Kesin çözüm için seçimlere girip belediye başkanı olmalı, sonra da bütün minibüs hatlarını kaldırmalısın Minibüsün direksiyonundaki canlı türüyle dalaşmanı tavsiye etmem. Minibüs veya ticari taksi gördüğünde direksiyonunda bir lira için adam öldürebilecek bir mahlukat olma ihtimalini gözeterek uzak durmalısın.
Haliyle ülkede adalet olmadığı gibi cezalarda caydırıcı olmayınca insanlar kendi haklarını kendileri savunuyor ve gayet normal bence..
Bunların hepsi neden kaynaklanıyor ? Eğitim şart !
valla ben bi poligonda biraz eğitim alıp silah bile taşımayı düşündüm... hala düşünüyorum... -- şimdilik sadece biber gazı taşıyorum... herhangi bi canlıya karşı hiç kullanmadım, umarım da kullanmak zorunda kalmam...
kişisel fikrim: ister arabada olıyım, ister bisiklet üstünde... tüm toplu taşım araçlarının benim gözümde geçiş üstünlüğü vardır... yani o beni diil, ben onu beklemeliyim diye düşünüyorum... sağdan binecek insan sayısına bakıyorum... eğer otobüs/dolmuş hala yolcuları bindirirken geçebiliceksem, solundan geçiyorum... yoksa arkasında bekliyorum -- biraz uzakta durmakta fayda var, dumanı pek kötü -- ya da aradaki mesafeye, binenlere/inenlere göre sağından ilerliyorum.
EDIT: geçenlerde hesaplayamadım ama... dolmuş şoförü hareket etse çarpabilirdi de neyseki gördü beni... kocaman bi teşekkür ve selam patlattım başımla ve gülümseyerek, karşılığını da alıp yoluma devam ettim -- şoförleri çok kızdırmayın abiler, acısını arkanızdan gelen bisikletçiden çıkarabilir