Scudo Sports

Bisiklete uygun gündelik giyim

Dün kaybettiğim suyu ölçerken aklıma geldi. Biz bisikletin şurası şöyle yaparsak ne kadar hafif olur diye düşünürüz. Oysa ki basit bir yazlık kıyafet (jeans + t-shirt) bile iç çamaşırlar (ayakkabı hariç!) ile bir kiloyu bulabiliyor. Dolayısıyla kıyafet seçiminde terletmemesi veya su geçirmemesi hesaba katarken hafifliğini de dikkate almalıyız diye düşünüyorum.

Kışın bu ölçü herhalde tavan yapıyordur!

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
Scudo
Avrupa şehirlerinden örnek verirken, mesafe, rampa vs. farklarını göz önüne
aldığımıza göre sorun yok diye düşünüyorum. Cayır cayır bir güneş, sağanak
yağmur vs. yokken, temiz avrupa sokaklarında 1-2 km düz yolu 10-15km hızla
almanın günlük kıyafetlere zeval getirmediğini anlamışız.

Barbaros'u çıkması gereken biri, Nuhcan beyin dediği gibi yedek kıyafetini
yanında getirmeli. Uzaylı olmayacağız derken, amele olmak var işin ucunda.
Başka çare göremiyorum.

insani kıyafetler başlığı isabetsizliğinin ötesimde talihsiz olmuş...bisitlette günlük kıyafetler, eğer anılan avrupa şehirlerinde olduğu gibi düzenli, temiz ve yapılaşmasını tamamlamış, yollarda neyle karşılacağınızı bilebildiğiniz ya da tahmin edebildiğiniz yerlerde yaşamıyorsanız, toz-kir-çamur, araçların yarattığı kirlilik vs. her halukarda amaca hizmet etmeyecektir...benim uyguladığım en iyi çözüm, iş yerime bir takım kıyafet bulundurmak, onun dışında gideceğim yere göre kırışmayan bir pantalon, iç çamaşırı ve yine kırışmayan bir gömlek taşımak...en fazla 1 kg. tutuyor bunlar...öte yandan insanların ve toplumun da spor ve bisiklet kıyafetine kamu hayatında alışması, alıştırılması da gerekiyor...insani kıyafetler ifadesinin talihsizliği de bu yüzden...bisiklet sporu ve kültürü hakkında hiç bir şey bilmeyenlerin bakışına benziyor bu, tayt forma kask vs. yi insani olmayan kıyafet olarak tanımlamak...

@Atacan

Okulda okurken defalarca barbaros, bebek ve istinye rampalarını çıktım. Kesinlikle yedek kıyafetsiz olmuyor. Okula surat ter içinde gidip, el-yüz temizliği yapmadan derse girilmezdi... Kıyafeti değiştirip, koku sürdükten sonra kendimi iyi hissediyordum ancak...

Muxu oldukça yararlı oldu güzel kıyafetler var. Jersey olarak çok başarılı buldum tasarımı... Gömleği de beğendim.

Levi's Commuter'ın gelmeyeceğini tahmin etmiştim internetten söylemek lazım. Rapha'da indirimdeyken bakmak lazım.

Şahsen ben laptop, şarj aletleri, bilimum teknolojik dalgametre gibi şeyler taşıdığım için özellikle chrome çantalardan almayı düşünüyorum. suyun içine sokabildiğiniz söyleniyor çantayı... Ayrıca bu sebepten yanımda yedek kıyafet taşımak gibi birşey hoşuma gitmiyor... Sonuçta 1-2 gün değil sürekli olarak bisiklet kullanmayı düşünüyorsak hergün 2 set kıyafetle dolaşmak hoş olmayacaktır. Ayrıca birden fazla yere gidiyorsanız gün içinde bu da ekstra kıyafet taşıma konusunda bir çekince yaratıyor. İşyerine kıyafet bırakmak mantıklı olabilir tabi...

---------------------

Bu arada bisiklet sadece bir spor değildir, bisiklet temelde bir taşıttır... Özellikle bu fonksiyonu açısından önemlidir. Bir spor olarak bisikletin gelişmesi çok önemli olmamakla beraber eğer bu açıdan gelişmesini istiyorsanız öncelikle bir taşıt olarak türkiyede yaygın kullanıma girmesine gayret etmek lazım.

çok fazla off-topic şey söyleniyor ana konuya dönersek iyi olur...

levis 511 Commuter aldım. Çok memnunum, kot pantolondan çok eşofman hissi veriyor. Dar kesim olduğu için paçalarınız zincire filan girmiyor ayrıca yukarı kıvırınca orada kalıyor...

su tutmama özelliğide gerçekten iyi. herkese tavsiye ediyorum

@Nuh Can

Burada güzel bir link paylaşmışsınız. Ben şunu merak ediyorum. İlginç gelecek belki ama yol bisikleti kullanırken her zaman sport kıyafetleri giymemiz gerekiyor gibi bir durum var. YouTube olsun başka siteler olsun, verdiğiniz link olsun yol bisikletinde normal kıyafetli kimse göremedim. Acaba yol bisikletine kot, tshort yada gömlek tarzı kıyafetlerle binsek çok mu ilginç durur?

@Salih Dinçer
Bir şey eklemeliyim!

