Aylardır iple çektiğim gün sonunda geldi çattı. Bugün bisiklet macerama ilk adımı attım. Sahil yolunda ilerlerken 60 lı yaşlarda bisikletçi bir abimizle karşılaştım. Kendisine iyi günler bile dileyemeden lafı ağzıma tıktı ve elimdeki sigarayı göstererek "Heveslisin ancak ikisinden sadece birini yapabilirsin. Ya bisiklet ya sigara seçim senin." diyip arkasına bile bakmadan yoluna devam etti. Çoğu büyüğümün sigara hakkında verdiği öğütleri sallamadığım gibi bunu da sallamadım ve yoluma devam ettim. Eve gitmeden önce bisikleti sınırlarına kadar zorlamak istiyordum bunun için dik bir inişi olan uzunca bir yokuş seçtim. Başladım tırmanmaya ve ben daha rüzgarı suratımda hissedemeden nefesim kesildi,tıkandım. O an anladım abimin söylediğini. Ancak ikisinden birini hakkını vererek yapabilirdim. Bisikleti yokuşun sonuna kadar ittirdim ve bir süre sonra beklediğime ulaşmıştım. Dik,uzun bir yokuş. Kendimi aşağı doğru bıraktım ve düşündüm. Gördüğüm o adam haklıydı. Rüzgarı tam manası ile hissetmek istiyorsam sigarayı bırakmalıydım. İşte burdayız. Bunları neden buraya yazıyorum? Çünkü size ihtiyacım var. Bana sağlayacağınız motivasyona ihtiyacım var. Görüşlerinize ihtiyacım var. Gün gün yazıcam buraya.Belki benim gibi 2-3 sene kullanıp da bırakmak isteyen birileri okur ve onlarla beraber bu doğrultuda ilerleriz. Saygılarımla
Murat Şengül
Murat Şengül