Scudo Sports

Bisikleti kargoya vermek

çağdaş efe

Aktif Üye
Tepki
77
acaba bisikleti kargoyla yollayan var mı.nasıl bir paketleme yapmak gerek ekonomik olması için.ve nekadar tuttuyor acaba şehirler arası.tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.:)

Scudo
geçen hafta erdoğanlar bisikletten sedona-borla bisikletim geldi.
ankara dan muğla-dalaman a.sürat kargo ile yolladı lütfü bey.32 ytl.kargo ücreti verdim.24 saat içinde kapımdaydı.(yurtiçi veya mng ile 90-100 ytl arası geliyor)
bisiklet için imal edilmiş ince uzun koliyle geldi.gidon-sele-pedallar-ön tekerlek hacmi küçültmek için demonte idi.onları kendiniz de takabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: çağdaş efe
merhaba. ben n11den bianchi marka bisiklet aldım 3 gün oldu hiç sürmedim dişarı çıkarmadım iade talebi oluşturdum ücretsiz bize geri kargolayın dediler ben kutuyu attım. nasıl yapıcam kargo şubesine gitsem orda kutuya koyarlar mı ?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@quarlack Orada koymazlar büyük bir ürün olduğu için birde sorgulamak bana düşmez ama sormak istedim binmeyecektiniz aldınız madem koliyi neden attınız ki?

• Beğen
Tepkiler: Veto8 ve orcunek
@quarlack

Bisiklet’in sigacagi ebatlardaki kolileri yerel bisikletcilerinizde bulma ihtimaliniz var. Kargo subesinde yardimci olacaklarini sanmiyorum.

kendim için almadım kardeşime aldım ama 26jant büyük geldi binemiyor düzgün değişim talep ettim aynı fiyat olmadığı için değişim olmadı iade edip 24 jant alıcam . ilkez internetten bisiklet aldım kutu daha işime yaramaz sandım attım :(

@vetohan

küçük kutular duruyor sadece büyük olanı attım bisikletçi hariç başka nerden bulabilirim kutu ?

@quarlack

Normal kolilerden de yapilabilir biraz kes yapistir ugrasiyla. Baska bulabileceginiz yer aklima gelmedi. Isterseniz kargo subesine sorun yine de.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@vetohan

tamamdır teşekküler.

@quarlack
Kargo firmalarında o kadar büyük koli olacağını sanmıyorum, hem onları para ile satıyorlar.

Decathlon vb. bisiklet mağazalarından koli rica edebilirsiniz. Hiç olmazsa daha büyük bir koliyi keserek, katlayarak uygun boyutlara getirebilirsiniz. Tabi bisikleti demonte yapmanız gerekecek.

Ayrıca kolinin üzerine büyük puntolar ile DİKKAT KIRILIR yazın.
Bizim kargocular sağolsunlar elden ele atmalar, üzerine ağır bir şeyler koymalar vs. kadroya zarar vermesinler.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@quarlack kargolarda kutu var. Parayla satiyorlar. Onuda bir sekilde posetlerler. Yada soyle yap. Ayni magaza ile gorus alacagin bisiklet orda varsa urunu satin al. Gelen kolinin icine ilk bisikleti koy. Paran biraz gec yatmis olacak ama en saglam bu sekil olur.

ben sordum kargoyu elazıgdan kayseriye gelecekti yurtici kargo 65 tl dedi ptt 100 dedi aras 110 dedi bende otobusle getirttirdim muavine bi paket sigara aldı verdi arkadaşim kayseriye gidecek bisikelt dedi on tekerini cikardı koliye koydu burdada emanete biraktilar emanete 10 tl verdim aldim daha 3 gün olmadı

Ben kendi deneyinlerimi anlatayım. Önce pedalları söktüm, ardından seleyi ve sele borusunu çıkardım. Gidonu ayırdım, ön tekeri çıkardım, gidon boğazını ters çevirip gidonu maşaya plastik kelepçeyle sabitledim. Kadro kulağını söktüm. Arka aktarıcıyı ayırdım. Zinciri de sökecektim ama aparatım yoktu sökemedim. Arka tekeri çıkardım. Mandallı milleri de tekerlerden ayırdım. Tekerleri kadronun sağına ve soluna yerleştirip koliye koydum. Ayırdığım tüm parçaları da ufak bi koliye koydum. Bisikleti koymak için decathlondan koli almıştım. Kolinin içine, tekerlerin sağına soluna karton parçaları koydum ayrıca. Ptt ye verdim 20 kg izmir malatya 120 tl tuttu.

Televizyon kutusunda gelmişti oğlumun bisikleti .
70 kaad vermiştim PTT ye

Eğer fiyatları yeni zamlamadıysa en uygun fiyatı ptt kargo verir. Bulunduğunuz yerde bir bisiklet satıcısı varsa onda çıkma bisiklet kutusu vardır. Kargo şirketlerinin sitelerinde kargo ebatı ve ağırlığı girip gideceği yeri belirttiniz mi ücret hesaplama araçları var. Yaklaşık net bir fiyat bilgisi alabilirsiniz. Kutu boyutlar yaklaşık 160 x 120 x 30 cm ağırlıkta kutu ile beraber yaklaşık 30kg dan hesaplayabilirsiniz

Merhaba

Kısaca acikliyorum bisikleti kargoya vereceğim fakat hangi kargo şirketini vereceğimi bilmiyorum
istanbul'dan-manavgata cuma günü orda olması lazım
Fiyat ve kalite bakımından hangi kargo şirketi iyidir.
Pazartesi kargo şirketine vermem gerek

Bisikletim cr022

Geri