Scudo Sports

Bisiklete bindikten sonra idrar yapamama sorunu

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
1 saat üzerinde bisiklete bindiğimde bir süre idrar yapamıyorum. Yeni yeni olmaya başladı. Bu sorunu yaşayan birisi var mı neden olur?

Scudo
Yolda malum bölgeye çok baskı hissediyorsanız sele ayarınız yanlış demektir..1 saat uzun bir süre değil, yanlış giden birşey var sanki..Yani ayar ne kadar bozuk olsada ben hiç yaşamadım böyle bir sorun, kaldıki 2 katınız yaştayım..İdrar yolları enfeksiyonu olabilir mi acaba..Tabi sağlıkçı arkadaşlar tahmin yürütebilir..Bizimkisi el yordamı..

@Harun. Tempolu sürüyorsanız ve aşırı terliyorsanız, çok fazla su içmiyorsanız içtiğiniz suyun idrara dönüşmeden terleme yoluyla atılması ihtimali var. Göz önünde bulundurun derim bu ihtimali. Bisikletten indikten sonra su içiyorsanız anında idrar yapamamanız, o suyun bir süre sonra idrara dönüşmesi normal.

@Harun. Tempolu sürüyorsanız ve aşırı terliyorsanız, çok fazla su içmiyorsanız içtiğiniz suyun idrara dönüşmeden terleme yoluyla atılması ihtimali var. Göz önünde bulundurun derim bu ihtimali. Bisikletten indikten sonra su içiyorsanız anında idrar yapamamanız, o suyun bir süre sonra idrara dönüşmesi normal.
Sanırım haklısınız idrar hissi var ile yok arası oluyor. Sprint yapıyorum.

@Harun. Mesela benim 3-3,5 saatlik sürüşlerim oluyor. Sabah saatlerinde çıksam da hava çok sıcak. Ortalama 3buçuk 4 litre su içiyorum bisiklet üstündeyken. Eve dönünceye kadar tuvalet ihtiyacım olmuyor. Sadece büfelerde su alıp mataralara doldurmak için duruyorum ve epeyce terliyorum.

Bisiklet üzerinde bol su tüketin. Uyuşma problemi varsa sele önünün eğimini ayarlayın. Bir kaç gün bol su tüketerek test edin düzelmezsen bir uzmana gidin.

Benim genelde yaz zamanı ve ya aşırı sıcaklarda bu sorun karşıma çıkıyor. Nedeni de belirttiğim gibi "sıcak" bence. Çünkü boşaltım sistemimizle atacağımız suyu, fazlasıyla ter bezlerimizle atıyoruz.

@Harun. Bir saat yapamamak normal bir süre. Yaz ayları için ise kesinlikle abartılı değil. Fakat gün boyu yapamama veyahut yanma hissi, idrarın rengi önemli şeyler.
Çok huylanıyorsan bir bevliye( üroloji) uzmanına görün istersen.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Geri