Scudo Sports

Bisiklete başlayıp sigarayı bırakmak

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Aylardır iple çektiğim gün sonunda geldi çattı. Bugün bisiklet macerama ilk adımı attım. Sahil yolunda ilerlerken 60 lı yaşlarda bisikletçi bir abimizle karşılaştım. Kendisine iyi günler bile dileyemeden lafı ağzıma tıktı ve elimdeki sigarayı göstererek "Heveslisin ancak ikisinden sadece birini yapabilirsin. Ya bisiklet ya sigara seçim senin." diyip arkasına bile bakmadan yoluna devam etti. Çoğu büyüğümün sigara hakkında verdiği öğütleri sallamadığım gibi bunu da sallamadım ve yoluma devam ettim. Eve gitmeden önce bisikleti sınırlarına kadar zorlamak istiyordum bunun için dik bir inişi olan uzunca bir yokuş seçtim. Başladım tırmanmaya ve ben daha rüzgarı suratımda hissedemeden nefesim kesildi,tıkandım. O an anladım abimin söylediğini. Ancak ikisinden birini hakkını vererek yapabilirdim. Bisikleti yokuşun sonuna kadar ittirdim ve bir süre sonra beklediğime ulaşmıştım. Dik,uzun bir yokuş. Kendimi aşağı doğru bıraktım ve düşündüm. Gördüğüm o adam haklıydı. Rüzgarı tam manası ile hissetmek istiyorsam sigarayı bırakmalıydım. İşte burdayız. Bunları neden buraya yazıyorum? Çünkü size ihtiyacım var. Bana sağlayacağınız motivasyona ihtiyacım var. Görüşlerinize ihtiyacım var. Gün gün yazıcam buraya.Belki benim gibi 2-3 sene kullanıp da bırakmak isteyen birileri okur ve onlarla beraber bu doğrultuda ilerleriz. Saygılarımla
Murat Şengül

Scudo
15 yaşında özenti ile başlayan sigara ile muhattaplığım 11 sene önce yani 32 li yaşlarımda bir anda bıraktım..daha önceleri azaltma yöntemi ile ya da nikotin sakızı ve benzeri türevleri defalarca denememe rağmen bırakamadığım bu zıkkımı bir anlık irade ile bir daha kullanılmamasına varan sürecim 11 sene oldu... bırakmaya karar verin yeterki sonra harddiskinize yani bilinç altınıza yerleştirin inanın gerisi kendiliğinden geliyor.. Bir de şöyle düşünün sigaraya verdiğiniz maddiyat ile gün gelir sigaranın vücudunuza verdiği zararı karşılamaya yetecek maddiyatınız bile olsa çare olmayacağı....saygılar

Bu arada yaş 43,önceki süreçte yani sigarayı kullandığım dönemlerde hem de tabiri yerindeyse en verimli çağlarında yürümeyi bırakın merdiven çıkarken süründüğüm anlar gözümün önüne geldikçe,Bir de şu anda 10 saatlere varan yaptığım sürüşlerde,vücut yorgunluğu hariç nefes probleminde en ufak bir sorun olmadığının da altını çizerek Size destek olması manasında belirtmek isterim
1- sigaraya verdiğim para ile Yeri geldi evime yaptığım tadilatların masrafını karşıladım
2- Yeri geldi bisikletime yaptığım masraflara acımadım
3- her şey bir yana Önemli olan sağlığımı sigarayı bıraktıktan sonra Zararın neresinden dönersen kardır mantığı ile hiçbir maddi güç ile satın alınamayacağı bir şekilde irade ile kazandım. (Bunlar da sizi motive etmezse artık sigara ile mutluluklar dilerim)parantez içindeki son cümlemi yanlış anlamamanızı dilerim..tamamen şaka içerir

