Scudo Sports

Bisikletçi dükkanı açmalı mıyım? (anket de içerir, lütfen)

Yapayım mı, ne dersin?

• Yap

• Yapma

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
@Kuzey Ege Bende vialand civarlarımdayım abi dükkan hakkında bir tavsiye veremem ama açarsam ordayım :)

Scudo
@Kubilay Koparan vay cok yakiniz, aramizda sanirim birkac sokak var.
Yesilpinarda cok bisikletci var ama nedense kimse birbirini gormuyor. New york gibi bir yer oldu bizim buralar :D :D
Bi ara bulusup cay icelim tanisalim dostum ya

@Kuzey Ege Çay varsa ben varım :D
Bizim burda bi tane kıytırık bisikletçi var satmıyor da sözde tamir ediyor herşeyi öğrendim sayesinde o yapamadıkça youtubedan baka baka çözdüm işi :)

@Kuzey Ege Ya dükkan bile değil binanın giriş dairesi zile basınca çıkıyor adı yok :D Bu arada tam olarak vialandın istanbul caddesi tarafındayım.

Mesela vites ayarları bozulmuştu götürdüm beter etti geldim izleyerek düzelttim :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Çok çok ciddi ve önemli bir konu.Arkadaşlar zaten olayın her yönünü yazmışlar.Ben destekliyorum , şimdiden başarılar diliyorum. Allahım bol kazanç , bereket ihsan eylesin.

@Kuzey Ege ı am a student :) 4 sonrası buradayım okulumda mevlana da yakın gerçi.

• Beğen
başvur kosgebe 30 bin hibe 70 bin 2 sonra ödemeli kredini çek işini kur. zaten bu şartlar altında başka iş aramak bence boşa stres

• Beğen
Tepkiler: Kubilay Koparan
Eğer kariyerinizde maddi olarak iyi yatırımlar,tasarruflar yapabildiyseniz ve işiniz de olmadığına göre durduğunuz hata , Bismillah deyip başlamalısınız.

Birader öncelikle karar senin ama bence kesinlikle açma neden dersen tanıdığım bir bisikletci var bu mesleği babasından öğrenmiş babasıda bisikletciymis adı zeki ama ne zeki adam günde tonla bisiklet satar/yapar babasından öğrendiğini oğluna öğretmiş çalışır dururlar bir gün akord için dükkana gittim elemana verdi biz muhabbete koyulduk abi dedim işler iyi kazaniyosun herhalde dedim bana kisin kazanmadığını dükkana 500 lira verdiğini daha kendi evini alamadığını bu ise başladığı için çok pişman olduğunu söyledi elleri yağ pazarlık üstüne işçilik derken motor falanda satıyor ama cok az kazanıyor bu ülkede ezilirsin bisiket parçaları cok kronik değilse çoğu yapar belki bayilik ten yurursun bilemem çoluk çocuk riske girme derim ben bekarim askerlik falan hiç bir sey yok ama gel gor ki bu sektör rekabet sizin gibi bütçeli insanlar için çok kötü olabilir bırakın hobi kalsin hiç kalkismayin büyük risk küçük dükkan emin ölüm sadece siz üzülmeyin ıstiyorum 10.000 lirada değilim 30.000 de olsa 2.bir gelir söz konusu değilse bence kalkismayin .

Bisiklet kültürü azar azar da olsa ülkemizde sürekli gelişen bir şey.
Her geçen gün bisiklet kullanımı artıyor, yollar yapılıyor. Trafiğin giderek arapsaçına dönmesi de insanların bisikletle tanılmasına vesile olacak.
Bu anlamda bisikletçilik onlarca yıl daha halk tarafından rağbet görecektir.
İşinizi temiz titiz ve dürüst yapacaksanız, bisiklet ve bisikletçiyi sevecekseniz hiç düşünmeyin açın derim.

• Beğen
Kendi işini kurmak hele hele dükkan tarzı bir yeri sıfırdan açacaksanız çok zor. Sıkıntılı günler yaşamak istemiyorsanız size tavsiyem öncelikle internet üzerinden parça ve bisiklet satışına yoğunlaşın ilk aşamada. Paranızıda yatırın faize 3-5 kazansın durduğu yerde yada başka yatırım araçlarına yönelin bilginiz varsa. Parça ve bisiklet satışı belli bir düzeye geldikten sonra girişi bence dükkan olayına. Çünkü büyük heveslerle açacağınız dükkana sadece inmiş lastiğe hava basmak için gelenler oldukça hevesiniz kırılır. Yada şunu yapabilirsiniz ilk aşamada belediyelerin büfe tarzı kaldırım üstü kullanım hakkı verdikleri yerler var büfeyi kendiniz alıyorsunuz belediyeye senelik 2000-3000 lira para ödüyorsunuz hepsi bu kadar. Dükkandan önce böyle bişeye girmenizi şiddetle tavsiye ederim.

