Örnek (link).

@Harun Salcı

Otobüs yolcu indirmek için her durduğunda sen de in bagajı gözetle. :)

@Fırat Y.

çoğu demonte etmeden alıyor, hatta bugüne kadar yalnızca bir kere demonte ettim bisikletimi o da Ankara'ya yarışa gidiyorduk ve toplam 6 bisiklet vardı bagaja girecek, o da o yüzden. Yoksa bir bisiklet iki bisiklet için demonte edin denmez ya öyle kolay kolay. Bagaj ful olacak da anca öyle. Motorsiklet taşıyor insanlar abi otobüs bagajında, ona birşey denmiyor..

Bisiklet için ek ücret verip vermemekse muavine, senin ağzının işi yapıp yapmamasına vs vs vs kalan birşey. Defalarca soktum dediğim gibi, bir kere para verdim muavine o da 5 lira. Hakkını aramak yerine 5 lirayı verip geçiyorsun malesef, doğruya doğru..

@Harun Salcı

Bir keresinde Anadolu seyahat bisikletin üzerine bagaj kağıtlarından yapıştırmıştıda zor sökmüştüm. Hatta lastiğe bile yapıştırmıştı. Bisikletle beraber gelen çantalarınıza bagaj numarası almanız yeterli. Bisikleti bagaja kilitlemeye gerek yok. Malum otobüslerde muavinle iyi geçinmek lazım... Çokta zorlamaya gerek yok...

Kamilkoç'la git hiçbirşey olmaz. Ben kaç defa yolculuk ettim gerek uzun gerek kısa. Gayet güvenli. Komple sokuyorum bagaja geçiyorum uyuyorum.

Geri