Anıl Erdoğan
Forum Carbonbaşı
- Tepki
- 1.838
- İsim
- Anıl ERDOĞAN
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Arkadaşlar herkese slm, yine güzel ama benim için bir okadar zor br MTB turu ile beraberiz.
Forumu günlük takip eden arkadaşlarımızın da bildiği @ratm üye isimli Hakan abi ile iletişime geçtim.
Beraber İzmir Narlıdere-Balçova terapi ormanında (ne terapi ama 1 gün ayaklarım tutmadı, oturamadım popomun üstüne valla
) mtb turu yapalım dedim. Saolsun tabi dedi benim daha önce gittim rota var ona gidelim diyerek iyice beni heyecanlandırdı. Hafta sonunu iple çekiyorum. Nasıl heyecanlıyım. Uzun bir tur yapacam Hemde profesyonel biri ile. İşte işin komik tarafı buydu profesyonel idmanlı biri. :islik:
Oğlum sen daha 3 kere basit 15-20km lik mtb turları yapmışsın dimi.
baştan belli yorulcağın ama okadar heyecanlıyım ki Hakan abi 100km tur yapacaz dese yapacam o derece
. Kendimi Gaze Samuel zannediyorum o derece 
.
Pazar günü herzaman olduğu gibi bisikleti arabaya yükledim.
Yanıma standarta kask, eldiven, gözlük, ve 2.el almış olduğum btwin 500 çantaya suyumu alyan, yama, yedek iç lastik(geçenlerde sibobun olduğu yerden, iç lastiğim yarıldığı için yolda kalmıştım çok güzel deneyimledim
, kimlik az bir para , 2 adet muz ( 2 muzu ne yapcan dediğinizini duyar gibiyim ben çaylağım ne yapayım
) bunları koyup bisikleti araca yükleyip ( Dip not Bu arada bu bisikleti ; bisiklet taşıyıcısında plastik kelepçeler yok ise yüklemek ne kadar gıcık birşey ya. Acil kelepçelerden bulmam lazım.) çıktım yola.
Rotamız ve wikilock linki
(link)
Hakan abi üçkuyular vapur iskelesinde beklemeye başladım. Beklerken de bir 10dk yandaki kent ormanında ufaktan süreyim dedim.
Bu foto ordan
Hakan abi ile buluştuk dev gibi e-bike Focus ile geldi. Bisiklet ateş ediyor resmen
(fotosu az sonra)
inciraltı asfalt yol üstünden narlıdereye ordan da dağ yoluna çıkacaktık ama narlıdereden dağ yoluna çıkılacak asflat yol öyle bir eğimliki aha dedim dakka bir gol bir.
Başladık çıkmaya.
NOT: Bu arada Hakan abinin bisiklet yaklaşık 18kg ve tur boyunca elektiriği açmadı
Takdiri şayan bir hareket ağzım açık izliyorum Hakan abiyi
)
Allahtan rampanın bir yerinden su aldık da bu sayede ufak bir mola sayesinde dinlendim
Su aldıktan sonra asaltta tırmanmaya devam
Diyorum içimden ""yaa biz asfaltta bu kadar tırmandıysak herhalde direk dağ yolunda inişe başlayacaz"" böyle saçma bir düşünce işte ne yapcaksın çaylaklık
.
Dağ yolu gelmişti ve biz hala tırmanıyorduk. Ben bitmiştim. İçimden oğlum bak bu bisikleti sen ne zorluklarla aldın sür bakıyım. Adam ol efendi ol bisikletin hakkı ver diyorum ama bu düşünceye ayaklarım uymuyor.
Allahtan Hakan abi iyi biride, baktı şu garibe güzel bir yerde bir mola veriyim dedi ilk molayı verdik. 
Öncelikle Şu iki canavarın fotosu ekleyeyim.
Focus ve Cube
Bunlarda biz solda sakin sakin duran Hakan abi , sağda nefes nefese olan ve pancara dönen ben
Rotamıza devam ettik. Tabiki tırmanıyoruz lütfen. Tırmanma bitmiyordu. Sürekli tırmanıyorduk. Yani nerdeyse 100kere tırmanıyorduk yazasım var. Öyle böyle tırmanmadık. Tabi bana göre.
Tırmanırken çekiyim dedim beceremedim
.
