Eray BAYĞAR
Daimi Üye
- Tepki
- 327
- İsim
- Eray
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Cyclocross
mineral ve tuz ihtiyacını ise maden suyundan karşılamak mantıklı olur mu?
kesinlikle haklısınız hocam. o yüzden depoları sıfırlanmadan 1 saat önceden beslenmek önemli.Jelin bile en az 20-25dk sonra kaslarda kullanıma hazır hale geleceğini unutmayın ki onlar emilime hazır ürünler çoğunlukla. Meyveler liflidir, sindirimi daha uzundur (muz, hurma vs.), minimum 1 saat sonra işe yarar hale gelecektir, keza ekmek, sandviç, pirinç keki vs de öyle....
Nefes açma için kullanılan astım ilacı Ventolin aksine nabızı yükseltiyor. Pro peloton'da bunu fıs fıs Froome kullanıyor bilindik olarak. Vardır illaki başkalarıda ama genelde medikal geçmişi söylemez takımlar medyaya.Doğal otlarla ilgili de makaleler ve duyumlar almıştım. Kenevir otu , doğum yapan kadınlara verilirmiş , nabzı düşürmek adına .. eski sporcuların kullandığını duymuştum. Esas amaç düşük nabızla yüksek güç üretmek sonuçta..Keza, nefes açma ama dopinge düşmemek için de astım ilaçları sağlıklı sporcular için bile raporla (resmi yolla yanlış bir durumu meşrulaştırma) kullanıyorlar..
Evet abi , neredeyse çoğu astım hastası raporuna sahipmiş ama lafta 😄 bu iki alternatifi aynı anda kullanıyor olsak , hem nabız stabil kalıp hem de performansımızı arttırabilir miyiz gibi saf bir soru beliriyor hemen aklımda 🤓 ... bu arada alkol de damarların genişlemesine katkı sağladığı için , antrenmandan sonra da öneriyorlar.. ama her şeyin (beslenme açısından) özü, doz.. kime ve neye göre doz ?Nefes açma için kullanılan astım ilacı Ventolin aksine nabızı yükseltiyor. Pro peloton'da bunu fıs fıs Froome kullanıyor bilindik olarak. Vardır illaki başkalarıda ama genelde medikal geçmişi söylemez takımlar medyaya.
Pirinç keki hazır olarak satılmıyor diye biliyorum? Pro pelotoncuların da mutfak şefleri özel hazırlıyordu sanırım.Jelin bile en az 20-25dk sonra kaslarda kullanıma hazır hale geleceğini unutmayın ki onlar emilime hazır ürünler çoğunlukla. Meyveler liflidir, sindirimi daha uzundur (muz, hurma vs.), minimum 1 saat sonra işe yarar hale gelecektir, keza ekmek, sandviç, pirinç keki vs de öyle....
Pirinç keki hazır olarak satılmıyor diye biliyorum? Pro pelotoncuların da mutfak şefleri özel hazırlıyordu sanırım.
Çok haklısınız, her seferinde bitene kadar beklemek gerçekten yolda bitmeyi kaçınılmaz hale getiriyor.kesinlikle haklısınız hocam. o yüzden depoları sıfırlanmadan 1 saat önceden beslenmek önemli.
Abi bu çok iyiymiş. Sayfada daha baya bi şeyler var, yardırın
Dr Fuhrman diğer her konuda iyi ama refeeding hastalığını, yani uzamış açlığı, sebzelerle çözemezsiniz.Beslenme düzeninizi korumanızı öneririm. Sağlıklı kilo almak diye birşey ne yazık ki yok. Kalori zengini makro besinler ki bunlar yağ şeker protein, besin fakiri. Yeşil sebzelerin kalorisi yok denecek kadar az ama mikro besin - koenzim, vitamin, mineral - değeri çok yüksek.
Sporcuların domatesli makarna gibi yiyecekler tüketip yağlı yiyecekleri tüketememelerinin sebebi, aburcubur sınıfı bisküvi(2300kcal/0.45kg) tarzı besinlerin sporcularda bile şişmanlamaya neden olmasında.
Normal insanlar makarnadan, baklagilden daha yoğun kalorili besinleri şişmanlamadan tüketemiyor. Bunun yeşillik, yeşil sebze, sebze ve meyve tarafı güvenli, et-balık-tahıl-yağ tarafı şişmanlatıcı besin fakiri gıdalar.
Kalp krizi açısından homosistein aminoasitinin kandaki fazlalığı, bir risk faktörü. Homosistein, metionin aminoasitinden dönüşüyor. Metionin aminoasiti de hayvansal gıdalarda bulunuyor, kısıtlandığı hayvan deney çalışmalarında ömrü uzattığı söyleniyor(Dr. Fuhrman söylüyor). Özetle, hayvansal protein almayıp bitkisel protein aldığınız takdirde, fazla metionin(dolayısıyla homosistein) almamış oluyorsunuz diyor Dr. Fuhrman. Dr. Jeff Novick de tok durmak istiyorsan benim gibi yap diyor, makarna yap, sebze haşla, domates sosu hazırla hepsini birbirine kat bir de sebze çorbası pişir diyor. Bu denilenlerin kalorisi düşük. Ancak meyvesuyu yok: meyvesuyu gibi sıvı şeker besin fakiri gıdaların tersine açlığı körüklediğini söylüyor.
Bu tabloların hepsi laf salatası. Daha önceden Robert Lustig'den alıntı yapmıştım, o da biyokimyager John Yudkin'den alıntı yapmıştı. Ergo-log'dan okuduklarımla uyuşuyor, insan karaciğeri %30 fruktoz:glukoz dengesinin üzerinde atp stoklarını eritiyor, anlık enerji üretemez oluyor. Krebs döngüsünden anlıyorsanız, fruktoz yakmak için 1 atp gerekiyor. Karaciğer hücresi de akordeon değil, bir anda stoklarını arttıramıyor. İnsan bedeninde protein sentezi 20 saat civarında sürüyor diye hatırımda kalmış. Buna nazaran fruktoz anında karaciğere hücum ediyor - katı gıdalar midede 90 dakikada sindirilirken sıvı gıdalar sadece 20 dakikada sindirildiği için böyle...Yakacağınız karbonhidratları almaktan çekinmeyin, karbonhidrat alımında zamanlama önemli, elbette miktar da
309588 dosyayı görüntüle
309589 dosyayı görüntüle