Scudo Sports

Bisiklete ayna gereksiz mi?

Gidona takılan ayna kullanıyorum, gidon titrediği için aynadaki görüntü titremiyor, güvenlik için tavsiye ederim.

Scudo
Uzun süre kask aynası kullandım, son 2 yıldır gidon aynası kullanıyorum. Gidon aynası kullanımı daha rahat geldi. Titreşimler yorumlarda tahmin edildiği gibi değil raharlıkla görülebiliyor. Evet gelen arabanın plakasını okuyamıyorsunuz ama zaten amaç arkadan gelen olup olmadığını anlamak.
Şehir içinde kalabalık trafikte tüm dikkati yola vermek doğru. Yine de göz ucuyla aynayı kontrol etmek dikkatimi dağıtmıyor hatta daha güvenli sürmemi sağlıyor.
Ben esas faydasını şehirler arası yolda sürerken yaşıyorum. Önce araç sesi geliyor, aynaya bakıyorum gelen aracı görüp ona göre pozisyon alıyorum. Bu sayede birçok "beyaz şahin" , "apaçi motoru" tacizinden kurtuldum. Aynada şahin görünce yaklaşana kadar bekleyip son anda kenara kaçıyorum, böylece sıkıştıramıyor, bağarıp dikkatimi dağıtamıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Omuz bakışı bana her zaman daha rahat geliyor.Kask aynası örneğin düz bir yolda giderken arkadan gelen araba var mı diye kullanılabilir.Fakat ani kararlarda omuz hizası daha rahat geliyor bana.Hem görüntü açısından da aynaya gerek yok sanki.Bozar görünümü.

ürün tavsiye edecek olan var mı peki? geçen hafta, arkadaşım nerde kaldı ya diye epey geride kalmış arkadaşımı göreyim derken yamuldum, hem de trafiksiz bisiklet yolunda. ayna olsaydı arkamda olup olmadığını bilir, mesafe açılmadan da geride kalmaya başladığını anlardım mesela. gidon aynası kullananlar varsa tavsiye bekliyorum, ebayde 1 dolara da ayna var neticede ama ben şundan memnunum diyenler varsa önerilerini teşekkürle karşılayacağım.

Kızım da isteyip duruyor. Marka model önerileri çok yararlı olacaktır :)

@apeironur
bu ürünü düşünüp tasarlayan adamı tebrik ederim. hele ki patentini aldıysa süper bir girişimci diyebilirim, bravo :) yalnız şöyle bir şey varki eğer ayna, kaska takılan olsun, gidona takılan olsun, ya da böyle bileğe takılan, eğer dış bükeyse kesinlikle tavsiye etmiyorum, zira mesafe konusunda kullananı yanıltıyor. tecrübeyle sabit. şöyleki; çok uzakta gibi görünen araçlar bir bakmışsınız 5 mt. arkanızda. alacağınız aynanın normal olmasına dikkat etmenizi öneririm. naçizane.

• Beğen
@Kaan.Özçelik

Kullandığım (link) tavsiye ederim.Fiyatı biraz yüksek ama gayet kullanışlı,açılıp kapanabiliyor.Önceden ben de gerekli olduğunu düşünmüyordum ama faydası çok oldu.Arkadan gelen olmadığını görünce yol ayrımlarından daha rahat geçebiliyorum,sağdaki park etmiş araçlardan uzaklaşıp yolu ortalama imkanı oluyor.Arkadaşların da dediği gibi aynadan arkayı kontrol ederken öndeki engelleri ve tehlikeleri de unutmamak lazım.

http://www.velocitybikes.gr/wp-content/uploads/2013/07/zefal-spin-mirror.jpg

Bu sorunun cevabı herkes için farklıdır, ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız takıp denersiniz, yararsızsa çıkartırsınız, bu kadar basit. Yapılacak her şey için bi referandum son derece gereksiz bence, çünkü herkesin ihtiyacı farklı, ve eğer aynaya ihtiyacın var, olunca rahat ediyorsan kimin ne dediği ne düşündüğü yakışıp yakışmadığının ne Önemi var ki ?

Bisiklete ayna kesinlikle gereksiz, bisikletçiye belki :)

Bir süre ayna kullanan biri olarak çok tavsiye etmiyorum. Başı hafif çapraz bir pozisyonda tutarak ilerlemek hem arka plan seslerini duymak hem de geleni gideni daha çabuk farketmek için güzel bir yol oluyor. Buna çalışmak lazım.
Selamlar..

• Beğen
Arkadaşlar 3 senedir kask aynası kullanıyorum ve gerçekten çok faydasını gördüm. Kask aynasındaki avantaj arkayı çok hafif bir kafa hareketiyle komple görebilmeniz. Ayrıca sadece gözünüzü hareket ettirerek sol tarafı kontrol edebilirsiniz. Trafikte kullanıyorsanız bence şart.

• Beğen
Tepkiler: Onat G.
arkadaşlar profesyonel değilim ucuz ve ağır marketlerde satılan bisikletlerden olan bisikletimle bugün şehirlerarası yolda 30 km bisiklet sürdüm ve aynanın gerekli olduğuna karar verdim.
normalde bende gerekli oldugunu düşünmüyordum ama çok fazla agır vasıta kamyon tır vs geçen bir yolda sürdüğüm için bisikleti aynanın gerekli olduğuna inanmaya başladım çünkü yeri geliyor derelerden geçerken köprülerde vs banket 2-3 cm ye kadar düşüyor ve araç şeridine çıkmak zorunda kalıyorum ve bu arada arkama dönüp bakmak benim dikkatimi biraz dagıtıyor ve bisikleti dikkatsizce şeridin iyice içine dogru hafif yaklaştırıyorum. ben bunu yaparken eğer arkamdan bir tır yaklaşsa yanımdan geçerken aramızda çok az boşluk kalacağı için rüzgar beni tırın altına savurabilir. o yüzden en kısa zamanda ayna taktırmayı düşünüyorum .

@obezkirpi

Gidondaki tıpa çıkartılıp onun yerine takılıyor.Vidası da sıkılınca sağlam bir şekilde yerleşiyor.

@obezkirpi Elcikte sökülebilecek tipte bir tıpa yoksa elciğin dip kısmı kesilerek de takılabilir.

Geri