Bu arada yolun böyle göründüğüne bakmayın valla rampaydı.
Tam bu virajı döndük köşede DAğ çileği gördük. Çok sevdiğim bir meyve ama dalından ilk defa yemek nasip oldu.
Hakan abiyle ufak tadımlık yedik.
Beni bıraksa ağacı yicemde , adam pro biliyor şişirceğini çok yüklenmiyor
Canavarları uzaktan resimlerini çekmeden olmaz
Dağ çilek molasından sonra tura devam ediyoruz. Veeee Tabiki tırmanıyoruz. Anam ne tırmanmalı bir rota seçmişiz.
Bir ara dedim Hakan abi beni deniyormu acaba
.
-Bak işte bisiklet böyle sürülür dercesine
-Öyle carbon bisiklet almakla MTBci olunmaz koçum
-önce rampa tırmancan ki, yokuş aşağının keyfini süresin
Tabiki demedi Allahtan. Motivasyonumu bozacak bir kelime etmedi Allah razı olsun. Öğütlerde bulundu.
Nabızını koru aynı tempo ile çık , dik rampalarda geniş al gibi güzel öğütlerde bulundu.
Rampa artık iyice dikleşmişti ve Hakan abi Hala Elektiriği açmıyordu.
Abi aç gözünü seviyim ben 11kglık bisiklet ile bir tarafımdan soluyorum seni düşünemiyorum dedim
.
Yok kendimi test ediyorum dedi:confused: Ben mort adama bak dedim ya 18kg Maşşallah ıh demeden çıkartıyor. Helal olsun dedim kondisyon ,doğru nefes ve doğru sürüşün özelliği işte.

Son rampaya kala yine bir mola vermiştik. Artık ufaktan yorulmuştu Hakan abi ben ise bitmiştim. Hemde ne bitmek.
Mola anımız ben yine soluk soluğa Hakan bir tınnn
Canavarlar olman olmaz tabiki
Burada da molamızı verdikten sonra başladık rampamızı çıkmaya. Ne rampa dedim be herhalde konunun başındaki 100 kere rampa demek istiyorum cümlesini gerçekleştirdik
Rampa bitmişti tepedeydik...Artık uzatmayayım dedim
Çeşme otobanından görülen gözetleme kulesine yakındık.
Manzara efsane; sessizlik, mis gibi çam kokusu. Yine MTB seçtiğim için afferim len dedim kendime.
Biz doğa adamıyız şu güzelliğe bak dedim
.
Hakan abiyi bu sefer güzel yakaladım sanki
176183 dosyayı görüntüle
Rotamıza devam ediyoruz. İniş kısmına gelmiştik. Hakan abi kask ve eldivenleri taktı.
Başını ağrıttığı için inişlerde taktığını söylemişti. Ahaaa dedim öyle böyle inmeyecez herhalde.
Başladık dağ yolundan iniyorduk. Muhteşem bir duygu yaa
.
Rüzgara karşı virajları döne döne geçiyoruz Taşlar kayalar, çukurlar hepsi ayrı bir zevk veriyor...(donanıma zarar vermediği sürece tabiki :rolleyes
Tam zevkin doruklarına ulaşmıştım ki oda ne RAMPA

Neyse çıktık tabiki ve ufak bir mola verdik
Mola verdiğimiz yerde güzel bir ağaçta fotoğrafta çektik
Canavarlarsız olmaz...
176181 dosyayı görüntüle
biz de çekinelim bari hep bu canavarları çekcek değiliz
Rotamıza devam ederken Hakan abi bak karşıdan geliyoruz dedi.
Ben bir döndüm ben şokkkk
Az önce fotosunu çektiğimiz yer karşıdan efsane görünüyordu.
Rotamız nerdeyse bitmek üzereydi yavaş yavaş narbele yaklaşıyorduk.
Hakan abi senin bir resmini çekiyim dedi. Aaa dedim süper Cool durayım didim..
Ben ve uzaklara bakarken
yok yaa cool olmaya çalışmak bana göre değil 
İniş son sürat devam ediyor iyice gaza gelmiştim. Keşke hep insek
Şehir içine girmiştik ama Narbel çok dik bir yermiş ve asfalta çıkmıştık.
