her komponentin farklı kalite düzeylerinde farklı alternatifleri var... bunların kalitesi, sağlamlığı, hafifliği, mesela viteslerde geçişlerdeki seriliği, göbeklerin akıcılığı, fiyatı etkileyen unsurlar...
2000 tl'yi gözden çıkardığınızda, belli bi kalite düzeyini yakalarsınız...
yani herşeyde olduğu gibi..
ama tabi bu 2000 tl'lik kalite düzeyine ihtiyacımız var mı? öncelikle sorulması gereken soru bu kanımca.
mesela vites geçişlerinde, bi modelle bi düşük modeli arasındaki farkı fark edebilecek düzeyde miyiz?
ya da mesela kadrodaki 2 kg.'lık fark bizim için önemli olacak mı?
ama bence en önemli soru, cevabının benim için "hayır" olduğunu bildiğim bi soru...
daha çok kalite, bisikletimizi ve bisiklete binmeyi daha sevilir yapar mı?
(benim bisiklet whistle miwok 1052 v... çok severek aldım... hala da çok severek kullanıyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum... şahsen bisiklet keyfi için 1.300 TL'lik bi ekstra "kalite"ye de şu ana kadar hiç ihtiyaç duymadım... sadece jantları, örgüsünden ötürü değiştirmem gerekti. abuk subuk yerlerden inince akord ayarı bozuluyodu.... kendimden örnek verdim ama tabi ki herkes benim gibi düşünmek ve hissetmek durumunda diil =) )
(EDIT: kısacası benim, benim için yeterli bi kalite düzeyini yakalamak için 2000 tl vermem gerekmedi)