Scudo Sports

Bisiklete dair her şeyin pahalı olma sorunsalı

Özel sektörün devlet kurumlarının zamanında yurtdışından aldığı dolar bazlı kredilerin 2017 yılı itibarı ile geri ödenmesi gereken kredi taksit miktarı ortalaması 104 Milyar dolar.Yani 2017 yılı içinde piyasadan 104 milyar dolar bulup , taksit ödemesi yapmaları gerekiyor.Merkez bankası dolar rezervi 24 milyar dolar kadar.Yani piyasada bu borcu geri ödeyecek kadar nakit dolar yok.

Cumhurbaşkanı , halka yastık altındaki dolarları bozdurmaları yönünde çağrı yaparken , bakanlar kurulu 1 milyon dolar üzeri gayrimenkul satın alanı veya işyeri açıp istihdam sağlayanı TC vatandaşlığına alınması yönünde kanun hükmünde kararname çıkartıyor.Piyasada işlem gören dolar miktarının artması için. Eğer nakit miktarı artmazsa ne olur ? ( Umarım bu yazdıklarım, siyasi yazı diye moderasyon tarafından silinmez. Yazılanlar geçmişte olan bir olayı durum değerlendirmesidir )

2001 yılında aydın doğan ve iş bankası , aynı güne denk gelen kredi geri ödemesi için piyasadan bir gecede 500 Milyon dolar nakit çektiği vakit, dolar ertesi gün 5 katına çıkmıştı. Medyanın büyük bir kısmını elinde tuttuğu için kimse doğan grubuna bir şey diyemezken , olay bu basın grubunun gazete ve Tv kanallarında tamamen saptırılarak , O günkü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER in , bakanlar kurulu toplantısında Anayasa kitapçığı attığı ve dövizin bu yüzden arttığı şeklinde halka açıklandı. Yani anayasa atmasaymış dolar yükselmezmiş.Attığı için böyle olmuşmuş. Borsa ile ilgilenenler bu açıklamayı hayatta yemedi, ama halkın çoğu bal gibide yedi.O günleri hatırlayanlarını bile bu durumu büyük ihtimalle böyle hatırlıyordur.

Kredi geri ödemeleri için , piyasadan nakit dolar bulunamazsa benzeri olaylar 2017 de de yaşanacaktır arkadaşlar. Ben mayısta ve en geç temmuz gibi herşeye en az % 40 zam geleceğini düşünüyorum Eğer bu durum gerçekleşirse döviz iyice tavan yapar. Döviz tavan yapıncada memleketimizde herşey ithal olduğu için herşeye otomatikman zam gelir. Dövizin yükelişini engelleyebilmek için piyasaya sürülecek dolar bulunamazsa , Bunun önüne geçilebilmesi içinde banka faizlerinin arttırılması gerekiyor.Banka zararlarını karşılamak içinde , hazine kaynaklı subvansiyona gidilirse yandı gülüm keten helvam.

Yani bunlar iyi günlerimiz arkadaşlar. Eğer döviz borcunuz varsa TL ye çevirmeye çalışın. Almayı düşündüğünüz bir ekipman varsa şimdiden alın.Zamanla bisiklet bile zenginlere has, sosyete ulaşım aracı olursa , kimse şasırmasın.

Scudo
@Cömert yazı müthiş söylenecek söz yok

@Cömert şu anayasa fırlatma - develüasyon ilişkisini gerçekten çok merak ediyordum. Paylaşım için teşekkürler.

@Imlampre

Alttaki yazınızda "kasktan başka birşey takmayın kafanıza" demişsiniz ama gene takıyorsunuz :D Sallayın gitsin o tip adamları...

Şu insanlar altındaki bisikletin kompanentlerin özellikleri sanki kendilerinde,,,, adamlar fulll karbon. Yanlış anlaşulma olmasın kimseyi rencide etmiyorum yanlış anlaşılmasın varya hani öyle artiz tipler. Bence bunların sebebi kolay erişim ve herşeye sahip olma eskiden bu kadar eşyamız yokdu ama mutluyduk benim çıcykluğumda tablet, telefon ne biliyim ps felan yokdu bitane beldesan aldırdım babama dünyalar benim olmuşdu

Bisiklet tutkunları 1 yılda biriktirip alacaklarını 10 yıl biriktirir alır ama bisiklet sporundan asla vazgeçmez... Bol pedallamalar...

Duruma birazda pozitif yönden bakalım tasarruf bilinci artacak elimizdeki ürünü ancak işlevini yitirip tamiri mümkün olmayınca yenisini alacağız.:) İnşallah:)

bisiklete dair her şeyin değil kaliteli malzemelerin pahalı olması şeklinde düzeltilmesi gereken ifade.

