Bisikletciler için günlük forum Falınız

Scudo
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hocaların hocası-senseisi ve de forumun medarı iftiharı üstad mariokoldato yine eşsiz mizahını konuşturmuş,
Biraz iğneli uslubunu kantarın topuzunu ayarlama zahmetine girmeye gerek dahi görmeyerek savurmuş önüne geleni yerle yeksan etmiş kırılan kalpleri umursamadan kara mizah tarzını alman panzeri gibi dohan kullanıcılar kulubü üzerine sürmüş. Gariplerim hedef gösterilmişlerliklerini sineye çekmişler mizaha saygılarından konuya gülümseyip geçmişler de efendim çıkarmıycak mısınız sesinizi, kareli gömleğimden askılı pantalonumdan sana ne demiycek misiniz. Ne zaman bitecek bu zulum düzeni :)
 

Devenez ce que

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2018
Mesaj
320
Tepki
983
Yaş
49
Şehir
Istanbul / Sancaktepe
İsim
Murat
Bisiklet
Kron
@Mhmm@
Hah, tam dişine göre bir cevap geldi, bakalım şimdi ne diycek katlanırcıların üstüne bir anda karabasan gibi çöken mariokaldato üstadımız? :naslyany: Çekirdeğimi aldım, heyecanla bekliyorum o_O
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bisiklet restoretörleri icin bugünki falınız

Uzun zamandır aradıgınız o kompanyolo supır rekord seti bulma arefesinde sizin icin küçük uyarılarımız olacak.

Falınızda bir bavulun içinde size kargo ile gelen setin iç kısmı satıcı tarafindan boşaltılarak yerine yeni nesil bir acera-alivyo set konmuş olarak gelebilir.

Lutfen dolandırılmamak adına ödemeyi ürün elinize geçtikten sonra yapınız.

Birde falınız Romanya taraflarında eski bır ekmek fırınının deposunda bir adet Colnago arabesk bisiklet olduğunu işaret ediyor.

Simdiden tren biletinizi alarak yola çıkmalı ve oraya varınca fırıncı dayıya niyetinizi çaktirmamak için önce paranızın kalmadigini, trende gasp edildiğinizi ve şehre ulaşmak için bir bisiklete ihtiyacınız olduğunu filan soyleyin.

Dayı bu zarfı yiyecek ve beleşe bir adet 54 kadro Kolnago arabesk sahibi olacaksınız hadi bakam şimdi yola çikma zamanıdır ehehe

Colnago-Arabesque-2016-24K-gold-bikes-of-the-bunch-cyclingtips-6.jpg
 
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@mariokaldato
Set karışık mı acaba yoksa iki set olarak mı gelecek. Alüvyonun hastasıyım ama yeni nesil olanı
 
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu arada, askılı pantalon ile katlanır bisikleti kombinleyip metroya bimen birini en son 2016 Ekim ayında kayıtlara geçirmişler bu zat sonra bi kafeye gidip diz üstü bilgisayar açmış ilginç olan şey metroya bindiğinde pc yokmuş yanında katkanır bisikletin alameti farikası işte
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Cömert

Bu kadeh sana emmoğlu
O turkuyu bir daha çalĺlll yine çal kanka


Karbon bisikletliler içun günlük fal

Rüyanızda duyduğunuz Burhan Çaçan'ın seslendirdıği 'Çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene" adlı türkünün sizin için ciddi bir uyarı olduğunu söylemek zorundayız.

Bu iki anlama geliyor; Birincisi geçen "_Abi bi bakkala kadar gidip gelek ' diye sizden bisikleti ödünç alan Kerem aleti Bim duvarina tosladı, alın borusunu çatlattı ama herseyin bulundugu bim mağazalarindan japon yapistiricisi ve siyah oje alarak guzelce sakladı adi herif.

Acilen kadronuzu emekliye ayırmalısınız. Bu türküde geçen "sar bedeni bedene" kısmıda artik bayk fit zamanının geldiğini işaret ediyor.

Özel hayatınızda eger basarabilirde feysbukta bisiklet kaldirma fotoraflari çekmekten vazgeçerseniz eğer (hic sanmiyorum ) 3 vakte kadar bir es adayi görünüyor. Boylelikle kendi belgeselinizi başlatabilirsiniz.

At bi beş kaad beyaaaaa
 

Cömert

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Şubat 2012
Mesaj
634
Tepki
2.617
Şehir
İstanbul
Raşit kardeşim , Senden yazı geçikince kendim bir fal yazdıydım. Şöyle kenera bir iliştireverem de gelem

Sevgili Karboncu kardeşim. Biliyorum türlü türlü kadrolar denedin şekilden şekile girdin ve nihayetinde ve huzuru karbonda buldun. Zor bir süreç yaşadın. hangi markanın hangi modelini alman gerekirdi bunu alabilmek için ne kadar para biriktirmen gerekti, bunu yapabilmek adına nelerden fedakarlık yaptığını çok iyi biliyorum.

Hatta 24 K örüm diye aldığın kadronun 3-4 K örümlü çakma çin malı çıktığı halde , dünyanın parasını verdiğin için duyanın keriz yerine koymaması için vaziyeti çaktırmadığınında farkındayım. En büyük sıkıntıyıda o bisiklete kaç para verdiğini söylemeninde olduğunun farkındayım.

- Neeeeeeee alti üstü bir bisiklet , O kadar para verilir mi ? Delimisin ? O para manifoltu şahin alırdın sözünü kim bilir kaç defa duydun. Hoş ülkemizde manifoltu şahin olayı bambaşka bir boyuttadır.

Tofaşın kuş serisi içinde , Şahin , doğan , kartal , Doğan görünümlü şahin , Kartal görünümlü kartal ama bu daha da bir kartal,bir yana Manifoltlu şahin bir yana. Düşünün bir doğanınız veya kartalınız var ama daha bir manifoltu bile yok. Ben neyleyim manifoltsuz şahini , kartal , Kerkenezi , baykuşu. Dünya bir yana manifoltu şahin bir yana. manifoltlu şahin bile alabilecekken tutup karbon bisiklet alabilmek , naaa işte böyle bir şey.

Uçuyo mu lan bu ? ehü ehe ehe diye geçilen dalgalara karşı kulak tıkamak zorunda kaldın uzun zaman. Hatta üzerine toz tanesi bile konsa huzurun kaçarken kayınbirader gibi varlığı bile gereksiz bir akrabanın hatırını kırmadığın için bir tur atmasına izin verdiğin ve hayvan evladının kırarcasına kullanmasına şahit olmamak adına gözlerini yumduğunun da farkındayım. Kırarsak öderiz deyip kıranların ve sırf ödeme yapmamak için selamı sabahı keseceklerinide bilerek , Böyle yapma sakın , Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın.

Yok benimde ön çatal karbon , efendim sele borum karbon nedir yani ? diyenlerin olduğu ortamda ulan benimkisi full karbon biz bile bu kadar tatava yapmıyoruz diye haykırmak istedin ama kimseyide üzmemek için defalarca sustun kaldın. Karbon kullananlara bisiklet kullanıcılarının bile yaptığı hakaretlere uzun süre kayıtsız kaldın. Bırak millet kime ne derse desin. sen bisikletini sür ama dikkatli sür.

Bisikleti dahada hafifleteceğim diye boşuna uğraşma yoksa cüzdanı oldukça hafifletirsin.
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Gravel bisikletliler için günlük falınız

Ismini vermek istemediğim bir bisiklet markasının satış magazasi sizin bu cevvalliginizden ve bilgisizliğinizden faydanalanarak Yarış bisikleti diye kakaladi o graveli :( Hmmm gravelde ne ki ? Dedigini duyar gibiyim... Şimdi şöyle abicim ; Direksiyonu tutuyorsun pedalları çevirince gidiyor...N'oldu bilader ne ters ters bakıyosun hayırdır? Bu şakacı kisiligime bakma aman diyim, saniyeler icinde kızışma dönemine girmiş pittbull kadar saldirganlaşıp seni burada hemen yere yıkmam an meselesidir, bilesin...

Beyefendi bilmeden etmeden bisiklet alıyor, birde bize Polat Alemdar bakışları atiyor...

Olm bisikletçiye gidip yarış bisikleti istemek nedir la? Hangi antik dönemden geliyorsun sen bakim?

