Scudo Sports

Bisikletçiyi bisikletçiliğinden bezdiren vatandaş manzaraları

Scudo
eğer senin için sıkıntı olmazsa uzun tayt giyebilirsin internette ilanlar var....

bisiklete binmeyi 21 yaşımda öğrenmiş biri olarak(daha 3 gün oldu) öğrenme aşamasında şehir içinde olduğum ve her ne hikmetse okulların bahçeleri kilitli olduğu için sokakta öğrendim. siz birde o zaman bana dik dik bakan suratları, içten içe gülmeleri düşünün. gittim evin yanındaki okulun müdürü ile konuştum yeni öğreniyorum bahçenizde çalışabilir miyim diye. resmen kovdu adam beni.

@Ozan Uygan
kötü olmuş :D arazi varsa yakında boş alanda öğrenebilirsin....

ben eskişehirde bisikletliler derneği gezilerine katılıyorum. tek başınıza dolaşmaktansa grup halinde yani 5-10 kasklı eldivenli donanımlı bisikletçiyle dolaşmak çok daha rahatlatıcı. daha kimse lam atmadı ancak grup halindeykende sataşacak seviyede birinede denk gelmedim ve bence gelmeyeceğimde. birlikten kuvvet doğar lafını bisiklet sporundada uygulamak gerektiğini düşünüyorum.

@Tarık Kalkan

tarık beynimi okudun dostum, apaçilerden, krolardan kurtulamadık gitti :D
(yarın akşam güvenpark'a geliyor musun ?)

@Furkan köleoğlu
tayt giyip kötü durmanmı daha önemli, yoksa giymeyip kaba etinin yara olması mı :D

bende bu yüzden mayo giymiyorum bazı dar kafalı insanlar o kadar rencide edici laflarda bulunuyorki o zamn bisikletten soğuyorum.

kadınlar için durum daha berbat :S

• Beğen
Tepkiler: pınar kacakkiz
@Erhan Vançin

ben böyle olduğunu düşünmüyorum. ama onlarda bisiklet yolu var:

(link)

(link)

hatta günlük yaşama bisikletin nasıl yerleştiğine dair bir görüntü. bu projeyi hayata geçirirken buldukları slogan da ilginç: yaşanılabilir sokaklar..

(link)

Kask olayı için, geçenlerde cumhuriyet yarışlarında profosyenel sürücülerin bile zorunlu olmasa giymeyeceklerini söylediler. Ağırlık zaten zamanla ağrıyan boynu iyice yoruyor.

Bütün cevapları okudum , gerçekten üzücü.

Bir aydır sürekli işe gidip geliyorum şu ana kadar benim başıma laf atan yada başka türlü bir olay gelmedi, yanlız sözlü tacizler çok abartı değilse pek önemsemeyin.

Ankarada gittiğim güzergah Balgat - kızılay hattı olduğu için mecburen araç yolunu kullanıyorum, şu ana kadar üzerime sürme sıkıştırma gibi bir durumla karşılaşmadım ama karşılaşırsam tepkim çok büyük olur :)

Sürekli çanta taşıyorum , onun biraz ağırlığı var (techizat bakımından ) :)

@ozic

Sürekli kullandığım kaskımın ağırlığı 210gr.
Hadi onların kaskı 250gr olsun.

250gr ağırlık mıdır ya.
Saçı sakalı da keselim, olmadı burun kemiğini aldıralım
Ağırlık yapıyor, ağrı yapar.

Cidden saçmalamışlar.

• Beğen
Tepkiler: Konuralp Erdil
@ufuk şen

ufuk bey bence biraz yaş üstünlüğünüzden biraz da şansınızdan olmalı hiç denk gelmedi herhalde size

Arkadaşlar bu memlekette maalesef öküz bitmez...namus bekçisi geçinenler başklarınının kızlarına, eşlerine sulanır laf atarlar ama sana yapsalar aynı şeyi naparsın deseniz hemen hiddetlenir bi gürler, sözde namusuna toz kondurmaz..

gözlüğümün sarı camlarına anlam veremeyenleri anlayınca, çaktırmadan lafa girip al bi tak nası görünüyo deyip veriyorum, takıp çıkardığında hakkaten fark ediyomuş abi ya diyolar.

bayanlar açısından bu ülke zor bir ülke, tamam büyük öküzlük erkeklerde ama bunu sırf erkeklere yüklememizde çok doğru olmaz.

benim dikkatimi çeken bir başka nokta da şu: "biz kıyafetlerimizi giyip, kaskımızı takıp, bisikletimizde donanımlı olunca bazı sürücüler hiç değilse "bu adam işini ciddi yapıyo, bende dikkat edeyim" diyebiliyorlar." o yüzden biz kıyafetlerimizi giyelim..

motorcu elemana gelince, geçenlerde kaskını takmayan o artis tiplemelerden biri daha eşşek cennetine gitti..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bolgi
@Adil

çok haklısın adil abi, bu tür olumsuzlukların değişmesi için önce toplumun kafa yapısının değişmesi gerekiyor.....

Geri