Scudo Sports

Bisikletçilerde duyduğunuz en saçma sözler

bu lastiklere 7 bar vurulmaz patlar bu hem de inceymiş

yamayı yaptıktan sonra bir gün bekle tutmaz yoksa

Scudo
Gitmiyorum.benzinlikte 80 psi bastigimi gören patlatmaya mi calisiyon benim begmeve bile 32 psi lafını çok duyuyorum

- pedal göbeklerine bakım olmaz yenisini alıcan. boşluğu alınmaz onların.

- bu jant göbeklerini açmaya değmez, zaten bilye milye kaybolursa shimanonun bilyesini bulamayız daha kötü olur. bozulana kadar kullan gel sana yenisini sokalım(takalım dedi pardon yani)

- bak iyi bakım yapmıyor her servis, ben kron bayiyim burda 40 senedir bisikletçiyiz biz. bak bu jantı böyle döndürdün mü durunca birazda geri dönmesi lazım... evet bak dönüyor bu...

- pazarlığğğkkk, ımmmhhhh, geliş şeysi.... fiyatlar belliiiii... ucuz bileeeee

- çok ballısın bak kendime almıştım bu shimano orta göbeği taktım bisiklete üstüne daha aynakol takmadım itirazın yoksa takayım bunu bırak bana bisikleti gel bi saat sonra (stronglight marka küflü paslı bir göbek taktı)

- bak çok takıyosun kafana gelir öyle çıt çıt sesler. o jant örümünde olur o kadar takma bu kadar kafana biz ne turlar ne teller ben ilk trek bisiklet aldımdı bana dedimdi onlar tel buraya reröre...

- 5 lira bırak yeter kardeşim (olmayan kan bağımıza dışkılayayım bi vida sıktın insafsız...)

- para iadesi bizde yok malesef... (10tl lik kullanılmayan mal için)

artık eğitim fakültesinden esnaflık formasyonu alınması zorunlu olsun dükkan açılması için. lütfen ! her olaya tepki gösterecek değilim yukarıda ki olayların hepsine bilenmişte değilim fakat bi iki tanesi var ki diyorum hangi ülke bu hep yüzde 99' u müslüman diye her boku yadırgayan. bunları ne tür yadırgayalım?

- usta aynakoldan çıt çıt ses geliyor..?
+ bi deneyeyim..
Çıktı denedi geldi.
+ bisiklet daş gibi bi problemi yok...
------
Yine sesler devam, üretici firmay(sedona -aslı bisiklet)a bayi bi güzel şikayet edilir.
#tükana tekrar giriş !
+ sen mı aradın aslı bisikleti ?
- evet :D yok sağlam dediniz yine ses geliyor.
+ vıdı vıdı, pedalları yağlayın bakem..
---
Bisiklet denenir ses yine var.
- bundan yine ses geliyor ?
+ aynakolun açılması lazım
- aylık bakıma girmiyor mu bu ?
+ aylık bakıma girmeğzz 15tl ye açarız, bize bunun parası verilmiyor..!
&&&&
Ulan bu sevdiğimin aylık bakımı ne şeyime koyuyorlar o zaman düdük herif !
Aslı bisikleti aradım halbuki aylık bakıma giriyormuş sağolsunlar yardımcı oldular :)
O bipli firma da ATİLLA BİSİKLETtir SAKINA YAKLAŞMAYIN !! PARAGÖZ ESNAFlar başka bişey değil ben size diyiverem !

@M.Bedir
Buna çok şaşırdım :eek: ben Bostancıya ne zaman gitsem uğrarım oraya bi kez göbeği açtırdım onun dışında ne akort ne ayar için para aldılar.Çok da insanlar halbuki :(

bizim buraların ayakkabı tamircisi ama bisikletten anladığını iddia eden çocukken bisikletlere yağ attırmaya lastik şişirmeye gittiğimiz it herif geçen gün arkadaşımla o adama gittik arkadaş zincire baktırcaktı adam bu nasıl gidon boğazından aynakoluna gidonuna (riser gidonu kazada büküldü sandı herhal sen) bok atmaya başladı abi bi zincire yağ atarmısın dedi arkadaşım sen ver bisikleti komple bakım yapıyım 50 liraya dedi kendimi nasıl bisiklete atıp pedala abandığımı hatırlamıyorum :D alet edevatı tam olsa anlıcamda adam geçen gün çocuğun(8-9 yaşında) zincirini çekiçle kırıp yerine paslı bi zincir takmıştı 10 lira almıştı benmi bisikletçi olsam napsam yav

İ* herif kısmını sannsürlememişim kb yın :(

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Uptown Cyclist ben bağlarbaşındaki şubeyle problem yaşadım ayrıca sadece bana karşı böyle değil hem forumdaki hemde çevremdeki başka arkadaşlarıma da bana davrandıkları gibi davrandılar. Bostancıdaki şubeye birşey diyemem ama bağlarbaşındaki şube illallah ettirdi beni, paragöz herifler. her şube bir değil.
+ aslı bisiklete de bi güzel mail çaktım onlar uğraşsın şimdi :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@mehmet haliç

