Scudo Sports

Bisiklet yolunda yürüyenler ve mangal yakanlar

İşte Maltepe de son durum :D Yer yer mangal yakma yerleri :D

O döner kavşağın ortasında da yakan oluyor cidden oraya da koydum :D

Bu arada bizde kanun varmış ama kimsenin ceza kestiğini görmedim.. Siz gördünüz mü?????

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TC. Karayolları Kanunu gereği bisiklet, trafiği kullanan bir araçtır ve aynı yolu paylaşmak zorundasınız. Bisikletlerin yanından geçerken de azami 1,5 m. mesafe bırakacak şekilde geçmelisiniz. Bisikletliler hayatı pahasına size yol vermek zorunda değildir. Lütfen kornaya basmak yerine frene basın.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Madde 3 -

b) Karayoluna, karayolu üzerinde ve kenarındaki tesislere ilişkin tanımlar

11) Bisiklet Yolu: Karayolunun, sadece bisikletlilerin kullanmalarına ayrılan kısmıdır.

Bisiklet Yoluna Park Etmek

Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlere park etmek yasaktır.

Cezası(2013): 77,00 TL .

Yasaklara aykırı park edilen araçlar, trafik zabıtasınca kaldırılabilir, masraflar ödenmeden araç teslim edilmez.

SÜRÜCÜLERİN UYACAĞI DİĞER KURALLAR:

Dönüşler (Doğrultu Değiştirme)

Madde 102 - Aksine bir işaret yoksa dönüş yaparak doğrultu değiştirecek olan araç sürücüleri;

a) Sağa dönüşlerde;

5) Dönüş sırasında varsa kurallara uygun olarak karşıya geçen yayalara ve bisiklet yolundaki bisikletlilere geçiş hakkı vermeye Mecburdurlar.

Cezası (2013): 77,00 TL

Dönüş sırasında araç sürücüleri; yaya ve bisikletler için yeşil ışık yanmakta iken; yaya geçidinden ve bisiklet yolundan geçen yoksa veya yayalar uzakta iseler, yayaların ve bisikletlerin geçiş haklarını engellememek şartıyla, dönüşlerine devam edebilirler.

Kavşaklarda Geçiş Hakkı

Madde 109 - (Değişik: RG-02/11/2000-24218)

Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır.

c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;

4) Dönüş yapan sürücüler, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara, varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere geçiş hakkını vermek
Zorundadırlar.

Cezası (2013): 77,00 TL

Kaynak:
mevzuat.meb.gov.tr
trafik.org.tr

• Beğen
Tepkiler: Ümit S.
Scudo
"bisiklet yolu" ne demek? bisiklet özgürlüktür. ben yoldan gideceksem trene binerim. zira sıkıyorsa birisi tren yolunda mangal yapsın. yapacağı mangalın saltanatı ilk gelen trenle yerle yeksan olur. bisikleti otomobilleştirmeyelim. lütfen.

Ayni olayi bende bakirkoy sahilinde yasadim adamlar bisiklet yolunda mangal yakiyor ne geri insanlar ya bizim insanlar böyle olduğu ne ülke gelisir ne birsey...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Denetim ve Yaptırım Yoksa Eğitim bir işe yaramıyor.
kimiz yüksek sesli zil takalım
kimiz hafif çarpalım
kimimiz durup konuşalım
kimimiz fren yapalım yada manevra yapalım
kimimiz de kadroya çivili sopa takalım :)
diyor.
kendimiz ortak bir notada buluşamıyoruz sinirden diyelim buna da
harbi adam akıllı yollar üzerinde düşünsekde şu bisiklet yollarına yayaların yada çatalcıların (mangalcı) girmesini engellesek

@Mehmet Levent

Biz demiyoruz Mehmet Bey,

Kanun "Bisiklet yolu" diye bir kavram koymuş. Kanunlara uymak zorundayız değil mi?

Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlere park etmek yasaktır.

Cezası(2013): 77,00 TL .

Bunu ögrendiğim iyi oldu cengiz abi arayıp sikayet edicem artık kimsenin bisikleti veya bisiklet yollarını takdıkları yok adamlar oraya park ediyorlar bilgiler icin de ayrıca teşekkürler

@bdevrim

Bisiklet yoluna yazı yazalım burda mangal yakan ya...tır diye :D
Abi çözümü yok. İnsanları rencide etmeyi de sevmem. Ama malesef çok basit insnalar var, neden yaşıyorlar onu da bilemiyorum.

@Ümit S.

Ben belediyede çalışsam ve bana trafik ile ilgili sadece tuzla-caddebostan arası yetki verseler yemin billah günde 10 bin tl ceza keserim.
1. Sahilyoluna park edenler.
2. Pendikte sözde bisiklet şeridinden gidenler (özellikle sabah)
3. Park yerlerine yanlış park edenler.
4. Bisikletliye yol vermeyenler.
5. Gereksiz yere korna çalanlar.
6. Kırmızı ışıkta geçenler.
7. 70km hız sınırına uymayanlar.