Asfaltta endomendonun ölçtüğü 56km hıza ulaşmıştık. Daha fazla ulaşırdıkda yol bitmiş ana caddeye çıkmıştık.
Tekrar geldiğimiz rota üstünden dönüşe geçtik. İncir altında bir kumru yiyip (kömürde sandviç) ve sohbet ettikten sonra İncir altı üstünden üç kuyular iskeleye geldik ve turumuzu tamamladık.
Arabaya yüklemeden önceki son foto
Relive videosu: Gps ilk başlarda sapıtmış ama sonra düzelmiş
Bu güzel Tur için @ratm Hakan abiye Çok teşekkür ederim.
Çok yoruldum ama acaip keyif aldığım unutamayacağım bir turdu
Okuduğunuz için teşekkürler , yorumlarınızı esirgemez seniz memnun olurum

Forumu günlük takip eden arkadaşlarımızın da bildiği @ratm üye isimli Hakan abi ile iletişime geçtim.
Beraber İzmir Narlıdere-Balçova terapi ormanında (ne terapi ama 1 gün ayaklarım tutmadı, oturamadım popomun üstüne valla
Oğlum sen daha 3 kere basit 15-20km lik mtb turları yapmışsın dimi.
Pazar günü herzaman olduğu gibi bisikleti arabaya yükledim.
Yanıma standarta kask, eldiven, gözlük, ve 2.el almış olduğum btwin 500 çantaya suyumu alyan, yama, yedek iç lastik(geçenlerde sibobun olduğu yerden, iç lastiğim yarıldığı için yolda kalmıştım çok güzel deneyimledim
Rotamız ve wikilock linki
(link)
Hakan abi üçkuyular vapur iskelesinde beklemeye başladım. Beklerken de bir 10dk yandaki kent ormanında ufaktan süreyim dedim.
Bu foto ordan
Hakan abi ile buluştuk dev gibi e-bike Focus ile geldi. Bisiklet ateş ediyor resmen
inciraltı asfalt yol üstünden narlıdereye ordan da dağ yoluna çıkacaktık ama narlıdereden dağ yoluna çıkılacak asflat yol öyle bir eğimliki aha dedim dakka bir gol bir.
Başladık çıkmaya.
NOT: Bu arada Hakan abinin bisiklet yaklaşık 18kg ve tur boyunca elektiriği açmadı
Takdiri şayan bir hareket ağzım açık izliyorum Hakan abiyi
Allahtan rampanın bir yerinden su aldık da bu sayede ufak bir mola sayesinde dinlendim
Su aldıktan sonra asaltta tırmanmaya devam
Diyorum içimden ""yaa biz asfaltta bu kadar tırmandıysak herhalde direk dağ yolunda inişe başlayacaz"" böyle saçma bir düşünce işte ne yapcaksın çaylaklık
Dağ yolu gelmişti ve biz hala tırmanıyorduk. Ben bitmiştim. İçimden oğlum bak bu bisikleti sen ne zorluklarla aldın sür bakıyım. Adam ol efendi ol bisikletin hakkı ver diyorum ama bu düşünceye ayaklarım uymuyor.
Öncelikle Şu iki canavarın fotosu ekleyeyim.
Focus ve Cube
Bunlarda biz solda sakin sakin duran Hakan abi , sağda nefes nefese olan ve pancara dönen ben
Rotamıza devam ettik. Tabiki tırmanıyoruz lütfen. Tırmanma bitmiyordu. Sürekli tırmanıyorduk. Yani nerdeyse 100kere tırmanıyorduk yazasım var. Öyle böyle tırmanmadık. Tabi bana göre.
Tırmanırken çekiyim dedim beceremedim
Bu arada yolun böyle göründüğüne bakmayın valla rampaydı.
Tam bu virajı döndük köşede DAğ çileği gördük. Çok sevdiğim bir meyve ama dalından ilk defa yemek nasip oldu.
Hakan abiyle ufak tadımlık yedik.
Beni bıraksa ağacı yicemde , adam pro biliyor şişirceğini çok yüklenmiyor
Canavarları uzaktan resimlerini çekmeden olmaz
Dağ çilek molasından sonra tura devam ediyoruz. Veeee Tabiki tırmanıyoruz. Anam ne tırmanmalı bir rota seçmişiz.
