Scudo Sports

Bisikletforumdaki ihtiyar gençler kaç kişi?

Bana performans deme geceden yola çıkarım. Bu yıl osman şirin neyim hepsi tepetaklak olacak.

Scudo
kriterlere uymasak da tecrübelerden faydalanmalık katılabiliyor muyuz kulübe acaba ? :):)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Valla genc de degilim, ihtiyar da..
Yas 42 benim, bi an 40 yas uzerine hitap eden bir baslik dedim, soyle bir titredim, neyse ki 8 yilim var 50'ye.. Ancak sizler de takdir edersiniz ki 30dan sonra yillar cok daha hizli gecmeye basliyor, bundan sonra daha cok bisiklete binmemiz gereken zamanlar geliyor, hem zaman daraliyor, hem sorumluluklar artiyor.
7 yasindan beri bisikletin uzerindeyim, dile kolay 35 sene olmus, bi 35 daha gider miyiz, bekleyip gorecegiz. Yok beklemeyecegiz, pedallamaya devam edecegiz.

Benim amacım performans yarıştırmak değil forumdaki yaşalmışları (yaşlanmışları değil) öğrenmekti. Rekorumu yazmamın nedeni de turcu olup olmadığımın belirlenmesi içindi. Belki de çoğu turcu beni kendilerinden saymayabilir. Ben de tam emin değilim. Tur bisikletçisi nasıl olur tam olarak bilemiyorum. Ancak, günde 80-120 km. pedal çevirdikten sonra çadırını kurup, yemeğini yapan adam/kadınlara hayranım. Bunu herkesin yapamayacağını düşünüyorum. Şahsen ben yapamam. Bu nedenle afedersiniz sidik yarışına girmeye gerek yok. Kaldı ki belli yaşı geçtikten sonra ne başkalarıyla ne de kendinle, özellikle de kendinle yarışmaya kalkmayacaksın. Denemesi bedava bedeninize gereken özeni göstermezseniz, 50 yaşında olduğunuz halde 20'lik delikanlılarla yarışmaya kalkarsanız o beden er ya da geç sizden intikamını alacaktır. Ayrıca her insan ayrı yaratılmış sonuç olarak, dünya rekoru kırabilen kaç kişi var, bunu bile bile motoru zorlamanın bir alemi yok. Biz bisikletimize atlayıp dünyanın tadını çıkaralım o kadar.

Yaş 46 tur bisikleti kullanıyorum.
Kendimden başka kimseyle yarışmam.
Kimseye karışmam.
Kendi halinde cüzzi bilgiyle aranızda idare ederim.
Tecrübelerinizi özenle kulağıma küpe yaparım.

@Özgürpedal

turcular ile performans odaklılar arasındaki farkı çok güzel özetlediniz
performansçı olarak kimse ile sidik yarıştırmam
ama uzun etaplarda kısa mola tempo odaklı sürerim
durmam hele hele bir saat benim işime gelmez
turculara saygım var
ama tarzlarımız farklı malesef
benim rakiplerim 55 üstüdür
onlar ile de aynen arkadaşça yarıştım

@Kudret Kurtcebe

Sen bana fiyasko olan son rekor denemesinden bahsediyorsun. O denemede sıtanbul-izmir günübirlik denemeyi geçemedi bunu sende biliyorsun. 48 saatlik denemede bir ısparta sonrası segmenti var senin şüphe ile karşıladığın. Sen unutursun ama ben unutmam.

Gectigimiz yil +35 istanbul grup projesi diye bir baslik acmistim. Amacim belirli bir yasin uzerindeki arkadaslarla takilmakti, tanistik, kaynastik, sohbet ede ede herkes yolcu, perfocu oldu, onceden kafamiza gore sahillerde surerdik, simdi veledromda dönüp duruyoruz. :):)

@mehmetsunu

doğrudur ,yanlız osman üye değil buraya onun fikrinide almak icap eder idi ,
bu arada osman özelden kendi hakkında yazılanlardan şikayetçi olduğunu bana iletti
bende dedimki yanlış anlama dedim,
kişi hataları yazacak ,performansçı yaptığı hatayı yazacak
yoksa havada kalır yaptıkları
cahilce performans yapılır ise ne olur kas çökmesi olur

performans değil ama sıkı keyifçiyimdir.51 yaşındayım.kamp ve fotoğrafçılıkla uğraşırken bisikletimide götüreyim bariye döndü iş ve bugünlere geldim.kamp vb yerler tek giderim genelde bisiklettede tek olmayı tercih ediyorum.nasipse bu yaz bir uluslararası kamplı tur planı yapıyorum.yani kısaca kriterlere uyduğumu düşünüyorum. :)

@haldun31
Bence bisiklete bineceksen keyif için bineceksin performans yapmak için gerilmeye hiç gerek yok. İstesem bir günde 90 km yaparım ama güzel manzaralı bir cadır alani bulursam 60. Km de tamam buraya kadar derim.

İbrahim bey yapım gereği rekabetçi değilimdir ve doğayı çok severim ,bu yüzden sindire sindire geziyorum.herkese performansçı bile olsa arada tavsiye ederim.

Geri