Scudo Sports

Bisikleti güneş ışığında birakmak hidroliklere ve bisiklete zarar verir mi?

Sadık Öz

Üye
Tepki
10
Arkadaşlar bisikletin güneş ışığında kalmasi bisiklete zarar verir mi? Veya hidrolik frenlerle alakali bi sorun olusur mu? Yag bulunan kismin icindeki yagin isinarak genlesip bulundugu yeri patlatmasi gibi...

Scudo
Bisikletin güneş altında uzun süre kalması lastiklere büyük ölçüde zarar verir.Ama hidrolik frenle ilgili bir sorun olacağını zannetmiyorum en fazla yağ haznesinin bulunduğu yerdeki küçük delikten bir miktar yağ boşalabilir.Patlama vs olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Sadık Öz
Öncelikle Teşekkürler...
Peki bisikleti güneş ışınlarindan korusam ( mesela bi kilim vb sersem ustune ) bisiklet yine de isinio ( geçen gün denedim.. saniyorum dogdudan ustune serdigim icin boyle oldu ) bu şekilde bi zarar gelir mi ?
Son olarak çareyi kilimleri bir ipe asarak golgelendirmekte buldum.. Saniyorum boylece hem gunesten isinlarindan hem de sicaktan korunacaktir arada mesafe oldugu icin. Bu çözüm işe yarar mi?
Not : Bisikleti balkonda sakliyorum ( yani bu çözümleri fantezi gibi gorulebilir ondan dedim :) )

Şimdilik içeri almak zor gorunuyo.. ben de kişa kadar geçici çozum ariyodum.
Yani bu son geliştirdigim çozumde mi işe yaramaz :(
eer oyleyse içeri alacagim bi şekilde

Pekala Teşekkürler..
Şimdi işe koyuluyorum. Artik bi gazete falan serecegim bişeler yapacagim :)
İlginiz için tekrardan teşekkürler

Güneş bisikletin plastik aksamlarına büyük zararlar verir. dikkatli olmak gerek. Üzerine bir tente yada bez sermek mantıklı olur.

Bisiklet balkonda kalıyor, üzerinde tente var. Ama sabah- öğlen arası balkona vuran güneş bisiklete de baya vuruyor. Bazen bakıyorum kadro ateş gibi olmuş, üzerine eksradan battaniye atıp güneşin bisiklete temas etkisini azaltmaya çalışıyorum. Sizce güneş sıcaklığı bisiklete zarar verir mi, alüminyum kadroya zararı olur mu?

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Belki boyasına ve selenizin tipine göre selenize zararlı olabilir. Benim bisikletim de sıcakta kalıyor. Boyasını pek önemsemedigim icin koruma gereksinimi duymuyorum. Selemin yırtık kısmını daha da yırtıyor zamanla ama zaten yakında seleyi değiştireceğim icin bunu da onemsemiyorum.

@Arkockutay
Kadroya zarar verebilir acaba, çatlatma falan?

Telefonunuzu veya bilgisayarınızı sıcağa/güneşe koymuyorsunuz ama..
Bence kadroya zarar da verebilir..

@-Skynet- gunes ve deniz uzun vadede herseye zarar verir. Soldurur, cürütür, eritir, korozyon, paslanma, kırılma gibi etkenleri hızlandırır.
Oyle birkac ayda sorun olmayacaktır ama yıllar gecerken bisikletinizin ömrü kısalacaktır.

Benim velespitte güneşte duruyor dediğiniz gibi bazen bakıyorum ateş gibi oluyor. Dedikleri gibi uzun vadede olabilir belki ama kısa vadede sorun yaşamadım boyası falan sağlam şükür ama imkan varsa güneşte bırakmamayı tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Bende evin boş odasına koyuyorum bisiklete güneş gelmiyor ama o odada klima çalışmadığı için rahatlıkla 35-40 derece oluyor bisiklete zarar verirmi bu durum

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Bisiklet sever 93
Sonucta metaldir. Plastik aksamlari vardir. Yasadiginiz yere gore yazın 40 dereceden fazla isiya, kışın -10 derecelere ve altında soguga maruz kalir. Malzeme cinsine gore omru azalir. Rengi solar. Mumkunse kullanilmadigi zamanlarda asiri sicak ve soguktan korumaya calismak gerekir. Karda, yagmurda, direkt olarak yaz gunesinin asiri sicaginda park etmemeye calismak gerekir. Ama porselen bebek gibide herseyden korumanın alemi yok. Sonucta kullanmak icin tasarlanmis, bakımı yapildikca, ihtiyac oldugunda parcasi degistikce hizmetinizde olan bir arac. Kaygilar yerine keyfine bakmak lazim :)

@Triban
Onlar elektronik aletler hocam, bu mekanik alet. Ona bakarsan arabalar, motorsikletlerde vs onlarda sürekli bu tip dış etmenlere maruz kalıyor. Onlarda da tabi kaliteye göre güneş zaiyatları alıyor. Teker dışında pek bir zararının olacağını sanmıyorum ama kadro alüminyum olması vs belki çatlatır korkusuda hafiften oluyor.
Saklama şeklim bu şekilde, başka koyacak yerimde yok malesef...Bazen gidonu tuttuğumda ateş gibi oluyordu, ondan sonra mecburen böyle havluyla önlem almaya başladım..
DSC_0061.JPG

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@suat akman

Bundan önceki yorumlarda bir üye plastik akşamlar lastik gidon bandı vb gibi yerlere zarar verir demiş ben ondan dolayı biraz endişelendim birde yol bisikleti olduğu için lastiklere en az 70 ps hava basıyorum yolda falan giderken lastik yarılırsa büyük sıkıntı olur kaza yapabilirim diye düsünmuştüm o beni korkuttu açıkçası

Amma abarttınız yahu otomobillerin topu topu %20'si kapalı otoparkta muhafaza ediliyor geriye kalanlar güneşi olduğu gibi yiyor da bir şey olmuyor. İki teker bir pedaldan ibaret basit bir düzenek olan bisiklete mı bir şey olacak? Abartmayın yahu. Güneşin verebileceği en büyük zarar boyada güneş yanığı olur ondan da bisikletinizi 3 ayda bir cilalayarak korunabilirsiniz.

Geri