Scudo Sports

Bisiklete Geri Dönüyorum. Beni kucaklayın!

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
Herkese selamlar. 2017 de bisikleti bırakıp motosiklete döndüğümden beri buralardan uzak kaldım.
şimdi yeni zamlarla birlikte litresi 14 lirayı geçen benzin sayesinde bisiklete geri dönüyorum artık.

aradan 5 yıl geçse de tüm bisiklet ile ilgili aksesuarlarım duruyor çok şükür.

en son cyclocross bisikletim de tiagra set vardı.
şimdi fiyatlara baktım da. keşke satmasaydım diyorum.

haftasonları gezmek için büyük
işe gidip gelmek için küçük skuterim var. küçüğü satıp bisiklete dönmeye karar verdim.
en uygun kaliteli tiagra set diye hatırlıyorum. ya da miniği satıp o parayla 105 setli mi alsam.
kararsızlardayım.

Scudo
Bisiklete geri dönenlerden biri de benim. Tabi benim dönüşüm 20 yıllık bir aradan sonra geçen sene yaz mevsimi ile birlikte olmuştu.
İstanbul içi trafiğinde vitesli motor sürmek işletme maliyetlerinin artması ile de birlikte eziyet haline geldiği için bisiklete dönüş yaptım.
Havalar düzeldikten sonra işe gidip gelmek için Trekking bisikleti kullanacağım, hafta sonu gazlamaları için de 105 setli yol bisikletini.
Motosiklette de olduğu gibi ihtiyaca göre bisiklet seçimi yapmak en doğrusu olacaktır.

eskiden bisiklet sürerken sorarlardı.
-kaça aldın bisikleti
fiyatı duyunca onun yerine motor alsaydın keşke diyorlardı.
artık öyle bişey diyemezler :D

Mesafe ne kadar gidiş için ona göre birşeyler söylemek daha doğru olur. 10Km'ye kadar kullanacağınız bisiklet çok fark etmeyecektir.(Asfalta uygunsa)
Üstü mesafelerde yol bisikleti ve en az sora set tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Mesafe ne kadar gidiş için ona göre birşeyler söylemek daha doğru olur. 10Km'ye kadar kullanacağınız bisiklet çok fark etmeyecektir.(Asfalta uygunsa)
Üstü mesafelerde yol bisikleti ve en az sora set tavsiye ederim.
git 20 gel 20 toplamda günlük 40 km.
tabi vucut 5 sene uzak kaldı bisiklete. forma girene kadar işe bisikletle gidemem. bisikleti aldıktan sonra 1 ay yada 2 ay işten otobüsle yada motorla geldikten sonra akşamları güzel bi tura çıkıcam.

2015 te bisiklet sürerken evden çıkınca 70 - 80 km yol yapmadan dönmüyordum. hemde o zaman mtb vardı.
evde spd ayakkabılar kasklar ışıklandırmalar şortlar pedli taytlar hepsi duruyor. iyiki saklamışım.

gözümde tiagra setli yol var.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Bütçe ne kadar, sıfır mı ikinci el mi?

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Sürüş mesafesi zamanla siz kondisyon yükledikçe artan bir değer olduğu için gerçekten uzun mesafe (200+ km) söz konusu olmadıkça asıl önemli parametrenin sürüş güzergahı ve zemin şartları olduğunu düşünüyorum.

Eğer sadece asfaltta sürecekseniz hiç sağa sola bakmadan bir yol bisikletine bakın. Orada da sürüş tarzınıza ve bütçeye göre racing, endurance, aero gibi alt sınıflar mevcut.

Mtb kullanıcısı olduğunuz için arada hafif araziye de gireceğim diyorsanız bu defa bir gravel doğru tercih olur.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Benim tecrübemde yol bisikleti almanız doğru olacaktır. Set olayına çok takılmayın bence, sora yeterli olur tiagra için bütçeniz olmazsa.
Eğer yeterli bütçeniz varsa 105 alın, daha sonra geliştirmeye açık olur.

Bütçe ne kadar, sıfır mı ikinci el mi?
bütçe = yaza doğru 50 cc skuteri satınca gelen paranın kendisi olacak. tahmini 10 bin civarı
ikinci el alırım büyük ihtimal

İlk mesajda bırakmıştım yazmışsınız. Bisiklet bırakılmaz :) Uzun bir ara verilebilir ama bırakılmaz. Hoşgeldiniz tekrardan. Kazasız belasız sürün :)

Geri