Bir ara dedim Hakan abi beni deniyormu acaba
-Bak işte bisiklet böyle sürülür dercesine
-Öyle carbon bisiklet almakla MTBci olunmaz koçum
-önce rampa tırmancan ki, yokuş aşağının keyfini süresin
Tabiki demedi Allahtan. Motivasyonumu bozacak bir kelime etmedi Allah razı olsun. Öğütlerde bulundu.
Nabızını koru aynı tempo ile çık , dik rampalarda geniş al gibi güzel öğütlerde bulundu.
Rampa artık iyice dikleşmişti ve Hakan abi Hala Elektiriği açmıyordu.
Abi aç gözünü seviyim ben 11kglık bisiklet ile bir tarafımdan soluyorum seni düşünemiyorum dedim
Yok kendimi test ediyorum dedi:confused: Ben mort adama bak dedim ya 18kg Maşşallah ıh demeden çıkartıyor. Helal olsun dedim kondisyon ,doğru nefes ve doğru sürüşün özelliği işte.
Son rampaya kala yine bir mola vermiştik. Artık ufaktan yorulmuştu Hakan abi ben ise bitmiştim. Hemde ne bitmek.
Mola anımız ben yine soluk soluğa Hakan bir tınnn
Canavarlar olman olmaz tabiki
Burada da molamızı verdikten sonra başladık rampamızı çıkmaya. Ne rampa dedim be herhalde konunun başındaki 100 kere rampa demek istiyorum cümlesini gerçekleştirdik
Rampa bitmişti tepedeydik...Artık uzatmayayım dedim
Çeşme otobanından görülen gözetleme kulesine yakındık.
Manzara efsane; sessizlik, mis gibi çam kokusu. Yine MTB seçtiğim için afferim len dedim kendime.
Biz doğa adamıyız şu güzelliğe bak dedim
Hakan abiyi bu sefer güzel yakaladım sanki
176183 dosyayı görüntüle
Rotamıza devam ediyoruz. İniş kısmına gelmiştik. Hakan abi kask ve eldivenleri taktı.
Başını ağrıttığı için inişlerde taktığını söylemişti. Ahaaa dedim öyle böyle inmeyecez herhalde.
Başladık dağ yolundan iniyorduk. Muhteşem bir duygu yaa
Rüzgara karşı virajları döne döne geçiyoruz Taşlar kayalar, çukurlar hepsi ayrı bir zevk veriyor...(donanıma zarar vermediği sürece tabiki :rolleyes
Tam zevkin doruklarına ulaşmıştım ki oda ne RAMPA
Neyse çıktık tabiki ve ufak bir mola verdik
Mola verdiğimiz yerde güzel bir ağaçta fotoğrafta çektik
Canavarlarsız olmaz...
176181 dosyayı görüntüle
biz de çekinelim bari hep bu canavarları çekcek değiliz
Rotamıza devam ederken Hakan abi bak karşıdan geliyoruz dedi.
Ben bir döndüm ben şokkkk
Az önce fotosunu çektiğimiz yer karşıdan efsane görünüyordu.
Rotamız nerdeyse bitmek üzereydi yavaş yavaş narbele yaklaşıyorduk.
Hakan abi senin bir resmini çekiyim dedi. Aaa dedim süper Cool durayım didim..
Ben ve uzaklara bakarken
İniş son sürat devam ediyor iyice gaza gelmiştim. Keşke hep insek
Şehir içine girmiştik ama Narbel çok dik bir yermiş ve asfalta çıkmıştık.
Asfaltta endomendonun ölçtüğü 56km hıza ulaşmıştık. Daha fazla ulaşırdıkda yol bitmiş ana caddeye çıkmıştık.
Tekrar geldiğimiz rota üstünden dönüşe geçtik. İncir altında bir kumru yiyip (kömürde sandviç) ve sohbet ettikten sonra İncir altı üstünden üç kuyular iskeleye geldik ve turumuzu tamamladık.
Arabaya yüklemeden önceki son foto
Relive videosu: Gps ilk başlarda sapıtmış ama sonra düzelmiş
Bu güzel Tur için @ratm Hakan abiye Çok teşekkür ederim.
Çok yoruldum ama acaip keyif aldığım unutamayacağım bir turdu
Okuduğunuz için teşekkürler , yorumlarınızı esirgemez seniz memnun olurum