Scudo Sports

Bisiklet yükseltmek

@Aybek Cihan teşekkür ederim. Maşanın alüminyum olması gerekiyordu, katalog öyle ama üst borusu çelik. Bari paslanmaz malzemeden filan yapsalardı. :)

Dediğiniz gibi karbon mtb maşa 450 gr civarındaki.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Scudo
İnternet verisi 7.8kg orijinal hali.
Orijinal lastik 330gram -> Michelin pro3 200gram çiftinde 260 gram azaldı
Orijinal jant seti 1970 gram -> Campy bora wto 33 1370 gram 600 gram azaldı
İç lastik 110 gram -> Schwalbe extra light iç lastik 60 gram çiftinde 100 gram azaldı

IMG_7440.JPEG

İnternet verisi 7.8kg orijinal hali.
Orijinal lastik 330gram -> Michelin pro3 200gram çiftinde 260 gram azaldı
Orijinal jant seti 1970 gram -> Campy bora wto 33 1370 gram 600 gram azaldı
İç lastik 110 gram -> Schwalbe extra light iç lastik 60 gram çiftinde 100 gram azaldı

239059 dosyayı görüntüle

Maşaallah nazarlık... 😊

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
merhabalar, mosso 722 yol bisikletim var üzerinde eski model sora 3400 groupset var.
bu groupseti yükseltip 105e geçmek istiyorum. nelere dikkat etmem gerekir?

@Ekincan33 Bisikletinizi tekrar tartmanızı tavsiye ederim. Eğer KOM modeliyse 7,8 ağırlık mümkün değil bende de aynı modelin 2019 KOM u var 8 kg yazıyor verilerinde ama 8 Kg değil bisikletim. Sizin bisikletinizin de 7 kg altına düştüğünü pek sanmıyorum.

@Ekincan33 Bisikletinizi tekrar tartmanızı tavsiye ederim. Eğer KOM modeliyse 7,8 ağırlık mümkün değil bende de aynı modelin 2019 KOM u var 8 kg yazıyor verilerinde ama 8 Kg değil bisikletim. Sizin bisikletinizin de 7 kg altına düştüğünü pek sanmıyorum.
Evet ben de internet verisini doğru bulmuyorum. El tartım yok ama bildiğimiz ayak tartısıyla bu haliyle bile 7.5kg civarı geliyor pedallı hali.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Ekincan33 İnternet verisi doğru olsaydı pedallarınızı 300 gram dersek 7.2 kg civarı olması gerekiyordu. Bence internet verilerine bizim bisikletlerde 300-400 gram koymak gerek. Bildiğim kadarıyla sizin kadroda benim kadroda S. Bu giant xxxxxxs kadro ağırlığımı veriyor acaba. :) :) :)

@Ekincan33 İnternet verisi doğru olsaydı pedallarınızı 300 gram dersek 7.2 kg civarı olması gerekiyordu. Bence internet verilerine bizim bisikletlerde 300-400 gram koymak gerek. Bildiğim kadarıyla sizin kadroda benim kadroda S. Bu giant xxxxxxs kadro ağırlığımı veriyor acaba. :) :) :)
(link)
Yani bir de dandik bir sitede değil bu veriyi veren. M/L kadro verisiymiş güya. Tek fark dişli oranları. Onunda maksimum 150 gram farkı olacağını düşünüyorum. Yine tutmuyor :D

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Mosso ile 1 yılı devirdik. Aslında satıp daha iyi bir Gravel almayı hedefliyordum ama G4'ün fiyatının 9 binleri geçtiğini görünce pes ettim.

Maşa, jant seti, 11-36 ruble ve deore uzun arka aktarıcı ile bisileti yükselttim denebilir. İşlem sonrası bisiklet 12,1 kg'dan 10,4 kg indi. Bambaşka bir alet oldu.

Jantları Cole Rollen Brontes aldım. Biraz ekonomiyi büktü ama gerçekten çok iyi jantlar. Maşa Ali Expres'den EC90 marka 26" dağ bisikleti maşası. Arka aktarıcı deore m592 oldu.

Bu arada çıkan maşanın borusu çelik ve ağırlığı 900 gr! Bunu alüminyum diye sattılar sağ olsunlar. Değişim sürecinde Atek bisikletten Üzeyir ustaya buradan da teşekkür edeyim. Kendi bisikleti gibi uğraştı. Ellerine sağlık.

Çıkan maşa...
239015 dosyayı görüntüle

Son hali
239016 dosyayı görüntüle

Maşa

239017 dosyayı görüntüle

Arka aktarıcı

239018 dosyayı görüntüle
Güzel olmuş elinize sağlık. Yalnız neden o kadar paslanmış anlamadım.

3BD67327-E840-411C-BA3A-3952CBE14A88.jpeg
2019 Scott addict 10
Sele borusu s works karbon boru ile değişti
Sele syncros karbon sele ile değişti
Jantlar trimax 40 karbon Jant ile değişti
Gidon zipp 7050 ergo gidon ile değişti , gidon bandı bej oldu
Lastikler Schwalbe one oldu
Hala kaşınıyorum ne yapsam diye :)

Geri