@Bisikletsurenadam bak dostum oncelikle dusuncen ve yorumun icin tesekkur ederim.
Bu arkadasinin birgun yanina git, ona de bakalim; abi sana 3000 lira maasla is buldum, birak bu isleri gel orada calis.
Bakalim birakacak mi? Hic sanmam. Bazi esnaf kesimi aglamaya, milleti kendine acindirmaya bayilir. Adamin ticaret hayati acitasyonla gecer.
O arkadas bu isleri yapmaya mecbur. Cunku baska is yapamaz.
Ama bende oyle degil. Bir yil gecti isler olmadi mi, vururum kilidi, elimdeki mali veririm aldigim yere geri, uc bes de borcum kalir, zamana yayar oderim, girer bir firmada yonetici olarak calisir yine hayatimi idame ettiririm.giden onbinlira olur, gitsin o da, bazi tecrubeler para ile satin alinir.
Ancak tuttugu takdirde, belki ileride kendi markasini uretip satan bir firma olacagim, kafamda oldukca innovatif ve retro fikirler var.
Arkadasimizin hayatinda o dukkandan baska birsey olmamistir, ben anadolunun ucte birinde operasyon yonettim, binlerce calisanim oldu, yillar boyunca trilyonlarca butcenin altina imza attim. Elbette o arkadasla ayni pencereden bakamayacagiz.
50 yasina geldigimde gerceklestitecegim cok buyuk bir hayalim var ve bu ise sahip olmadan o hayali gerceklestirebilmem mumkun degil. Bu hayata bir defa geliyorsam bunu denemem lazim. Keskelerle ölümü bekleyen bir ihtiyar olarak ölmek istemiyorum. Kaybedersem onbin lira, kazanirsam yepyeni ufuklar. Onbinlira cok degil, su an ihtiyac duydugum sey blr tezgah, anahtar takimi, kompresor pompa ve bir masa. Hepsi bu.
Ben bu isi para icin degil, bir idealin pesinde kostugum icin yapiyorum.

@bianchircx229
Tesekkur ederim :)

@Sener O.
Dostum maddi anlamda yatirim yapamadik ama bir ev aldik borcunu odedik, cebimizde bir sey olmasa da yapacagimiz tl bazli yatirimlari eve gömdük, hepsi bu...

@Kuzey Ege Yandex panorama paylaşayım bizim buradan. Ağacın arkasında kalmış ama orada dediğim büfe tarzı yer var bisikletçi kendisi bu tarz bişeye yönelin bence ilk aşamada en fazla 10000 gider diyorsunuz ama 10000 5 aylık gideri karşılar sonrası cebinizden şelale gibi akar. Belediye olayını araştırın derim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
+1 Allah utandirmasin ne deyim yolunuz açık olsun.

Beyler yazilan yorumlar isiginda bir swot analizi yapacagim ve sonuclari paylasacagim.
Bir A4 kagidi alinir ve kocaman bir arti isareti yaparak kagitta dört ayri alan olusturulur.
Her bir alan bir unsuru temsil eder. Bu dort unsur;
Zayif yonler
Güçlü yonler
Firsatlar
Tehditler
Olarak belirlenmistir. Her alana bu unsurlarin etkilenmis oldugu faktorler yazilir ve sonunda analiz sadelestirilerek sonuca ulasilir. Swot analizi modern isletmeciligin tarot falidir ve genellikle yanilmaz.
Size de oneririm. Hayatin her alaninda degerlendirebileceginiz bir analiz metodudur.
Olumlu olumsuz tum mesajlariniz cok onemli.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@sabitkamera bu fikir bencede güzel.Benimde hayalimde hep bir kafe işletmek vardır.Bisiklet kafe gayet güzel olabilir.özellikle elit kesimlerde çok rağbet görür.Lakin çok sermaye ve işi bilen güvenilir eleman lazım.Teferruatlı bir iş.

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
@Mehmet Altuğ

Teşekkür ederim, en mantıklı yaklaşımlardan birini sergilediniz.

@Volg
alibaba'yı sürekli takip ediyorum, sanırım eski cazibesi kalmamaya başladı fiyatlar hemen hemen iç piyasa ile denk hale gelmeye başladı. çinliler de uyandılar sonunda herhalde.

Geri