Scudo Sports

Bisikletçi fobileri

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

Başlığı doğrudan ekşi sözlükten aldım. Güzel paylaşımlar var. Disk frenin kilitlenmesi ile ilgili yazıya takıldım. Gerçekten böyle bir şey olabilirmi.

Scudo
mazgallar

• Beğen
Tepkiler: selim82
Kapı açılması, tekerin mazgala girmesi falan makul korkulardır; fobi değildir.

Bende lastik patlatıp yolda kalma fobisi var. O yüzden clincher lastik kullanırken yedek iç lastik, iç lastik yaması ve dış lastik yaması; tubular kullanıyorsam da tamir edici sıvı + yedek lastik taşıyorum. Yani selemin altında şöyle birşey oluyor:

P1000059.JPG

En son lastik patlatmamdan beri 3000 km falan yaptım, onu da söyleyeyim.

drop-bar fobisi bu gerçek birgün yokuş'dan inerken bu sevgili drop-barım meğersem vida gevşemiş fren kolların'dan tutarken aniden öne eğilmesi ile kendimi yerde bulmama ramak kalmışdı ve ogün bu gündür artık flat-bar kullanıyorum.

Sol şeritten korna sesleri bugün yaşadım üstelik :D

• Beğen
Tepkiler: Hibrit insan
Birşeyden korkmak/çekinmek/ürkmek/tırsmak ile birşeyden fobi şeklinde etkilenmek farklı şeyler..Fobi,hayatınıza direk etki edebilecek korku olarak tanımlanabilir..
Bahsedilen kapı,mazgal,köpek,patlak lastik gibi şeyler olağan korkular,çekinceler..
Hatta bunları biraz daha açabilirim ben;
Arkadan hızla gelen bir aracın sizi ezme ihtimali korkusu,
Havaya ateş eden biri yüzünden kaskınızın hava boşluğundan giren bir mermi ihtimali korkusu,
Dağda yaban domuzu sanılıp vurulma ihtimali korkusu,
Issız bir yerde bir grubun sizi kaçırma,sonrasında tecavüz etme ve öldürme ihtimali korkusu,
Bir grup insanın size saldırıp,bisikletinizi çalma ihtimali korkusu,
..vb

@ahlaksız aynen katılıyorum şöyle ağız tadıyla bile ölemiyor o konuda bile yobazca ve cahilce öldürülüyoruz.

mazgal ve lastiğin her türlü patlaması

@JusTiMe
Yolun ortasından gidersen daha korna duyarsın...:):):)

@ahlaksız
:eek::eek::eek:

@Fallen_soul

Aynı olayı bende yaşadım ama ben otobusle viraj arasında kalmıştım otobüs tam dönecekken ben arada kaldım ani fren yapmak zorunda kaldım ve gidon birden eğildi ve Allah'tan ayağımda SPD yoktu çünkü otobusle viraj arasında düşecektim ben drop bardan korkmuyorum ama her tura çıkmadan önce bisikletin her bir civatasını tek tek kontrol ederim ve turda her zaman yanımda alyan taşırım

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri