Scudo Sports

Bisiklet Yoluna Sahip Çık! Bağdat Caddesi (11.07.2020)

firestone

Forum Bağımlısı
Tepki
2.123
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Düzenleyen: BUP

11 Temmuz Cumartesi günü saat 15:00’da Göztepe 60.Yıl Parkı önünde sosyal mesafeyi gözeterek buluşacağız ve bisiklet yolu üzerinde belli aralıklarla bireysel olarak yavaş tempoda tur atacağız.

Etkinlik yaklaşık 2 saat boyunca sürecek. Dolayısıyla tur atmaya saat 15:00’den sonra da katılabilirsiniz.

Etkinlik linki: (link)

Scudo
2 tane dandik esnafa laf geçiremediler, koskoca taksi baronlarına kafa tutuyorlar(güya) ama bir bisiklet yoluna geri adım attılar, yazık.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Ölü doğmuş bir bebekti..
Yeni ve kalıcı projeler geliştirilmeli..
Tabi kullanıcı olan bizlere de fikrimiz sorulmalı... Yoksa popülizm/oy kaygısı ağır basarsa "iki teker" gene geri plana itilir, 'bisiklet yolu' dünya standardı dışında göstermelik düzenlemelerde kalır...

Lütfen bunu pazar gününde devam ettirin.

Hafta içi yoğunluğundan dolayı etkinliği eşimle beraber kaçırmışız. Eğer pazar günü de devam ettirseniz o zaman dikkat çekebilir. Pazar günüde devam ettirriseniz lütfen buradan ve facebookdan güncelleme yapiniz.

Facebook dan takipte olacagim.

Bisiklet yolu yapacak vizyon bürokrat ve bb'larında yok maalesef.

Kusura bakmayiniz ama ne yazik ki , basariya ulasamayacak bir eylemdir, bisiklet ile ulasim bizim icin cok cok uzak.

Ekleme : simdi herkes itiraz edecek ama, aylardir , istanbul'da anadolu yakasi sahilyolunda , bostanci'dan maltepe'ye dogru giderken , yaklasik 35 cm'lik bir yarik var , yolun enlemesine dogru ve boydan boya ve gonderilen onlarca mesaj vs olmasina ragmen halen yapilmadi. gecen hafta 2 bisikletciyi ben gordum lastik degistiriyordu. Simdi , siz bu durumu da gorerek nasil iyimser dusunursunuz ?

Katıldım ve orda dediklerine göre bağdat caddesinde oturan bazı avukatlar bisiklet yolunu kaldırtmak için uğraşıyolarmış.

Yazık gerçekten yazık, avukatlığın gereği bu mu. Avukat olmuşlar ama insanlıktan ne kadar nasip almışlar orası tartışmalı.

Katıldım ve orda dediklerine göre bağdat caddesinde oturan bazı avukatlar bisiklet yolunu kaldırtmak için uğraşıyolarmış.

Yazık gerçekten yazık, avukatlığın gereği bu mu. Avukat olmuşlar ama insanlıktan ne kadar nasip almışlar orası tartışmalı.
Yahu orada bisiklet yolu yokken, otomobillerin arasında arada birkaç cm bırakacak biçimde makas atarak bisiklet sürüyordum. Bisiklet yolu yapıldığından beri kimseye karışmadan bisiklet sürüyorum. Şimdi bu avukatlar "yok arabama çarpacak, aynam gidecek, boyam çizilecek" diye korkarlarken daha mı mutlularmış? (Can güvenliğimin umurlarında olmamasını geçtim.) Yani eğer otomobillerinin çizilme tehlikesi onları bu kadar mutlu ediyorsa, otomobilleri garajda park halindeyken seve seve boya sökücü ve sülfürik asit ile iç dış yıkayabilirim.

Yahu orada bisiklet yolu yokken, otomobillerin arasında arada birkaç cm bırakacak biçimde makas atarak bisiklet sürüyordum. Bisiklet yolu yapıldığından beri kimseye karışmadan bisiklet sürüyorum. Şimdi bu avukatlar "yok arabama çarpacak, aynam gidecek, boyam çizilecek" diye korkarlarken daha mı mutlularmış? (Can güvenliğimin umurlarında olmamasını geçtim.) Yani eğer otomobillerinin çizilme tehlikesi onları bu kadar mutlu ediyorsa, otomobilleri garajda park halindeyken seve seve boya sökücü ve sülfürik asit ile iç dış yıkayabilirim.

Elinde imkan olacak, dükkanın önüne araç parkedemiyo diyen esnafa inat alacaksın eski otobüsleri kamyonetleri, her hafta farklı biyerde arka arkaya parkedip o dükkanların önüne başka araç parketmesini engelleyeceksin. Otobüs kamyonet dememin sebebi büyük ve ağır araç olacak ki çekiciyle kadırıp götürülemesin. İmkanım olsa harbiden yaparım.

Kusura bakmayiniz ama ne yazik ki , basariya ulasamayacak bir eylemdir, bisiklet ile ulasim bizim icin cok cok uzak.

Ekleme : simdi herkes itiraz edecek ama, aylardir , istanbul'da anadolu yakasi sahilyolunda , bostanci'dan maltepe'ye dogru giderken , yaklasik 35 cm'lik bir yarik var , yolun enlemesine dogru ve boydan boya ve gonderilen onlarca mesaj vs olmasina ragmen halen yapilmadi. gecen hafta 2 bisikletciyi ben gordum lastik degistiriyordu. Simdi , siz bu durumu da gorerek nasil iyimser dusunursunuz ?

bu sabah ki surusumuzde , daha onceki mesajimda belirtmis oldugum "yarik alanin" asfaltlanmis oldugunu gordum ve buradan da bunu belirtmek isterim.
Ancak yaklasik 2-3 aydir belki de, o durumda olmasi bile cok yanlis ve kabul edilemez . Kaza riski ve lastik maliyetlerini dusundugunuz zaman , bize cok cok maliyetli bi donem oldu.
Konuyu da saptirmis oldum cok ozur dilerim herkesten , ancak , bu durumu da revize etmek istedim.

Geri