Scudo Sports

Bisiklete binerken neler taşımalı?

İstediğiniz cevap belliyse soruyu neden sordunuz? :)
Ben dayanamadım, cevap veriyorum.
Benim sele arkası mikro(en küçük boy) çantamda bir iç lastik, bir yama, plastik levye, iki alyan anahtarı bir de selpak paketi (alerjinin sağı solu belli olmaz) bisikletin bir parçası olarak duruyor. Pompa da kadroya takılı. Ağırlığı kaç gramdır bilmiyorum ama hiç hissetmiyorum. Mesela 350 gram olsa varlığını siz anlarmısınız?

Ne zaman tekerinizin patlayacağını asla bilemezsiniz. Benimki bir keresinde şehir içinde iki metrelik çiçeklikten geçerken 5-6 yerden birden patlamıştı. Bir kere de bir çivi tersinden girdi :) Elinizde bisikletle, gittiğiniz bütün yolu yürüyerek dönme riskini göze alıyorsanız sizin bileceğiniz iş. Evinizden uzaklaşmıyor da olabilirsiniz. Ama uzaklaşıyorsanız ve yanınızda yama taşımayacaksanız, en azından cebinizde taksi parası bulundurun. Bu daha hafif olur :) Çikolatayı da marketten alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Muammer D.
Scudo
@ilker çelikcan

Tabi ki diğer insanların fikrini, bakış açısını öğrenmek için soru soruyorum :)
Bir de mesele bu ekipmanların toplam ağırlığı değil elbette ;)
Sizce Hollanda, Danimarka, Amsterdam gibi şehirlerde insanlar bisiklet kullanırken kask, gözlük, eldiven, pompa, yama, levye, alyan takımı, yedek iç lastik gibi ekipmanları yanlarına alarak mı ulaşımlarını sağlıyorlar?

Açıkcası buralarda yanlarına ne alıyorlar bilmiyorum. Genelde sırt çantası ya da bisiklet üzeri çantalardan taşıyorlar, içinde ne olduğunu kendileri bilir. Ama yollarında tekeri patlatabilecek herhangi bir şey olabileceğini sanmıyorum. Beni de yolda görseniz ilk bakışta taşıdıklarımı farketmezsiniz. Dediğim gibi en küçük boy çanta, selenin arkasında dikkat çekmiyor. Pompa da mataranın yanında pek farkedilmiyor. Kask ayrı, uzun bir konu, eldiven, gözlük şehir içinde size kalmış.

Bu da Londradan: (link)
Pompa kullanıyorlarsa yamaları da vardır :)

• Beğen
@ilker çelikcan

Güzel bir fotoğraf ve güzel bir fikir :in:
Fakat senin de gördüğün gibi yanlarında taşımıyorlar. Hatta pompayı öyle bir sabitlemişler ki kimse alıp götüremez :)

@FATİH ÇOLAK

Yani aynı zamanda pompa, levye ve gerekli ise tekeri sökecek uygun anahtar da lazım. Sadece iç lastik sorunun çözümü için yeterli değil.

bence yama pompa ve anahtar şart bisikletçiye götürmek için bisikletimle çarşıya gidiyordum yolda lastik patladı resmen mal gibi kaldım gideceğim yol en fazla 3-4 km ama lastiğiniz yolun tam ortasında patladığında ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz gerçekten eve dönseniz yokuş çıkmak zorundasınız bisikletçiye gitseniz yine yokuş çıkmak zorundasınız bisikleti bir yere bıraksanız o halde alır götürürler bisikleti :D o yüzden eşşeğini sağlam kazığa bağla demiş atalarımız bir yama nın ağırlığı 1 gram, yapıştırıcı 15-20 gram, anahtar 90-100, gram pompa 300-350 gram toplam yarım kilo anca yapar ama bu malzemeler sizi yolda kalmaktan kurtarır ayrıca plastik levye yerine dondurma cubuklarını da kullanabilirsiniz yada anahlar da olabilir veya küçük çakı en kötü ihtimal anahtar ama fazla bastırırsanız jantı ezebilir diye düşünüyorum :D Hatta bunları taşımak için çantaya bile gerek yok cebinizde bile taşıyabilirsiniz yedek lastik olsa daha iyi olur tabi ya lastik 3-4 yerinden patlarsa :D yada yarılırsa veya tamir edilemeyecek başka birşey olursa her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım kimse yolda kalıp bisikletini iteklemeyi istemez

