The UGUR
1317-P.8
- Tepki
- 2.033
- İsim
- Ugur
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Cannondale
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Meseleyi basit tutanlardanım ben de. Sağlıklı şeyler zaten genel olarak her bakımdan bir fayda sağlıyor, çok seçici olmak gerekli olmuyor. En azından ben böyle düşünüyorum. Konuya dönersek; sürüş sırasında 2 suluk boşalırsa, 3. Suluk içine Powerade alır daima. Su gittikçe vücuttan başka şeyler de gider ki en büyüğü de tuz. Su bir sürü sonra yetemeyeceği için Powerade burada devreye giriyor. Powerade ile aynı işi yapmasa da bazen, Powerade yerine kutu kola tüketirim. 2 tane de tadımca tüketirim ayrıca. Sürüş öncesi, 3 tatlı kaşığı pekmez tüketirim. Sabahı'nda, bir adet yumurta kesin yerim. Ekmek az tüketirim, filtre kahve hem sürüş öncesinde (sütsüz) hem de sürüş sonrasında tüketirim. Sürüş sırasında mola verirsem eğer, bir fincan cappuccino ile bir dilim havuçlu kek tüketirim. Kahvaltı'da hindi füme dışında salam, sucuk gibi leş şeyleri tüketmem asla. Haribo nadiren tüketirim, dondurmayı tükettiğim gibi sürüş sırasında. İyi geliyor gibiler ki zaten öyle iddia ediliyor. Powerade hep dediğim ve dendiği gibi, Red Bull ya da diğer sözde enerji içecekleri ile hiçbir alakaya sahip değil. Powerade'nin tüketilmesi bana iyi fayda sağlıyor ki zaten gerçek bir sporcu içeceği. Suluk konusunda şu da var her saat bir suluk bitirmeye özen gösteririm. Bunları tamamen kendi tecrübelerime göre söylüyorum. Yarış tecrübem yok. Şimdiye kadar beyaz bir ışık görüyor gibi de olmadım, bahsettiğim beslenme şekliyle ancak. Magnezyum hapları gibi şeylere ya da jel gibi 'ciddi' şeylere, yarış koşmadığım sürece pek olumlu bakmıyorum. Bu arada sürüş sonrasında 500ml çikolatalı süt iyi olur diye görmüştüm. Fazla bulduğum için bu miktarı, ben bir adet kutu çikolatalı süt tüketirim.