Scudo Sports

Bisikletçilerin favori film tavsiyeleri

The godfather
never back down
matrix
italian job
rocky
wanted(2008)
dizi olarak LOST
Son durak serisi
the papilion
constantine
ironman
babil
the bucket list
ben efsaneyim(i am legend)
first 50 dates.. devamı gelecek...

Şehrin Azizleri (The Boondock Saints ) kesinlikle izleyin...

Scudo
babil diye geçen babylon kesinlikle tavsiye ederim. the godfather serisi ve crank 1-2 dizi olarak prison break maalesef bitti ama :(

@Ercan Bayram

Forest gump konusunda katılıyorum.defalarca,hiç sıkılmadan izledim.Boş oda filmini bilmiyorum fakat boş ev adında bir film izlemiştim.Arkadaş boş evlere girip bozuk eşyaları tamir ediyor,çamaşır,bulaşık varsa yıkayıp çıkıyor.son girdiği evde ise bir ceset...
Yerli filmlerden ise tabutta rövaşata,filler ve çimen,çamur.
Tabutta rövaşata filmini 33.izleyişim.İnanın.Çokmu güzel?Herkesin anlayışı farklıdır tabiki.Bir arkadaş merak etti,verdim bir kopya yapıp(orjinalini asla vermem).Bu ne lan dedi,güldüm sadece.Ne diyebilirimki.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Akdeniz Sineması'nın mükemmel bir örneği olan West Beyrouth: Batı Beyrut.
Yönetmen koltuğundaki isim: Ziad Doueiri.

@s.efe sümer

boş oda ile boş evi karıştırmışım aynı filmden bahsediyordum :D

Birde Memento diye bir film vardı türkçeye "akıl defteri" diye çevrilmiş o da başarılı bir psikolojik çalışmaydı .

nihayet yeni başladığım bloga konuyla ilgili iki sayfa açtım :)

(link)

(link)

sevgili UG90'ın önerilerinden de seçtim, tekrar teşekkür ederim kendisine.

1. Perfume: The Story of a Murderer ( KOKU) Yönetmen : Tom Tykwer

2. Caligula : Tinto Bras

3. Last Tango in Paris . Marlon Brondo

4. Salsa : Yıl 1999/2000 : Yönetmen : Joyce Bunuel (Bu filmi şiddetle tavsiye ederim ) Eğer bulan olursa özel mesaj atın. Bir ömürlük dua alırsınız benden :)

5. Choses Secrètes (Mahrem Şeyler) Jean-Claude Brisseau

6. Ray

7. Amadeus : 1984 Yönetmen: Milos Forman

8. Amistad : 1997 Yönetmen : Steven Spielberg

9.Once upon A time in America : (bir zamanlar amerika ) 1984 Yönetmen Sergio Leone (seyretmeyen kaldımı bu efsaneyi)

10. The Legand Of 1900 :(1900 efsanesi) 1998 Yönetmen : Giuseppe Tornatore

11. As Good as It Gets : (Benden Bu Kadar) 1997 Jack Nicholson-Helen Hunt

12. THE MAGDALENE SISTERS : 2002 Venedik film film festivali şampiyonu. Kesinlikle seyredilmeli.

aklıma gelenler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: gatila
ölümcül iç güdü

tafsiye ederim izleyin saygılar

Fransız gangsterlerin sonuncusu Jacques Mesrine, yaşamı boyunca 1 numaralı halk düşmanı ilan edilmişti. Düzenli olarak kamuoyu anketlerinin zirvesinde yer aldı. Paris’in göbeğinde polisin yakın mesafeden yoğun ateşi altındaki görkemli ölümü onun efsane statüsünü taçlandırdı.

Öyle ki, 1979 yılındaki ölümünden 30 yıl sonra bugün bile Jacques Mesrine efsanesi hala capcanlı… Onun hayatı sinema tarihinde ilk kez olarak tutkulu bir projeyle beyazperdeye getiriliyor.

Aynı anda hem bir gerilim filmi, hem de biyografi çalışması olan projenin çekimlerinde tarihi gerçeklere olabildiğince sadık kalındı. Mesrine’den bir süper kahraman yaratmak gibi bir amacı olmayan filmde, en karanlık yönleri de dahil olmak üzere bir karakter portresi çizildi. Öykünün çıkış noktası ise, bir ikonun arkasındaki insan oldu.

aranızda izlemeyen varsa tafsiye derim ..iyi seyirler

Daha yeni izlediğim ve aşırı etkilendiğim bir film..

a beautiful mind>>>Akıl oyunu... Gerçekten süper bir film yaşanmış bir hayat hikayesi..

9<10

• Beğen
Tepkiler: mert deniz
Aklıma gelen birçok film var ama bence kesinlikle izlemiş olmanız gerekenler şunlar:
- Godfather(Baba)
- Fight Club(Dövüş klübü)
- Matrix
- Lord of the rings(Yüzüklerin efendisi)
- Donnie Brasco(Köstebek)
- Scarface(Yaralı yüz)
- Lock, Stock and Two Smoking Barrels(Ateşten Kalbe Akıldan Dumana)
- The Shawshank Redemption(Esaretin Bedeli)
- The Dark Knight(Kara Şovalye)
- Forrest Gump
- Reservoir Dogs(Rezervuar Köpekleri)
- Slumdog Millionaire
- Snatch(Kapışma)
- Gladiator

Biraz çok oldu galiba :D

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
son sayfalardan bakınca aklıma geldi. snatch kesinlikle izlenebilecek bi film. en sonunda insan bayağı afallıyor:D gattaca da çok güzel. ondada insan kafasına koydumu birşeyi nasıl başaracağını anlatıyor.

'bunu nasıl başardım biliyormusun? geri dönmek için enerji bırakmayarak.' filmin en muhteşem sahnesi...

Gandhi. 1988 yapımı belgesel tarzda yapıt.
Akıl oyunları Etkileyici/duygusal.

Benim nacizane tavsiyem ise:

Yeşil Kart
Bisiklet Hırsızları
Contact (Mesaj)
Matrix
Schindler'in Listesi
Little Miss Sunshine
Otomatik Portakal
Hayatımızın En Güzel Yılları
Delicatessen (Şarküteri)
Fargo
Ve daha yeni izlediğim ve inanılmaz etkilendiğim,İran sinemasının en iyi örneklerinden bol ödüllü;Cennetin Rengi

Geri