Scudo Sports

Bisiklet yolunda 30+ km/h hızla gidip, önüne çıkan insanlara tepki gösteren ingilizler

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Arkadaşlar nefret söylemine girecek gibi olacak ama ben bu ingilizleri hiç sevmiyorum yahu :kötü: Fazlasıyla bencil, düşüncesiz ve çıkarcı buluyorum kendilerini.

Neyse konuya girelim :) Bisiklet yolunda bu kadar hızlı gidilip, kendisini siz gelene kadar kaldırıma atamayan yayalara bu kadar tepki gösterilir mi yahu? Zaten saatte 35 km/h ile gidiyorsun. 35 km/h saniyede 10 metre demek arkadaşlar. Yaya bisikletliyi fark ettikten 2 saniye sonra bisikletli zaten yayanın yanına gelmiş oluyor :acpsnr:

Bakın çok güzel bir yorum gelmiş altına, benimle tam olarak aynı fikirde:

shit.png

"Videonun çoğu yerinde, bisikletli saçma sapan bağıracağına yavaşlamalı önce!" diyor ve tamamen katılıyorum.

Bu gibi bisiklet yollarında 15 mph (25 kmh) hız sırını var arkadaşlar :tskler:

Bu ingilizler bisikleti gerçekten berbat kullanıyorlar arkadaşlar. Gerçekten mantık dışı, madem siz hız yapacaksınız, antrenman yapacaksınız, neden kentin en işlek sokaklarında insanların arasına dalarak bunu yapıyorsunuz? Neden bunu her 50 metrede bir kavşak ve trafik ışığı olan yerde yapıyorsunuz? Resmen trafik canavarısınız :acpsnr:

Ben daha da sinirlenmeden yorumlar gelsin en iyisi. Ben susayım :suspus:

Videoyu açamayanlar için alternatif link: (link)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit

Videoda 100'e yakın olay var ve bu olaylar arasında tabiki yaya ve araçların hatalı olduğu çok sayıda örnek var. Fakat çok sayıda gereksiz tepki var arkadaşlar. Daha da önemlisi yapılmayan çok sayıda fren ve üstüne üstüne gidilen araçlar ve yayalar var, çünkü kafada kamera var, "mağdurum ben bakın" diyecek. Dikkatinizi çekmeye çabaladığım yer de gereksiz tepkiler, ihlal edilen kurallar, anlayışsızlık ve bencillik. Diğer adıyla "mağdur edebiyatı". Kendisi kurallara uymuyorken, adeta kasap gibi ortalıkla dolanıyorken "bisiklet sürmek zor yea" diyen biri gerçekten. Ben işte buna katılmıyorum! Kendimi daha iyi ifade edebilmek için bu kez screenshotlar aldım ve size bu bisikletlinin neden saçma sapan davrandığını resimlerle anlatacağım.

Bisikletliyi hatasız bulanlar bu editi görürlerse lütfen cevap yazsınlar, bisikletliyi nasıl savunacaklarını çok merak ediyorum çünkü :harika: Belki de onlar da böyle sürüp, gayet normal sürdüklerini düşünüyorlardır :bsmagryr:

Hazırsanız başlıyoruz:

1
baston.png
Yolda karşıdan karşıya geçmekte olan, çok ama çok yavaş yürümek durumunda olan, çünkü kusuru olan ve zaten bastonu olan bir kadına tepki gösterişi. Dibine kadar giriyor kadının. Gidon ile kadın arasında 10 cm kalıyor. Kadının halini tam görün diye uzakken screenshot aldım.

2
çok ileride sinyal verip dönüşe başlamış bir otobüse tepki gösteriyor.png
Çok ama çok uzaktan sinyal verip, dönüş yapmaya başlamış olan otobüse tepki gösteriyor. Otobüsün sinyali görüntü başladığı andan beri açık, yani çok ama çok öncesinde sinyal vermiş. Uzun olduğu için otobüsün dönmesi haliyle 4-5 saniye alıyor fakat bisikletli bu süre zarfında HİÇ fren yapmadığı için otobüsün neredeyse arkasına çarpacak duruma geliyor. Adına da "otobüs önüme kırdı" diyor. Görüntü, otobüsün dönüş yapmaya başladığı an çekil, mesafeyi görün diye. Buna tepki göstermiş.

3
düz.png
Kırmızı ışıkta yayaların arasına dalıyor, bu sırada araçlar sağda bekliyor.

4
en sol şerit.png
Bisiklet bize göre en sol şeridin solunda gidiyor. Yani tam orta banketin üstüne gidiyor. Üzerinde gitmekte olduğu çizgi gidiş ve gelişi ayıran çizgi.