sigarayı bırakma konusunda master seviye geldi. daha doğrusu bırakıp başlama konusunda. kaçıncı kez deniyorum sayısını ben bile unuttum :D
sigara ile bisiklet birarada oluyor olmasına da bisikletin hakkını veremeyeceğimiz kesin.
en iyi başarıyı (1 sene) allen carr'ın kitabıyla yakalamıştım ama sonraki denemelerde o da bana kar etmedi.
doğru olduğunu iddia etmesem de destekleyici ilaç vs. kullanmak benim mantığıma tamamen aykırı.
şu an yine bırakmış durumdayım. yaklaşık 2 ay oldu.
uzun lafın kısası herkesin sigara içme ve bırakma motivasyonları farklı, o yüzden aynı yöntemin herkeste başarılı sonuç alacağını iddia etmek doğru olmaz.
umarım bırakma konusunda başarılı olursunuz. herkes için geçerli olabileceğini düşündüğüm tek fikrimi söylerek konuyu kapatayım.
sigara içmek vazgeçilmez veya kaçınılmaz bir eylem değil. öyle olsaydı tüm dünya içiyor olurdu. bir şekilde öğrenme ve deneme yoluyla hayatımıza katıp ondan sonra psikolojik, sosyal ve çevresel faktörlerin de devreye girmesiyle vazgeçilmez olarak gördüğümüz bir bağımlılık.
kendime idol olarak gördüğüm ama kendisinin bundan haberi olmayan bir arkadaşım var. :D
firmadaki en stresli işi yapmasına rağmen sigara içmiyor. çünkü adam hayatında sigara içmemiş. o yüzden rahatlamak veya stres atmak için sigaraya ihtiyacı yok. biz onun yerinde olsaydık paket sayısını ikiye katlardık. :)

Eşimle birlikte oğlumuzdan yediğimiz fırça neticesinde (Kendisi 7 Yaşında ) sigarayı bıraktık. Yaklaşık 10 aydır içmiyoruz. İlk etapta iki adet elektronik sigara aldık ben 1 hafta kullandım ve onu da kaldırıp kenara attım. Eşim halen arada elektronik sigara kullanıyor. Bu 10 ayda kazandıklarımız eşim yaklaşık 6 kg aldı ben 10 kg aldım. 71 kg dan 81 kg çıktım. Yaklaşık 6000 tl cebimizde kaldı. Bu parayla kendime karbon bisiklet ve yeni jant seti aldım. Eşimin telefonunu değiştirdik. Yüksek tansiyon probleminden kaynaklı uzun sürüşlerim sonrası oluşan baş ağrısından eser kalmadı. Yüksek tansiyon problemi yaşamıyorum. Geçen gün 20 km bol yokuşlu bisiklet antremanından sonra arkadaşım çağırdı ve 7,5 km yürüyüş yaptım vaktim olsaydı bu yürüyüşten sonra 50 km daha bisiklet sürecek enerjim vardı gerisi size kalmış + lar ve - ler bunlar.

10 Sene içtiğim sigarayı, yeter artık diyip 1 günde bıraktım. Azaltmadım, ilaç almadım. Canım her sigara istediğinde bir bardak su içtim. Sigara içilen ortamlardan kaçmadım, kahve keyfimi kesmedim. İnadına üstüne gittim hatta. Günlük sigara paramı ise ayırmaya devam ettim. (Yıllık 4000 TL gibi bir rakam) Kendime bir bisiklet beğendim. Sigara aklıma geldikçe bisikleti aklıma getirdim. En sonunda gidip aldım o bisikleti. Hayatımda sigara yok artık. Sigarayı bıraktığımda aldığım kiloları, bisikletle kat be kat geri verdim şimdi. Kilit nokta istemek ve motive olmak. Sigarayı bırakmak için yerine birşey koyma hatasına düşmeyin, o yeri yok edin :harika:

Şunu şuraya gururla bırakıyorum. 3 sene boyunca her uyandığımda bugün sigarayı bırakıyorum deyip bırakamadım. Yine aynı sabahlardan birinde bi baktım bırakmışım. Günde 3 paket kırmızı box içiyordum. Asla pes etme. Bıraktıktan sonra tek bir fırt bile çekme.

sigara.png

@BerkEvren Bu arada ben ve eşim yaklaşık 20 sene kullandık. Bu kadar uzun süreli bıraktığım hiç olmamıştı. Bu noktadan sonra hiç başlamam artık. Aklıma halen sigara geldiğinde bir kahve koyuyorum kendime kahve sigara içme isteğimi bastırıyor nedense.

benim tavsiyem başka bi bağımlılıkla bırak mesela ne zaman sigara içesin gelirse çay iç gibi. Biraz morel bozmak gibi olmasın ama o yokuşu sigaradan değil yeni başladığın için çıkamadığını düşünüyorum 17 yaşında bu kadar çabuk etkilenmen olası değil

@BerkEvren
aynı şekilde düşünüyorum. kesinlikle günlük yaşantıyı değiştirmemeli. sigarayı bırakmak bir yoksunluğa sebep olmamalı.

