@Bisikletsurenadam bak dostum oncelikle dusuncen ve yorumun icin tesekkur ederim.
Bu arkadasinin birgun yanina git, ona de bakalim; abi sana 3000 lira maasla is buldum, birak bu isleri gel orada calis.
Bakalim birakacak mi? Hic sanmam. Bazi esnaf kesimi aglamaya, milleti kendine acindirmaya bayilir. Adamin ticaret hayati acitasyonla gecer.
O arkadas bu isleri yapmaya mecbur. Cunku baska is yapamaz.
Ama bende oyle degil. Bir yil gecti isler olmadi mi, vururum kilidi, elimdeki mali veririm aldigim yere geri, uc bes de borcum kalir, zamana yayar oderim, girer bir firmada yonetici olarak calisir yine hayatimi idame ettiririm.giden onbinlira olur, gitsin o da, bazi tecrubeler para ile satin alinir.
Ancak tuttugu takdirde, belki ileride kendi markasini uretip satan bir firma olacagim, kafamda oldukca innovatif ve retro fikirler var.
Arkadasimizin hayatinda o dukkandan baska birsey olmamistir, ben anadolunun ucte birinde operasyon yonettim, binlerce calisanim oldu, yillar boyunca trilyonlarca butcenin altina imza attim. Elbette o arkadasla ayni pencereden bakamayacagiz.
50 yasina geldigimde gerceklestitecegim cok buyuk bir hayalim var ve bu ise sahip olmadan o hayali gerceklestirebilmem mumkun degil. Bu hayata bir defa geliyorsam bunu denemem lazim. Keskelerle ölümü bekleyen bir ihtiyar olarak ölmek istemiyorum. Kaybedersem onbin lira, kazanirsam yepyeni ufuklar. Onbinlira cok degil, su an ihtiyac duydugum sey blr tezgah, anahtar takimi, kompresor pompa ve bir masa. Hepsi bu.
Ben bu isi para icin degil, bir idealin pesinde kostugum icin yapiyorum.
@bianchircx229
Tesekkur ederim
@Sener O.
Dostum maddi anlamda yatirim yapamadik ama bir ev aldik borcunu odedik, cebimizde bir sey olmasa da yapacagimiz tl bazli yatirimlari eve gömdük, hepsi bu...