@zlatan_1903
Tamiri olmayan ürünün yenisini almak istediğiniz zaman pahalılıktan alamadığınızda göreceğim sizin pozitif yönünüzü, tasarruf bilincinizi. :)

@aeneskral
2014 yılında 1989 TL olan Carraro 052 yol bisikleti, bu sene aynı kadro, aynı jant seti ve vites takımıyla 3069 TL'den satılıyor.
E hani kalite değişti mi? Tiagra grup set gümüşten mi üretiliyor? Kadro titanyum mu oldu? Jant karbondan mı? Hiçbiri.

"Geçtiğimiz on yıllık süre zarfında bisiklet endüstrisinin yanlış yola saptığını düşünüyorum. Ticari kaygılar ve moda tarafından yönlendiriliyor, satışları ve demode olma fikrini teşvik ediyor ve bu da zaten israf demek değilmi ? Bir bisiklet satın alarak ancak bir noktaya kadar yeşil olabilirsin; dünyadaki genel kirliliğe bir katkın olamadığını düşünmek hata olur. Bugün herkes çarşıya koşturup bir şeyler satın almak, diğerlerine fark atmak peşinde."
Chris King

Türkiye Cyclist dergisinden alıntı (ağustos 2015 sayı 6)

sektörün tam göbeğinden birinin yaklaşımı.

Üretmeden tüketime dayalı toplum olduğumuzdan, çoğu şeyde dışarıya bağlıyız. Bu sadece bisiklet aksesuarlarında böyle değil. Temel ihtiyaçlarımızda da durum aynı. Tarım ülkesiyiz diyoruz ama laftayız. Beğenmediğimiz Avrupa, tarımda bizi katlıyor. Yüzölçümü sadece 41.000 metrekare olan Hollanda geçtiğimiz sene tarım ihracatında rekor kırdı. Tam tamına 85 milyar euro. Türkiye'nin kaç biliyor musunuz ? 17.1 milyar euro. Dolar/Euro hesabı yapmaya gerek yok şu mini istatistik bile her şeyi ortaya koyuyor.

Yol, köprü, tünel yerine bilim, eğitim/öğretim ve Ar-ge'ye yatırım yapılsaydı meyvelerini almaya başlar ve muasır medeniyet seviyesine gelir idik.

@Çağlayan

sene 2017 ekonomi süper iyiye gidiyor gerçekten inşaatçılar köşeyi dönüyor

1998 de 6 bine aldığımız ev şimdi 750 bin olmuş

1999 da 30 bine sattığımız ev şimdi 1.5 milyon olmuş.

sene 2017 bugun bağdat caddesine sahile yakın deniz manzaralı bir ev 1 milyon dolar 4 trılyondan başlıyor

sonra neden kadıköy de istanbulda her yer şantiye neden biri yıkılıyor diğeri yapılıyor

neden bir parsel komple yıkılıp yapılmıyorda tek tek yapılıyor

yollarda yurumeye sağlam kaldırım kalmamış, kadıkoyde bırakın bisiklete binmeyi

yollar çukur içinde

500 bin liralık evleri milyon dolar oldu tabi kimsenin sesi çıkmıyor

daha 5 yıl daha sürer bu inşaatlar sonrada yer kalmayınca denize dolgu yaparlar yeniden inşaata devam

ne diyeyim fazla mal göz çıkarmaz mı diyeyim gözünüzü toprak pardon beton doyursun mu

birşeyler ürettiğimiz zaman ekonomi düzelecektir. bu kadar basit mi? Basit. Basiti yapmak kolay mı? Değil zor.

şu parçaların fiyatı 100-120 lira civarında. :ssrtcbya: bendeki bir yerinden yırtlımaya başlayınca alıp değiştireyim dedim. fiyatı görünce aldım elime iğne ipliği güzelce diktim. :D

Not: 100-120 benim model için. sram red falan olunca fiyatlar hepten uçuyor.

hood.jpg

Bugünlerde eski konulara bakıyorum da arada çok ciddi rakamlar var. Son 10 senede inanılmaz bir artış var. Ne desem bilmiyorum artık.

@Ahmet Ayaz
Al benden de o kadar. (gerçi hepimiz aynı durumdayız) frenimin teki pistondan yağ sızdırıyor, conta kiti 46 lira. Ben bu durumda ne yapacağım; freni yedek parça olarak satıp 2.el fren alacağım :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Bugün bir çift bisiklet lastiği almaya kalksan 300-400 TL olmuş, 300-400 TL lastikmi olur arkadaş?

ekonominin çökmesi böyle bir işte. 20 dolarlık şey sana 90 liraya geliyor, yazık :/

Geri