Yazacak söylenecek çok şey var. Ben kısaca elektronik sigara ile bırakmayı deneyin derim. Bende işe yaradı. Şu an her ikisini de içmiyorum. Buharlı sigaranın en güzel avantajı sigaranın yarattığı el alışkanlığını çok net kesmesi. Zaten geriye nikotin bağımlılığı kalıyor ki kısa bir süre sonra o da kesiliyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Sigarayı bırakmak istiyorsan ilk önce olayı kafanda psikolojik olarak bitirmelisin. Zira herşey kafada başlayıp kafada bitiyor. 20+ sene kullandım ve 20.07.2015 evin önünde bahçede oturmuş sigara içerken onca senedir sigaranın bana bir getirisi olmadığının aksine hem sağlığımın hemde ekonomik olarak yıprandığımın farkına vardım. O gün bir bıraktım halen ağzıma sürmedim. Kolay oldumu? Elbette hayır ama bütün zorlukları yürüyüş ve bisiklet sürerek atlattım çok şükür. Şuan yanımdan sigara içen biri geçse üzerindeki koku burnumu sızlatıyor ve kendi kendime vay be senelerdir sigara kokum ile sigara içemeyen bireylere ne eziyet etmişim diyorum.

sigarayı bırakma girişimim sayısı: 79,682
başarı sayısı: 0
sonuç: elektronik sigarayla devam

17-18 Yaşındaki geçlerin elinde sigara gördüğümde üzülüyorum. Onca mücadele sonrasında 25 sene kullandığım sigarayı 3 yıl önce bıraktım. O günden bugüne hiç sigara içmedim. Rüyalarımda ara ara içiyorum içtiğim için kendime kızıyorum, uyanınca seviniyorum. Bisiklet performansım, ağız tadı, ses kalitesi, uyku düzeni hep olumlu yönde değişti. Unutmayınız günde 2 paket sigara içen bir arkadaş, sigarayı bıraktığında 1 yılda bir tane "Merida Reacto 5000" (full karbon) bisikleti satın alabilir. 55 Yaşındaki bu abinize kulak veriniz.

Daha kötüsü sigaraya başlayıp bisikleti bırakmak olabilirdi. Sizleri seçiminizden dolayı tebrik ediyorum.

Abi seviyorsan bırakma bence, hayata bir kere geliyorsun. Ama sarma falan iç, hem kartellere hem kimyasala bulaşma. Şahsen ben canım isteyince içiyorum, bazen bir ay içmiyorum falan. Öyle yuvarlanıp gidiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Akupunktur tedavisi deneyin.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orucu bile sigara ile bozan,bir demlik çay ile yarım paket sigara içen bir sigara tiryakisiydim.Yine bir gün odayı duman altı etmiştim; kediciğim Hamlet gözleri sigara dumanından yaşarmış garip bir şekilde yanıma geldi.O gün çok utandım ve bıraktım.Şimdi de en sevdiğim şeylerden birini yapıyorum:Sigaraya harcayacağım parayla birçok sokak kedisine bakıyorum.
Bırakmak gerçekten kolay.

@hamlet2006
Keşke maddi kaygılarımız olmasaydı diyemediğim bir hareket olmuş. Bravissimo.
Benim hayvanlar da sevmiyor hiç. Zaten evde içmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Sen hiç şehir içinde akciğerlerini tamamen hissetin mi ? Bir nefes aldığında akciğerlerine gelen havanın alveollere geldiğini ? Ciğerlerinin en aşağısına kadar ulaştığını hissettin mi ? Ben hissettim , vücudun tabiri caizse 1.6 lt motorlu arabadan 3.2 -8.0 motorlu arabaya çıkmış gibi oluyor . Sigarayı bırakmazsan bu hissi hiç yaşamayacaksın .Sen merdivenlerin 1 . katında yoruldum tıkandım derken ben o 5 kat merdiveni 3 sefer inip çıkacağım . Sigara içip vücudun üreteceği enerji miktarını , vücudunun potansiyelini azaltma .

Canın sıkıntısını , stresini sigara gidermez bunu unutma . Pedal çevir sigara içmek yerine ;)

Geri