"Sen buna 15 filan bas.. " :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Sram neden kullanılır? Sram " Eğabey Bunağ Biğ Şimono (Shimano Oda 25-50 tl liklerden) Takalığm Uçarh Valalağağ"
gibi tiplerden kurtulmak için kullanılır ama eğer bir shimano kullanıcısıysanız ve o tiplerlen karşılaşmışsanız oradan uzaklaşın iyi günler hayırlı işler diyin.Bakın yazının burası çok önemli bu tiplerden sakının bunlar müşteri memnuniyetini hiçe sayan sadece para kazanma amaçlı kişilerin işidir
kullanıyosunuz bisikleti 1. vitese aldınız pedal çeviriyosunuz çıt-çat-çırk gibi hoş olmayan takılma sesleri.Gittiniz yetkili servise ilk önce bakar inceler sorunu bakarak anlamaya çalışır sağını solunu eller ve size verir.Yine çıt-çat-çırk diye garip sesler geliyor ve sizde bilmeden ve masumca
(acıların çocuğu gibi) ama bundan hala sesler geliyor usta ! dersiniz. usta garip garip bakarak gelir ve bisikletinize biner ve derki " yahu yokki bunda bişe daş gibi " der içinizi kötü bir his alıverir acaba geçen arkadaşımla saçma sapan işler yapıp hava atmaya çalışırkenmi oldu gib dersiniz ama öyle değildir gerçek.Belki orta göbek ufaktan eğilmiştir vb. ufak şeylerdir.Ama sorunu çözemeyince bunlar ilk önce firmadan herhangi bir parça örneğin orta göbek isterirler takarlar ama hala o garip sesler gelir aylar sonra herhangi bir bisikletçiye gidersiniz alır eline çekiç tornavida
alır eğik yere bir iki kez vurur ve sorun düzelir ve o mutluluk çok iyi vir hisdir.Daha sonra bisikletinize eskisi gibi bağlanırsınız
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
BU YAŞANMIŞ BİR HİKAYEDİR LÜTFEN DİKKATE ALINIZ

Küçüklüğümden beri macit mucit bir adam olduğum için malzeme almak dışında hiç işim olmuyor.ama bazen sırf karşımdaki gerçekden işi biliyormu diye saf ayağına yatmak güzel oluyor:D işte bu kulaklar neler duyuyor ozaman offf.

20 tl lik pedala 45 istedi bisikletçi amcam , sincan'daki eski tip kokuşmuş dükkanında. Sence de çok değil mi 45 dedim. İnternetten bi kaç fiyat gösterince (n11 den mesela.) O internetten aldıklarınız kötü, 15 günde bozulur bunlarr, bendekini 6 ay kullanırsın dedi. 6 ay çok, kim öle kim kala belli olmaz diyip çıktım. Muhtemelen sövmüştür arkamdan...

• Beğen
Tepkiler: sspl
Sattığı ürünü nitelendirirken bu cümle son ve vurucu sıfat olarak kullanılıyor:D

"Bunu dalgıçlar da kullanıyor !"

@ERSN PK :D

• Beğen
Tepkiler: sspl ve ersnpk
Allaha sukur bisikletcim sag duyulu guvenilir ve faiş fiyattan uzaktir teknik olarakta simdiye kadar yari yolda birakmadi sukur

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Bazı bisikletçiler gerçekten çok çakal oluyor. Daha doğrusu kendilerini çok çakal sanıyorlar. İlk bisiklet almaya niyetlendiğimde 2. el bir geotech önermişti bisikletçinin biri. Bana söylediğine göre 15 günlük bisikletmiş, 15 gün önce kendileri satmış, alan arkadaş geri getirmiş. Bisiklete baktığımda 15 günlüğe pek benzetemedim ve eve gidince internetten bir araştırayım dedim. Öğrendim ki geotech yalnızca delta bisiklette satılıyormuş ve adamın sattığı bisikletin sitedeki bisikletle alakası yok, bisiklet bildiğin toplama. Yani ortada gereksiz bir yalan söyleme durumu var. Hayır bilgi çağında yaşıyoruz bu neyin kandırmacası kardeşim ya da nasıl bir özgüvenle rahat rahat yalan söylüyorsun ? Velhasıl insan gerçekten hayret ediyor :)

Sadece zaruri hallerde gittiğim 40 yıllık ustam var.İngilizce terimleri çoğumuzdan iyi telafuz eder ve teknik altyapısını her zaman güncel tutup 40 yıl evvelinde kalmaz.
Ustanın dibidir :)

Hızlı olsun diye tamirciye gidiyoruz sonra beğendim deyip bi daha yapıyoruz

kuçuk bisikletçiler 600 700 liralık bisikletleri satarken karbon diyo şaka gibi hayatlarında karbo görseler demir alaşımı derler

sakın internetten fiyat araştırması yapmadan bu sahtekarlara güvenmeyin adamı ayakta öperler malesef bisiklet esnafının ve tamircisinin durumu böyle %90

• Beğen
Tepkiler: berktx
Salcano xrs070 marka bisiklet götürmüştüm frenlere bakması için.Amcamız bisikletin frenlerine baktıktan sonra yamukluk var diyip yapmaya başladı.Yaklaşık 5-10 dakika uğraştıktan sonra bitti dedi.Eve dönerken frenin tekere sürttüğünü farkettim ve geri götürdüm "pabuç tekere sürtüyor" dedim ve yarım saat uğraştıktan sonra "Bu tür bisikletlerin frenlerini çok saçma yapıyorlar, yarın sabah tekrar getir gündüz gözüyle yapalım" dedi ve bozuk frenle eve döndüm ertesi gün salcano bayisinde yaptırdım :)

Yine başka bi küçük bisikletçiye lastiğim patladığı için gitmek zorunda kaldım.Elinde sıfır yol bisikleti lastiği yoktu bu yüzden 2. el takalımmı diye sordu bende tamam tak abi diyip beklemeye başladım.Nese lastiği taktı vs.. 2. el iç lastiğe 45 tl para aldı insafsız(ilk bisiklet binişimdi).O günden sonra birdaha lastik patlatmadım.

Geri