Hatta 10 bin bile az olabilir. 3-5 kişilik bir ekibim olsa. Aslında şöyle bir sistem olsa hem devlet kazanır hem insanlar. Mesela ben seni yanlış yere parkettiğini kanıtladım, ceza 80 tl diyelim. Ben fotoyu göndereceğim devlet %20 komisyon verse :D herkes trafik polisi kesilir. :D

• Beğen
Tepkiler: enzo ve Antares
soğuk ve yağış yoksa şu öğretileri çıkıp uygulayım akşam sahilde :D

Ucuz saman kağıdına el ilanı bastırmak sizin için daha kullanışlı ve çok daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar.Bu arada o dayak yiyen bisikletçinin video sunu izledim, öyle bir durumda(özellikle biz türkler) kaçmak yerine adama dalarız yani sen benim önümü keseceksin arabanla ben korna çaldım diye beni döveceksin oldu paşam suyundan da istermi sin ?

Aslında doğru söylüyorsun en azından yanından geçerken suratına çarpmak lazım :D Videodaki adam totoş galiba kaçtıkça kaçıyordu, adamı döven de ib.eye benziyordu :d

Cengiz arkadaş merhaba bisiklet yolunda bisiketle biraz olsun rahatlamaya çıkan ama magandalar yüzünden çıktığına .çıkacağına pişman olanların arasına hoşgeldin.Ama burada öküzlere haksızlık ettiğini düşünüyorum çünkü onlar bile eğitiliyor.Erkeği kadını babasının tarlasında yürür gibi gayet rahat yürüyorlar.Mangalcılar vardı semavercilerde eklendi.Yeni yapılan Maltepe de dolgu alanında bisiklet yolunu maviye boyamışlar resim koymuşlar ama kime anlatıyorsun.Bebeklisi çoluk çocuk hepsi bisiklet yolunda.Ben bunlara dirsek atıyorum.Öyle dediğin gibi zil düdük hikaye bu şehirlerarası otobüslerin havalı kornası lazım veya gemi düdüğü.Bu son yazdığım biraz abartılı oldu.Gerçi teknik olarak uygulama imkanı olsa ancak anlarlar.Çocuklarımıza solucanın sindirim sistemini ezberleteceğimize toplum hayatını öğretebilsek.Bak Hollanda da 8000km bisiklet yolu var.Çocuklara ilkokulda bisiklet dersleri veriliyor daha ne söyliyeyim.Bana Face den ulaşabilirsin.

@Mert E.

Onlarda bizden sıkıntı yok

@Tunakan Önen

Doğru tespit

@Antares

Çok iyi ya :)

Nasıl sıkıntı yok :)
Size bir patenci gelip çarpmadı galiba.. gidon'a çantası takılıp düşen bile oldu.

Yapıştırsaydın ağzına iki tane :-D şaka bir yana, bu patenciler genelde yeni yetme oluyor ne yapalım genç çocuklar kan damarda rahat durmuyor üzmeyelim onları. Yetişkin olanları jet gibi düzgün gidiyorlar zaten.

Sony Xperia Z cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Antares
Mangal alanına dalmaya karar verdim arkadaşlar hakkınızı helal edin... Yapsak mı acaba? :D Mangalları devirelim, pardon yanlışlıkla oldu. :D

O kadar kokutuyorlar önce yiyip sonra devirmek lazım :)

Mangal devirene çıkar adımız :)

Diyelim ki mangalı devirdiniz, yanan kömürleri bisiklet yoluna saçtınız... Arkanızdan gelen bisikletliler için daha kötü olmayacak mı?

Yakında, çok sayıda kafeterya işletmesine ihale verilince mangal yaktırmazlar.

Manavgat ta Sorgun, Titreyengöl, ve Manavgat şehri içinde Irmak boyunca rekreasyon alanında bisiklet yolları var. Yolların kimi kısmı kaldırımın bir parçası, kimi yolda çizilmiş şerit , kimi yerler ise kırmızı toprak doldurulmuş şeritler. Hemen her gün bu güzergahta en az bir saat bisiklet sürüyorum.
Her şeyden önce belediyenin, "orman" olarak tabir edilen mesire yeri dışında mangal yakılması söz konusu değil. Buna rağmen çoğu zaman bisiklet yollarına paralel asfalt yoldan sürmeyi tercih ediyorum. Bisiklet kullanan o kadar az ki. Belki bir saat boyunca oradan hiç bisiklet geçmemiş. Genelde küçük çocukların üç beş metre içindeki bisiklet aktiviteleri dışında bisiklet kavramı henüz tam olarak yok. Arada fiziksel engel olmayan yol bölümünü bana tahsis edip geçmemi sağlamalarını beklemiyorum. Tek bir ding! yapan zillere alıştılar, en azından dönüp bakıyorlar.
Öte yandan bisikleti gördükleri halde pek çekinmiyor insanlar. Bisikleti tehdit olarak görmüyorlar. En büyük korkum sağdan soldan fırlayacak bir çocuk.
Köfte dumanı nedeniyle sizi görmeyenler, çocuklarının ne yaptığını da görmeyeceklerdir.

Biraz sabredin, bisikletli sayısı arttıkça sorunlarımız azalacak.
O nedenle de bisiklet binmeyi problemli, sinir bozucu hele hele tehlikeli göstermemeye özen gösterelim derim.

Geri