Scudo Sports

Bisiklete Çivili Lastik Yapımı

Ebolution

Üye
Tepki
33
İsim
Ebrar
Bisiklet
Carraro
Merhabalar, aklımda hep bisiklete çivili lastik yapımı vardı istanbula kar yağdı ve ben bu lastiği yapmaya karar verdim. Eski lastiklerim vardı onları ilk önce ufak matkap ucuyla tek tek deldim daha sonra tek tek vidaladım ortalama 650 tane vida taktım.Lastiğin içinden vidalara sıcak silikon sıktım.Yaklaşık 1 gün sürdü baya uğraşıtıcı yapacaklara söyliyim
Tabi karda,çamurda,asfalta çok kısa bir test yaptım karda va çamurda çok iyi , asfaltta biraz kayma oluyor.
Bisikletim v fren olduğu frenlere çok kar doluyor.Disk fren almadığıma pişman oldum. disk frenli bisiklete çırt kelepçe takmak daha mantıklı sanırım

Dosyalar

• IMG_0320.JPG
    IMG_0320.JPG
    183,5 KB · Okunma: 169
  • IMG_0278.JPG
    IMG_0278.JPG
    120,1 KB · Okunma: 179
  • IMG_0277.JPG
    IMG_0277.JPG
    82,6 KB · Okunma: 168
  • IMG_0280.JPG
    IMG_0280.JPG
    115,4 KB · Okunma: 184
  • IMG_0319.JPG
    IMG_0319.JPG
    178,6 KB · Okunma: 170
Scudo
wow süper olmus ama iç lastiğe sakıncası yok mu ? :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sabır ve emek için ben de tebrik ederim. 650 vida yaklaşık 1.5kg gelir sanırım. Hem bisiklet ağırlaşıyor hem de asfaltta sürmek daha tehlikeli bir hal alıyor. Sadece karlı zeminde keyif sürüşü yapılabilir.. :)

Benim okumam yazmam yok zaten, bunlarıda şiförüm yazıyor.

İyi olmuş gerçekten. Bunu bi aralar ben de araştırdım. Yine aynı şekilde adamlar lastiği vidalamışlar. Ama hiç açık yer kalmamış. Sonra lastiğin içine vidalar iç lastiğe zarar vermesin diye kalın ipli bir bantla kaplamışlar. Tabi adamlar donmuş gölün üstünde sürüyorlardı. Baya da iyiydi.

Tebrik ederim.Güzel olmuş.

Güzel bir düşünce tebrikler.

dünyayı kurtaran adam filminde cüneyt arkın ayaklarına kaya bağlayıp idman yapıyordu, onun gibi olmuş, böyle 1 kilo demiri lastiğe monte edip her gün 50 km kadar sürerseniz 6 ay sonra olimpiyat sporcularının bacakları gibi bacaklarınız olur yeminle

Herkese çok teşekkür ederim. Tamamen merak amaçlıydu. İç lastikte bi sorun çıkmadı şimdilik bir daha ki kar yağdığın görücez

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
bu işler zevk meselesidir
yap kardeşim çivilide yap Vidalıda yap al zevkini herşeyden buzdada sür kardada sür
bence süper olmuş bunun gittiği karda buzda her lastik gidemez

@BerkEvren
aynen,ciyuwwwww

Bence güzel olmuş. İşe yarar duruyor :) Karlı, buzlu ve ya çamur zeminlerde tabiki :) Ama vidaları biraz daha seyrek takmış olsan daha rahat ederdin diye düşünüyorum. Sonuçta demir lastiğe binmeyeceksin değil mi :D Neyse eline emeğine sağlık.

Geri