5
o daha çok uzaktayken dönüşüne başlamış hatta dönüşünü tamamlamak üzere olan arabaya tepki.png
Bisikletli daha çok uzaktayken dönüş yapmaya başlamış, zaten dönüşünü tamamlamak üzere olan sürücü. Videoyu özellikle son andan başlatmış bizi ikna etmek için. Fakat jipin hızı çok ama çok düşük, buraya kadar dönebilmesi için dönüşe ilk başladığı andan buraya gelene dek 4-5 saniye geçmesi gerek. Bisikletli frene basmıyor, fren nedir bilmiyor.

6
ondan çok daha önce yola çıkmış arabaya tepki.png
Yine ondan çoook önce sokaktan zaten çıkmaya başlamış sürücü. Videodaki aracın şuanki hızı yaya yürüme hızına eşit. Yani sokaktan çıkmaya başlayalı en az 4-5 saniye olmuş. Arkadaş önüne hiçbir şey çıkmasın, asla ve asla fren yapmak zorunda kalmasın istiyor. O hep şehir içinde sabit 30 km/h ile gitsin ve diğer tüm İNSANLIK ona yol versin, itaat etsin istiyor :D

7
sarı ışık gaza bas demek.png
Sarı ışık = Gaza bas demek. Türk galiba bu?

8
ters.png
Şu anda ters yöndeler. Bu sokakta karşıya gidiş yok. Ve park halindeki aracın yola çıkışına tepki gösteriyor. Yorumsuz.

9
yaya geç.png
Yaya geçidi, gölgenin tam başladığı yerde belli belirsiz fark ediliyor tam orada yay geçidi var. Bu bebek arabasına neredeyse çarpıyor. Yorumsuz.

10
yolun ortasında çapraz sürüyor.png
Şu anda yolun tam ortasında, çapraz bir şekilde sürüyor. Zaten gidonun baktığı yere bakın anlarsınız. Sol şeritte gitmekte olan arabaya tepki gösteriyor. (Türkiye versiyonu: Bisiklet en sol şeritte zikzak çizerek ilerliyor, en sağ şeritte dümdüz giden arabaya tepki gösteriyor :acpsnr:)

11
bu.png
Dönüş yapmaya çoooooktan başlamış bir arabaya tepki gösteriyor.

12
mes.png
Araba dönüş yapmaya başlamış, aradaki mesafeye bakın. Buna tepki gösteriyor. Hızı yüksek değil, yavaş gidiyor burada.

13
dönme.png
Yol kenarındaki lunaparka tepki gösteriyor :D

Bu bisikletli gerçekten rahatsız arkadaşlar. O kadar kibirli ki, "Ben bisiklet sürerken kimse benim önüme çıkmasın, ezerim" diyor. Gerçekten psikolojisi iyi değil

Scudo
@darkbmx Yemez. En azından Bursa'da, çok kez onlara göre aykırı hareketim oldu. İyi yapmışlar.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Bu kafadakiler, GoPro ile video çekmek için ülkemizde motosiklet kullanıyorlar. Hız sınırının 70 olduğu yerde 120'le makas atıp, sinyal vermeden şerit değiştirene de "dikkat etsene, öldürecektin beni" diye çemkiriyorlar.

(link)

Sanırım ingilterenin "cem uzana hapis şoku" haberide bu olsa gerek. Eski B.B. Boris johnson zamanında da yine aynı laflar dönüyordu, benzer argümanlar londra halkının hoşuna gidiyor olacakki bu sefer sadık han efendi kullanıyor. Lakin yılda 19000 kaza ne olaki. Bizde olsa bisikletin yasaklanmasıyla sonuçlanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve Rip
Şehir içinde ki bisiklet yolları ulaşım amaçlı yapılmıştır. Tıpkı karayolları gibi amaç ulaşım yarışmak veya hız yapmak değil olmamalı da .... Sözde medeni Avrupalıda bunu yapıyorsa....

@teo53 Şehirler arasında hız yapma özgürlüğü olmalı. Araçlar 120 ile gidiyor yapacağımız maksimum kaç zaten.

• Beğen
Tepkiler: teo53
Bu video da bisikletliyi güven altına almaktan ziyade yayaları güven altına almak lazım. Sosyal medya yaygınlaştıkça dikkat çekmek isteyen bisikletli arkadaşlar bu tip hareketler yapıyorlar. Bizde de var böyle hızlı ve çılgın bir arkadaş.

Ben nasil oldu da bisikletliyi kabahatli buldunuz bilmiyorum. Orada yasayip bisiklet kullanmis biri olarak soyluyorum ki yukarida da belirtildigi gibi bisiklet bir ulasim araci ve videoda gorulen yollarin hemen hepsi "bisiklet otoyolu", kirita kirita yurumelik bisikletle gezmelik ya da arabayla isgal etmelik alanlar degiller. Aksine bisikletine atlayip bir an evvel okuluna isine gidiyorsun. Motorlu arac yolundandan tek farki karbon emisyonu. Videodaki yaya ve arabalarin beyinsizligine kelimeler kifayetsiz kaliyor.