Kıyafet ter tutuyorsa, sağlıksız olması bir yana ağırlığı iki kata kadar artıyor. Ayrıca marka kötülemek gibi olmasın www.makara.com.tr'den Alman malı bir bisikletçi şortu aldım. Ped'i var, ter tutmuyor ve bir sürü cebi var. İyi, güzel de bea kardeşim çok ağır...:)

Son olarak reklam gibi olmasın, (link) ve (link) mevcut. Buradan bisiklet sever ofis çalışanlarına duyurulur...

Bende de Levis'in kot pantolonu var 511 commuter mi tam olarak hatırlayamadım şuan bulamadım pantolonu ince bir pantolon ama gerçekten capriden daha rahat diyebilirim ı. Pantolonla 70 km yol yapmıştım(yol bisikletiyle) ama hiç bi sıkıntı,ağrı vermemişti.:)

yeniden açmak yerine geçmişte konuşulup unutulmuş elzem bir başlığı canlandırayım istedim. herkes pedli tayt forma mı giyiyor? illa zorunlu mu, yok mu eşofman kapşonlu şekliyle çıkan? nedir son öneri ve uygulamalarınız ?

ben okula giderken kullanmayı düşünüyorum sahil yolundan vapurla karşıya en büyük sorunum terleme . terletmeyen sele gibi bir icat varmı acaba

Sevgili Mert DOkur veHamza Hakkı. En son baktığımda Levi's US Türkiye'ye shipping yapmıyordu. Sizler nasıl edindiniz bu panytolonlaır merak ettim. Bu arada 511 kesim gereği dar hatta hepten "daracık" değil mi?

@MertDokur

Zahid, bisiklet kıyafetini kullanım amacına ve gidilecek yere göre tercih etmek durumundaysak; Eşofman + kapişonlu mont bisikletle gezip hava almak, oturup bi çay içmek ve eve dönmek için yanlış bir tercih olmaz. Ama doğum günü davetine bisikletle gidiyorum diye üstümde arkası bebek bezi gibi duran tayt ile ya da eşofman takımıyla gitmeyi ben şahsen istemem. Bunun dışında kulandığınız bisiklete ve ekipmana da (mesela sele gibi) bağlı olarak uzun sayılmayacak mesafeler için pedli ürünler çok ta gerekli değil. Yine de rahat ettiğini söyleyen bi çok insan içlerine pad li ürünler giyiyor. Fakat -günlük kullanım için konuşuyorum- "giymek zorunlu" diye bişey yok.

Levi's ın commuter ürünleri Türkiye'ye gelmiş. Her mağazada bulunmuyor ama gayet ulaşılabilir. Benim henüz yeni haberim oldu. 1 senedir Amerika'dan getirtmeye çalışıyordum. Sizlerin de haberi olsun ürün Türkiye'de var. Şu an için 511 ve 505 pantolonların satış fiyatı 169 TL.

Ben bisikletin TR'de spor, keyfi gezilerle sinirli bir tasit olarak sinirlandirilmamasindan yanayim. Hele ki İstanbul'da park yeri, harcanan akaryakit, hava kirliligi gibi zararlari engelledigi icin bir sekilde hayatin her alanina entegre etmeye calisilmasini isterim. Bu yuzden gundelik/takim gibi kiyafetlerle de seyahat edilebilmesi benim icin hayati onemli.

Okul/İsyeri neyse kiyafet filan degistirebilme imkani bir sekilde oluyor. Eger gidecegim yer surekli gidilen bir yer degil, bi bulusma bi etkinlik vs ise o isi biraz zorluyor.

1. Tuz lekesi
2. Koltuk alti ve muhtelif yerlerdeki islak ter goruntusu.

Ben simdilik cozum olarak terlememeyi denemeye calisiyorum. (Sacma biraz ama yokusta vs hemen iniyorum zorlamiyorum.)

Son ileti yazilali 10 sene olmus o gunden bugune bu yazdigim 2 probleme bir care bulundu mu ? Yani teri boyle kiyafetten de tutmadan akip gidecek bir kumas vs.

....

Son ileti yazilali 10 sene olmus o gunden bugune bu yazdigim 2 probleme bir care bulundu mu ? Yani teri boyle kiyafetten de tutmadan akip gidecek bir kumas vs.

Bir tekstil mühendisi olarak, istediğiniz kriterleri karşılayacak kumaşlar tabi ki var. Asıl sorun o kumaştan yapılmış istediğiniz ürünler var mı?

Levis'in bisiklete özel serisi var denilmişti ama internet sitesinde bulamıyorum. Avrupa pazarına mı yönelik acaba. Ben de günlük kıyafetlerle binip işe gidip gelmek istiyorum. Öyle çanta yedek kıyafetler falan derken sanki 1 haftalık kampa çıkıyor gibi oluyorum. (15km gidiş geliş en az terle atlatabileceğim günlük kıyafetler arıyorum)

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
Bir tekstil mühendisi olarak, istediğiniz kriterleri karşılayacak kumaşlar tabi ki var. Asıl sorun o kumaştan yapılmış istediğiniz ürünler var mı?

Levis'in bisiklete özel serisi var denilmişti ama internet sitesinde bulamıyorum. Avrupa pazarına mı yönelik acaba. Ben de günlük kıyafetlerle binip işe gidip gelmek istiyorum. Öyle çanta yedek kıyafetler falan derken sanki 1 haftalık kampa çıkıyor gibi oluyorum. (15km gidiş geliş en az terle atlatabileceğim günlük kıyafetler arıyorum)

Elektrik kitlerini cok yadirgardim. Bisikletin dogal havasini bozuyor diye ama galiba bi kit alacam en sonunda yokuslar icin malesef :/

Geri