Scudo Sports

Bisikleti asmalı mı asmamalı mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
öncelikle,

"daha eve bile sokamıyoruz" diyenler tamamen haklısınız ama lütfen konuyu başka yöne çekmeyelim :)

bugün youtube'da bir video izlerken adamın evinde şöyle birşey gördüm, ilginç geldi.
adam yere sıfır olacak şekilde asmış bisikletini. tekerler yere temas edince ne gibi bir olumsuzluk olabilir???

https://i.hizliresim.com/3PgyJ9.jpg

soru şu;

imkan varsa, bu şekilde bisikleti asmalı mı yoksa o kadar da değil, birşey olmaz mı?

Scudo
burada amaç tekerlerin yere değmemesi değil, bisikleti düşmeyecek şekilde sabitlemek ve/veya daha az yer kaplaması. o askı genellikle daha yükseğe asılır. arkadaş üşengeç biri olduğundan yere yakın asmış olmalı :)

hemen google'ı açıp "bike hanger" yazıp görsellere tıklayarak adrenalin patlaması yaşayabilirsiniz :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Serkan Mıstınoğlu

Görüşünüze Katılıyorum.

Ancak bence bir detay daha var. Lastiklerden hava gitmesin diye olabilir :)

• Beğen
yani evet, asınca doğal olarak lastikler daha az inecek ama asıl amacın o olduğunu hiç sanmıyorum. o bir bonus :D

yani ne biliyim illa bunun için uğraşacaksa bisikleti yere ters koysun :D asd

Aslında tepeden de sabitlenip tamir bakım standı olarak da kullanılabilir yeterince uzunsa. Sadece fren bakımından vites bakımına geçerken bisikleti çevirmesi gerekir, o da olsun o kadar.

*Bisiklet devrilmeyecek
*Elektrikli/çalı süpürge ile yerleri süpürünce bisiklet engel teşkil etmeyecek
*Bisikleti günlük kullanacak ise kaldırılması/alınması son derece kolay
*Bisiklete yönelik ufak tefek bakım/tamirat veya kontrol yapacak ise bu sistem süper
*Bisikletin tozunu alabilir, az düzeydeki kirlilikleri ıslak bir bezle kolaylıkla temizleyebilir

Not. Bisikleti ters yere koyarda bisiklet disk frenli ise sıkıntı doğabilir ;)

:D

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Hepinize günaydın bisikletimi çaldırdığım için şimdilik eşimin bisikletini kullanıyorum. Eşimin bisikletini evin içine almaya başladım ve eşimle konuşup evimizin bir odasını bisiklet odası haline getirmeye karar verdik. Oğlumda büyüyünce 3 adet bisikletimiz olacak. Çalıştığım yerde Solidworks ile duvar askısı çizip imalat bölümünüzde yaptıracağım. Yaptıktan sonra burada resimlerini paylaşırım. Teknik resimlerini ve solid çizim resimlerinide burada paylaşacağım imkanı olanlar resimleri buradan alıp imalat yaptırabilir. Duvar askısı en güzel çözüm aklımdaki duvar askısı eğer yapabilirsem yaylı olacak bisikleti üzerinden aldığınızda direk duvara katlanacak. Daha basit katlanabilen birşey de yapabilirim gelişmelerden haberdar ederim. Bu arada sabah turumu yaptım Büyükçekmece de hava çok rüzgarlı kendinizi iyi kollayın

* Kullanim sıklıgına gore askıyı tercih ediyor olabilir. Sonucta uzun sure yatacak bir bisiklet icin lastiklerin yere temas etmemesi daha saglikli
* Kucuk bir temas ile surekli devrilme riskini ortadan kaldirir
* Evi temizlerken avantaj saglar
* Camurlu tekerlerle geldiginde aski girise yakinsa etrafi kirletmeden kaldirip asar, bisikleti-lastikleri temizlemeyi baska zamana ertelerken evi kirletmemis olur
* Gelen gecen misafirin minciklamasini bir parca onlemis olur :p
Dusundukce daha baska avantajlarda eklenebilir bunlara :)

• Beğen
@trainspotting35
solidworks çıktılarını bende istiyorum ve bekliyor olacağım. şimdiden teşekkür ederim.

@Sportivo yol gidonunu duvara monte etmiş

evin girişinde yani holdeki ayakkabılığı kaldırıp bisikletimi bu şekilde yere yakın asmaya karar verdim.
hem bisikletin bakımı kolay olacak hem de salonda veya oturma odasında tutmaktan daha iyidir.

peki girişteki ayakkabılık ne olacak.. zaten 3 çift ayakkabım var, olmasa da olur :D

https://i.hizliresim.com/3PgyJ9.jpg

güzel olmuşta dikkatimi çekti o yandaki şöminemi lastiği gümletmesin.

Geri