Mavi şeritle boyanmış "bisiklet yolunda" hız sınırı 25 km/h olsa da, siz o hıza uysanızda ortaya yine bu video çıkacaktır. İnsanlar o yolda yürümeye, telefonla konuşmaya, selfi çekmeye bayılıyorlar. Hatta kendileri çimlerde oturup mangalı bisiklet yoluna koyuyorlar. Bunlara ek olarak bisiklet yoluna araba ve motorsikletle girip üzerinize sürenler var. Bisikleti trafikten bu denli kötü ayırdığınız sürece bu sorunların bitmesi olası değil.

Önce bisiklet dışında kimsenin o yollara girmemesini sağlamalı kesinlikle... Yayaların aynı şekilde araç yollarına girip çıktığını düşünün. Nasıl ilerlerdi trafik?? Video boyunca bisiklet yoluna atlayan, kırmızıda geçen onlarca yaya, sinyalsiz dönen araçlar var. İstanbul sahil hattından pekte farklı değil :snzdglsn:

Arkadaş baya şımarıklık etmiş, dikkatimi çeken diğer yaya/araçlarla ortak kullanım kısımları var yolun ve o kısımlarda da durmadan elinden oyuncağı alınan şımarık çocuk gibi bağırıp durmuş..
Sanırım biz katlanırla belli bi hız limitinde sürdüğümüz için Bakırköy-Samatya sahili gibi alanlarda böyle durumlarda ''afedersiniz'' dendiği veya korna çalındığı anda insanlar hemen çekiliyor, yeterince saygılılar. Bir çok yerde belediye bisiklet yolunu sahilde yürüme alanları ile yanyana yaptığı için ister istemez insanlar arada geçiyor ''mavi alana'', kimseye de bu yüzden bağırılıp çağırılmaz kavga edilmez, yanlış..
Motorcu arkadaşların bu tarz fevri tepkileri yüzünde toplumda bıraktığı izlenim ortada...

• Beğen
Tepkiler: Kitamichiru
Herkez bisikletliye gömmüşde araç sürücüleri ve yayalar çokmu normal sizce.

Biz antreman yaptığımız güzergahta Büyükçekmece-Ortaköy bisiklet yolu mevcut ama gittiğimiz hızlar 35-40 km civarında bisiklet yolundan gitmeye kalksak kesin kaza yaparız bizim için en güvenli yer sahil yolu oluyor bu durumda. Bu arkadaşta antreman yapmak amacındaysa zaten süper rotalar vardır İngiltere de eminim. Normal E-5 te seyir halinde giden araçlardan daha çok makas atan serseriler gibi davranmış sanki.

Sayin @BerkEvren'in koydugu izletide goruluyor ki butun suc arabalarda degil. Bu arabalari kullanan insanlar suclu. Sorun "insan" olmak degil de "INSAN" olabilmekte. Bu yaya, bisikletli, motorlu, arabali, minibuslu… Neyse daha uzatmayayim :). Yani diger insanlari dusunebilen insan olmakta bitiyor is.

• Beğen
Tepkiler: efaruk
@Serkan Mıstınoğlu
Her köyün bir delisi var. Bütün ingiliz bisikletçiler böyle değildir herhalde.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Londra'yı görünce aklıma nedense Reyiz ''Royal Jordanian'' geliyor.O da yayaları pek sevmez ama bu bisikletçi kadar da antipatik değildir.
The Yates Brothers hariç İngiliz bisikletçileri sevmiyorum.

4. Sn'de telefonla uğraşıp yola atlayan bir yaya var
11. sn'de yine telefonla karşıya geçen bir yaya (özür diliyor sanırım sonradan)
12 - 14 - 20'de bisiklet yoluna gelen giden varmı diye bakmayan yayalar...
22'de kırmızıda geçen yayalar
30'da fotoğraf çeken bir yaya
32-35 yine yola bakmadan atlayanlar...
Videonun kalanı da pek farklı gitmiyor... Cidden sinir bozucu :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: asibol
Arap ve Afrikalı göçmenlerdir onlar. Batırdılar ingiltereyi.

Adam "GET OUT O' ROAD" diye bağırıyor, yani biraz sesli bir şekilde "Yoldan Çekil" diyor.

Bunu çok da mantıksız bulmuyorum ama New York daki şu arkadaş gibi de yapabilirdi.

Bknz.

Durus mesafelerine bakinca bu adam 35le gidiyormus gibi gorunmedi bana. Eger o kadar hizli gidiyorsa frenlere helal olsun, neymis markasi biz de alalim.

• Beğen
Tepkiler: asibol ve BugAdam
Geri