80 lerde vardı o tabir. Yarış bisikleti deyince koç boynuzlu, aşırı çiroz bisikletler gelirdi akla. Ama yıl 2019 artik her bisikletin yarışlari oluyor, hatta Bromton katlanirlarin bile( Geçen o elestirdigim fularlı, çakma ingiliz arkadaşimiz giremez yanliz, çunku adamlar her şeyde oldugu gibi bisiklette bile bir irkçılık peşindeler )


Neyse güzel kardesim. O aldıgın bisikletin en guzel yanı çakıllı yollarda da gidebiliyor, hatta idda o ki; asfalttaki kadar hizli gidebiliyormuş. Ben onların yalancısıyım tabi keh küh :D

Falında belirsiz bir vakte kadar bir kaos, bir esmer günler dönemi görünüyor. Sevdigin kızada feysten bir motorcu dadandı bilesin. Acilen bir seyler yapmalısın fakat ne yazık ki sana 3 vakte kadar bir Bohemlik , ne bilim bir boşbeleş yaşam gorunuyor.

Sen yinede umudunu yitirme ve sabahları bisikletinle hatun kişiye kur yapmaya devam et ehehe

@Şeffaf @MakRo @Murat Cömez
@Mhmm@ @Abdülkadir Ergin
@BerkEvren @mehmetsunu
 
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
2.132
Tepki
5.345
Şehir
Kayseri
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
GORA'da Garavel vardı hatırlarsanız o gelir aklıma Gravel bisikletlerinin bahsi geçtiğinde. Gravelin o hoyrat yollardaki umarsızlığı alır beni götürür dağlara bayırlara kırlara. Hey hat oysa gerçek öyle mi 21mm'lik lastiklerim şehir içinde karo taşlarının derz dolgularının içinde sekiz çizerken ben bir gravelim olsaydı keşke serzenişlerindeyim. "Garavel" nasıl hop ordayım hooop burdayım deyip anında mekan değiştirebiliyorsa Gravel de istediğin zemine bir Pradatör gibi adapte olabiliyor. Yarış bisikletine_!_ benzeyen o narin yapısındaki MTB gücünden bahsetmeye bile gerek yok. 50 mm çivili lastiği tak buzun üstünde sür o derece :D Vel hasılı gravel hoştur. O yarış bisikleti diye aldığın graveline gözün gibi bak ve satıcıya dua et.
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Şehir bisikletliler icin gunluk faliniz

Sevgili city boy ;
Kask okey, eldiven nambirvan, gözlüklerine bittim. Ama ciyak tayt ne la öyle?
Adi ustunde sehir bisikleti, yani kamuya nazır life.
Demek istedigim gunluk kot pantol bide ayaga geçir çakma naykı kariş hayata,
Tribe girmeye gerek yok.
Hem o taytla B.i.m magazalar zincirine girsen; bim teyzeleri sana neler der hic dusundun mu bunu brocan?
Performans da kasmiyorsun , maksimum 3 km tur tamamdir.
Falında migroslarda cok guzel bir kampanya gozukuyor. Motorcular icin deri heybe var bu hafta hemde cok uyguna.
Kaçirma bunu derim. Ama sakın kombin yapacam ayagina komple deri bi kiyafet giyeyim demeyesin bak olay cikar. Hem 70 lerin anadolurock furyasi biteli çok oldu, o yillarda olsan seni en fazla Cem karaca yada Baris Manćo hayrani sanirlardi ama gunumuzde o dar derileri leydi gaga, Ajda Pekkan falan giyiyor. Aman diyim

images (2).jpeg
 

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.779
Tepki
19.390
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
@mariokaldato
Bunu cok begendim, agzina saglik cumhur. Insallah herkese bir Arabesque nasip olur. :) :harika:
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Murat Cömez
Herkese olmasin be abi bir sana bide bana olsun bendekinide sana hediye ederim zaten keh.küh kah :D
 
  • Hahaha
Tepkiler: necmeddin

necmeddin

Acemi Balıkçı
Kayıt
31 Mayıs 2019
Mesaj
3.271
Tepki
12.802
Yaş
48
Şehir
Merzifon
İsim
necmeddin
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@mariokaldato başkan eline sağlık , bayıldım :koptum: Apachi bisiklet fallarını görmedim :D