Scudo Sports

Bisiklete bindiğimdeki teker sorunu

Tepki
7
Bisiklet
Scott
Merabalar öncelikle.Bisikletimde bi şey farkettim ve sizden de bu konuyla ilgili yardım istiyorum.Bisiklete bindiğimde arka tekere bakıyorum çok fazla yerde.Ama geçen gün bisiklet yarışlarını seyrettim hiç bi inme yok.Neden böyle bi şey oluyo neden lastik baya bi yerde gidiyo.Havasıda iyi bu arada

Scudo
Yeteri miktarda psi basmamışsındır.Lastiğin üzerinde yazması lazım ne kadar hava alacağı.

lastiğin hem kolay kolay patlamaması için, hem de yuvarlanma direncini en aza indirip akıcılık sağlamak için havasının çok olması gerekiyor. lastiğin üzerinde genellikle "inflate to" ibaresiyle birlikte psi cinsinden minimum ve maksimum basınç değerleri verilir. buradaki minimum basınç dedeler için, maksimum basınç da performans delileri için ;) sen performans ve konfor arasında nasıl bir oran istiyorsan, tam olarak uygulayacağın psi değerini ona göre seçersin. mesela ben maksimum basıncın 3-4 psi altında bir değerde şişiriyorum lastiklerimi, uzun yollara çıkacağım zaman tam olarak maksimum basınca yükselttiğim de oluyor.

senin içini görecek psi değerini belirledikten sonra; herhangi bir benzin istasyonunun hava makinesinin ekranında o değeri girerek lastiğini şişirebilirsin. yüksek basınçlı lastiğe alışman baştan zor olabilir, çünkü yerdeki titreşimleri eskisine oranla çok daha fazla hissedeceksin. ama alıştıktan sonra, bisikletin akıcılığının tadını doya doya çıkarırsın o ayrı :)

Geri