Scudo Sports

Bisikleti bakıma verdim ama geri aldığımda...

@Halil Uygun
merhaba, öncelikle cevap için teşekkürler.

ilk önce bisiklet gezginindeki rahman a gittim. kendisi de bisikleti deneyince aynen benim gibi hidrolikte hava sıkıntısı olabileceğini söyledi çünkü esneme çok yüksek idi.

tamir için servise (yeşil bisiklet) gittiğim de (yukarıda da yazdım gerçi ama) hidrolikten ziyade madde bulaşması oladuğunu söylediler. ama ben ısrarla hidrolik tamiri isteyince sadece hidrolik tamiri konusunda anlaştık. böyle istedim çünkü madde bulaştığına inanmıyordum.

tamirin ardından esneme gitmiş. yani hidrolikte de sıkıntı olmuş her nasıl oldu ise. ve bu esneme ben bakıma vermeden önce kesinlikle yoktu. zaten yazdığım gibi bakımdan sonra frenler tanınmaz halde idi. her neyse hidrolik düzelince ön fren geri gelmiş hocam. canavar gibi. eskiye çok yakın performans veriyor. arka ise, hidrolikteki boşluk giderildiği halde tutmuyor. işe yaramaz vaziyette. şu durumda arka freni sıkmışım ya da sıkmamışım pek bişey farketmiyor.

kısacası, arka frenin asıl karın ağrısı hidrolik değilmiş demek ki.

@Halil Uygun
olaya şahit olmak ile neyi kast ettiğinizi anlayamadım.

ben bu konuyu yardım almak için açmıştım ancak siz sanırım kaçkar bisikletteki kişiyi savunmuşsunuz. ben o kişi ile ilgili bir şey yazmadım ama illa yazmak gerekiyorsa;

bana verilen hizmetten memnun değilim, memnun olabilmemin imkanı yok. bakım yapılmış tamam ama bin km boyunca sıkıntı yapmayan frenlerim berbat hale gelmiş nasıl oldu ise. dahası; bu durumla ilgili yardım almak için aradığımda telefonda bana: "gelin yardımcı olalım, bakalım ne olmuş" tarzı bir yaklaşımda bulunulmasını beklerdim. ancak telefon ile kendilerine ulaştığımda: "yoktur bir şey, balatalarını değiştir" tarzı geçiştirici cevaplar verildi ve ben kendim: "geleyim bir bakın" diyene kadar karşı taraf beni davet bile etmedi. gittiğimde ise: "bu frenlerde sıkıntı yok, daha iyisi ancak balata değişimi ile olur" tarzı bir cevap aldım ki bu cevap da bana yardımcı olmadı çünkü frenleri bin km kullanan da benim, geceyle gündüz gibi değişimi gören de benim.

sonuç olarak çözümsüz şekilde ayrıldım oradan, aldığım hizmetten memnun değilim. şu durumda lütfen bana: "kaçkar bisiklet şu kadar bisiklet montajı yaptı.." diye başlayan cümleler kurmayın. illa kuracaksanız şunu da ekleyin cümlenize: "kaçkar bisikletin artık madur ettiği biri var"

Scudo
sırf bu lanet problem için bugün işimden izin aldım (yarın bursaya gidecem için) servise gidip gösterdim. arka frenin balata ve diski değiştirdiler. neyse ki bursaya korkmadan gideceğim şu anda. paramla rezil olmanın son oturumunu da yaşadım ve umarım artık bitti.

komşu komşunun eşeğini türkü söyleye söyleye aramış diye boşuna dememiş atalarımız. internette çok okumuştum bisikletinizi kimseye teslim etmeyin, tüm bakımını kendiniz yapın diyenleri. bu olaydan sonra ben de bir daha zor teslim ederim bisikletimi.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Gecmis olsun arkadasim,

Ozellikle onemli bir etkinlik oncesi bunlari yasaman buyuk talihsizlik. HD frenlere dair su konuyu okursan umarim sana bir yarari dokunur sonrası icin
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=135776&p=1678390

Ayrica ilk bisikletimi aldigimda ve ilk orta gobek sorunu icin tamirciye gittigimde (1990 Bodrum) yetkili servis uygun anahtarı olmadigi icin garanti kapsamındaki bisikletin gobegini cekic ve civi ile sokmustu. Cizildigine mi yanayim, ses cikaramayip oyle kalakaldigim icin devam ettigi tamir katliamina mi?
O gun bugundur her isimi kendim halletmeye calisiyorum. En azindan sozde tamircilerden daha kotu yapmayacagima inandigim gibi, gittikce kendimi gelistiriyorum :)
Dogru yoldasin bence!

Gercekten isinin ustasi durust tamirci ve servislere lafim yok! :)

bende bakıma verdiğimde balatalara yağ sürüldüğünü farkettim. dile getirdim hata yaptığını ama adam biz kırk yıllık ustayız bir kaç gün tutumaz geri düzelir dedi.3 gün boyunca kazadan döndüm . geri götürdügümde hatasını kabul etmedi sen müdahele etmişsin dedi. o günden beri bakımımı kendim yapıyorum .

Demekki neymiş; zaman buldukça bisikletin bakımlarını hem öğrenip hem uygulamak gerekirmiş, ben hd den hiç anlamayan biri olarak o kadaaar araştırma yaptımki şimdi sorunsuz kullanıyorum en ufak bişeyde tamirciye gitmek yerine çözümü kendim üretiyorum, gerçi büyük sorun olsada kendim yapıyorum ama :) buda insanı mutlu ediyo haliyle ;)

Bir de sorum olacak arkadaşlar; bisikleti ters çevirince hava yapıyo diyosunuz fakat ben çeviriyom ediyom ama öyle bir durum söz konusu değil, hatta hava alması için bizzat çaba sarfediyorum ama yine almıyo :D acaba bozukmu olabilir :S
Frenler Tektro HDC 300

@Abdülsamed AKBULUT

Frenlerinizi kim kurduysa hic hava kalmayacak sekilde ayarlamis o yuzden Abdulsamed Bey :)
Umarim basiniza gelmez! Gerci siz kendinizi gelistirdiginiz icin sorunu cozeceksinizdir. Ama yaklasik 9 ay her ters cevirdigimde arka HD'de olusan hava yuzunden bisikleti duzelttigimde hortumlara tiklatip normale cevirmekten sıkıldım. En son tiklamayla halledemedigim gibi piston geri donmez oldu. 50 ml. shimano yag alip, butun yagi bosaltip, yeniden doldurup havasinida iyice aldim. Sonuc sizin gibi artik bisikleti cevirsemde sarilip yerde yuvarlansam da :p hic hava yapmiyor ve sorun cikarmiyor :)

Geri