Scudo Sports

Bisiklete yaş sınırı mı geldi?

etkiliadam

Daimi Üye
Tepki
314
İsim
Oktay Yörük
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
bisiklet.png

Az önce elektrikli scooter kullanıma yaş sınırı geldiğiyle ilgili bir haber okudum cnn'de. Ama içerikte 'bisiklet ve elektrikli scooterlara' diye tanımlamışlar. Bisiklete de yaş sınırı mı geldi yoksa bu üçkağıtçı haber siteleri sırf ilgi kasmak için saçmalıyor mu?

Haber Linki: (link)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
sadece bir cümlede o şekilde geçiyor. asıl konu elektrikli scooterlar. bisikleti de o cümleye niye sokmuşlar anlamadım.

Screenshot_5.png

Twitter'da ne alaka diyince birisi 'bisiklet yollarını çocukların kullanmaması daha iyi' dedi :acpsnr:

Karayolları trafik kanunu:
MADDE 37 –
Sürücü belgesi almaları zorunlu olmamakla beraber; BİSİKLET kullananların 11, MOTORSUZ TAŞITLARI kullananlar ile hayvan sürücülerinin 13 yaşını bitirmiş olmaları,bedensel ve ruhsal bakımdan sağlıklı bulunmaları zorunludur.

Merhaba yeni düzenleme olarak sadece elektrikli scooterlara geldi.Kullanım yaşı 15 oldu. Bisikletlerde ise halen eski kanun geçerlidir.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Kalkamıyor desek daha doğru
şimdi bahaneleride var online ders :) herşey yinede ailede bitiyor. Ben yazın zorla kızılırmak boyunca geziye götürdüm öbür hafta kendisi geldi ben giderken. (kardeşimden bahsediyorum.) ailelerin işide zor tabi.

• Beğen
Tepkiler: sprinTürk
Geri