Scudo Sports

Bisiklete Pasta-Cila yapılır mı?

@BF Okuru
Ben gojo marka pasta cila kullanmıştım. İçinde minik minik beyaz tozlar vardı. Öyleyse pasta özelliği de olması gerekmiyor mu? Hareler de %100 olmasa da gözle görülür ölçüde kaybolmuştu. Uygulama üstünden 4 ay geçti, bisiklet 4 kere cilalı oto şampuanı ile yıkandı. Parlaklık hâlâ aynı, kaybolan hareler de tekrar ortaya çıkmadı henüz. Bir sonraki yıkamada da duruma göre cila atabilirim (pasta cila değil, o yılda veya 2 yılda bir atılıyor).
Bu da kullandığım ürünün videosu:
Markaya göre değişiyor tabi ki pasta özelliği. Pastayı geçtim, sadece cila özelliği bile gösteremeyen pasta cilalar da var piyasada. Aşağıdaki video Plenty ürünüdür. Bu ürün 2 hafta önce a101'de 5 liraya satıldı:

Scudo
Merhaba A101'de 4 liraya bu ürünü gördüm.Kılcal çizikleri kapatır mı?Kadroya bir zararı olur mu?WP_20191106_11_53_49_Pro.jpg

Merhaba A101'de 4 liraya bu ürünü gördüm.Kılcal çizikleri kapatır mı?Kadroya bir zararı olur mu?

Ben yapıyorum pasta cila çok güzel oluyor ama elinizdeki ürün çok kalitesiz olduğu için hiçbir işe yaramaz. Piyasada kendini kanıtlamış markalara yönelirseniz daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Arkadaşlar mat kırmızı boyalı Triban 500'ü cilalı oto şampuanıyla yıkasam sorun olur mu ?

Arkadaşlar mat kırmızı boyalı Triban 500'ü cilalı oto şampuanıyla yıkasam sorun olur mu ?
Fazla sorun olmaz matlığını büyük ölçüde korur şampuandaki cila incedir boyanın üstündeki cila tabakasını tazelemek içindir cilalamanın yerini tutmaz. Yine de cilasız şampuan o da yoksa bebe şampuanı bulabilirsen daha iyi olur

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Her pasta işlemi yüzeyden biraz alır dolayısıyla sürekli yaparsanız bir süre sonra önce vernik sonra da boyaya zarar vermeye başlarsınız. Hiç gerek yok yıkayın çıkın.

Pasta cila olarak alışıla gelmiştir ama ikisi bir birinden farklıdır. Pasta yüzeyi pürüzsüzleştirmek için aşındırma işlemidir, cila yüzeyi parlatmak için ince tabaka oluşturma işlemidir. Pastadan sonra cila yapılır ama ilaha ciladan önce pasta yapmaya gerek yoktur. Sürekli pasta yapılmaz boyayı zamanla inceltir. Çizikler varsa uzun aralarla pasta yapılabilir. Cila olayını kullanılan cilanın türü, kalitesi ve kullanım şartları belirler. Her hafta da yapabilirsiniz, 2-3 ayda bir de.

Olmaz QUOTE="berke2002, post: 2536566, member: 73529"]
@Orkun KnighTR34 @Şerif Feridun (link) bu ürünü buldum. Cilasız oto şampuanıymış. Sanırım bununla bir sorun olmaz..
[/QUOTE]
Olmaz, sonax güzel bir markadır tercih edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke
35.000 km civarında yol yaptığım bisikletime ilk kez pasta cila uygulaması yaptım yakınlarda. Zamanla genelde yıkama ile oluşan ve boyanın parlaklığını azaltan kılcal çiziklerden bolca mevcuttu uygulama sonrası sıfır halinden daha parlak oldu diyebilirim.Menzerna'nın 3 in 1 adındaki bir ürününü kullandım hafif çizikler için ideal bence almayı düşünen varsa tavsiye edebilirim.Bisiklete şarjlı vidalama yardımı ile uyguladım biraz yorucu bir işlem ama kesinlikle değdiğini düşünüyorum.

Geri