• Beğen
yha ben de yanımda anahtar pompa gibi tamir eşylarını taşımıyorum çünkü çarşıya gittiğim zaman en fazla 500m ve ya1 km de bir bisikletçi ve ya motorcu buluyorum konya da bisiklet fazla olduğunda hali ile bisikletçilerde fazla :) zaten çarşının ortasında teker patladıysa ben onu gene eve götürürüm çünkü herkes bakıyor :) ki eve götürmekte mantıksız en iyisi 1km ötedeki bisikletçiye götürürüm yanıma su bile almam tatlı su çeşmeleri ne için duruyor :D

• Beğen
İşte mekan farklı durumlar farklı burada bisikleti iterek karşıdan karşıya geçmek istediğinde bile adam gelip korna çalıyor dik yokuşlar var yollar bozuk mesafe uzak ayrıca havası inik lastikle gitmek de iç lastiği mahvedebiliyormuş(öğrendiğime göre) yada jantı eğebiliyor ve akordunu bozabiliyormuş

@mesut emin yarıcı

o zaman bir tavsiye yanınızda pompa taşmak ama ben taşımıyorum çünkü bir opet istastonu bulduğumda orda hiç yorulmadan hava basabliyorum bisiklete :) yalnız bulunduğunuz konuma dikkat etmeniz gerekli dediğim gibi bir tamirci olmayan yere gidiyorsanız kesinlikle alın yanınıza tamir aletlerini :)

Şuan yanımda sadece yama ve anahtar taşıyabiliyorum çünkü bir bagajım ve doğru dürüst bir pompam yok(pompam var ama kendine hayrı yok :D) katettiim max mesafe 25-30 km bisikletime bir çanta almayı düşünüyorum (sele altı, sele arkası vs) o zaman güzel bir tamir takımı ayarlayabilirim sanıyorum ki

4-5 km'den kısa mesafelerde hiçbir şeye gerek yok,daha uzun mesafelerde ise lastik tamir seti,pompa,anahtar seti,su ve enerji veren yiyecekler yeterli olur.

• Beğen
Eğer ayrıntılı olarak baktığımızda:
Günübirlik Turlar;
*Kask, Eldiven, Gözlük
*Pompa
*Yama Takımı
*Alyan Takımı
*Ön Far
*Arka Flaşör
*Yedek İç Lastik
*Fotoğraf Makinesi
*Cep Telefonu
*Kimlik
*Kredi Kartı
*Suluk
*Not Defteri, Kalem
*MP3 Çalar
Haftasonu Turları;
--Günübirlik Turlar malzemelerine ilaveten,
*Çadır
*Uyku Tulumu
*Mat
*Yedek Fren Vites Teli
*Zincir Yağı
*Hafıza Kartı (Fotoğraf Makinesi için)
*Peçete, Sabun, Şampuan
*Güneş Kremi
*Heybe Çanta
*Gidon Çantası
*Lastik Kanca
*Çorap
*Terlik
*Kibrit, Çakmak
*Diş Fırçası ve Diş Macunu
*İlk Yardım Çantası

• Beğen
Gidilecek mekana göre değişiyor mesela yama seti ve pompa olmadan yola çıkmam. Malzeme çantamda akort anahtarı iki ön bir arka far bir reflektör yelek alyan ve minik bir pense bulunur. Ama gidilecek tura göre yedek lastikte taşırım . Şehir içinde kullanılacaksa küçük bir gidon çantası yada sele altı çantaya konulacak iki plastik levye ve yama seti ve mini bir pompa yeterlidir hatta sadece pompa taşısanız bile lastik patladığında sanayiye kadar sizi idare eder. :)

• Beğen
@Kanber Gülhan

Bence de bisikleti Konya'da olduğu kadar erişilebilir hale getirebilirsek yanımıza hiç bir şey almamıza gerek kalmaz. Son zamanlarda Konya'da elektrikli bisiklet de moda olmuş. Bu da gerçekten çok güzel :)

@Gözde Sanbay
Ehueh güzeldi :D

bana birisi lütfen yardım etsin yeni konu nasıl açılır nereden açılır bulamıyorum bir türlü??yeni üye olduğumdan bana kapalı mı yoksa????lütfen..

@Gözde Sanbay

Yeni üyeyim ama iyi bir takipçiyim ;)
Teşekkür ederim.:)

Geri