Scudo Sports

Bisiklet yoluna park eden araçlar

Tahir kucuk

Daimi Üye
Tepki
16
bisiklet yoluna park eden araclari nereye sikayet etmeliyi.hangi numaradan? konyada cok fazla var boyle.belediye bisiklet yolu yapmis.insanlarimiz bunu park yeri zannedip park ediyor.hangi kuruma hangi numaradan sikayet etmeliyim bunlari.

Scudo
İst. Avrupa yakasinda bugun 50'den fazla mangal vardi bisiklet yolunda. Belki de 100 tane. Hem de 4-5 km'lik kisminda sadece. Park etmis arabalar da cabasi. Ayrica onunuze firlayan bebek yastaki cocuklar yuzunden devamli dusuk viteslerde seyir etmek zorunda kaliyorsunuz. Ben bisiklet yoluna park eden arabalar icin polisin bir sey yapacagina inanmiyorum. En azindan İstanbul polisi yapmaz gibi geliyor.

ne yazık ki türkiyede bisiklet yollarının çoğu gösteriş için yapılmıştır.var mı var.onun için ihlal eden eden insanları yadırgamamak lazım çünkü böyle bir kültür yok.

• Beğen
Tepkiler: OMER AYYILDIZ
Toplum olaya duyarlı olmadıkdan sonra yapıcak bişey yok,polisinde ilgisini çekiceğini hiç sanmıyorum

Arkadaşlar bu konu çok yazılıyor çiziliyor ve şikayet aşamasından öteye geçmiyor. Hep birlikte görüyoruz ki bisiklet bu ülkede çok ekstra bir şey. Bisiklet anormallik. Tabii ki en ufak bir boşluğa park etmek arabaların hakkı, tabii ki kaldırımda mangal sermek insanımızın hakkı. Ne yapacağız, defolun gidin burdan mı diyeceğiz, kimi kime şikayet edeceğiz. Yapılacak en akıllı şey, etrafından dolanıp devam etmek. Budur. Kendi ruh sağlığımız açısından en mantıklısı bu.
Odun geldik odun gideceğiz. Değişmeyecek.

Araba çalışır durumdaysa ordan çıkana kadar bekliyorum.Bence güzel bir protesto yöntemi.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan.Altay
Başkentimizde ! bisiklet yolu olmadığı için böyle bir sorunumuzda yok Ankarayı seviyorum :D Ama polisimiz biraz olsun değişti ya da ben öyle sanıyorum şikayet etmekte fayda var

Şikayet edecek kimseyi bulamazsın maalesef. Aracın sahibini bile bulsan seni ciddiye alıp aracını bisiklet yolundan çekmeyecektir. Bu yüzden en temiz çözüm bisikletinle aracın yanından geçmektir. ancak yanından geçerken "yanlışlıkla" çok yakın geçip arabanın boyasını boydan boya çizeceksin ki arabasını bisiklet yoluna park eden arkadaş geri dönüp çiziği gördüğü zaman aklı başına gelip yine çizerler diye bir daha bisiklet yoluna park etmesin. Açıkcası benim yöntemim bu.

bisikletle arabanın yanından geçecek arkadaşları kınıyorum, boşu boşuna zarara sebep olursunuz ve arabanın sahibi geri döndüğünde bunu kimin, neden yaptığını anlayamaz. çünkü adam o bisiklet yolunu süs zannediyor, üzerinden gerçekten bisikletli geçtiğinin farkında değil.

onun yerine anahtarla kaportanın geniş bir kısmını tuval olarak kullanıp bisiklet resmi çizebilirsiniz :cool:

@Haydar Deniz

artık 154 yok polisin hepsi 155'te birleşti

Anlasilan bu durum dunyanin her yerinde mevcut. Yola parketmis araclari cizecek veyahut mangallara carpip devirecek kadar daha sinirim tepeme cikmadi ama insanlarin bisiklet yollarini yok saymalari beni sinirlendirmiyor degil bazi durumlarda. Bu durumun belediyelerin icraatlariyla da ilgisi oldugunu dusunuyorum. Hem yollar bastan savma boyaniyorlar, ozellikle yollar uzerindeki bisiklet resimleri, hem de insanlari uyaracak hicbir tabela olmuyor bisiklet yoludur, sadece bisikletler gecebilir diye. Acaba Turkiye'de bisiklete binenler olarak sayimiz az da o yuzden mi insanlarin bu yollar dikkatlerini cekmiyor? Oyle ya, eger insanlar bu yollarda devamli bisikletli insanlari gorurlerse bir sekilde akillarinda yer edebilir.

Ben de bizden bir kare paylaşayım. Dikkatli bakılırsa yerdeki bisiklet yolu işareti görülebilir. :)

http://img155.imageshack.us/img155/2203/fotoraf0066b.jpg
By (link) at 2011-07-05

@Erciyes Çeteci

Video çok güzelmiş tekrar teşekkürler.

Bsiklet yollarındaki pislik ve cam kırıkları da ayrı bir konu :mad:

Durum tamamen belediyelerin ve toplumun olaya bakış açısından kaynaklanmakta.

Bir çok konuda olduğu gibi; azınlıksanız ezilirsiniz.

konu ile ilgili kimse bir şey yapmaz, yapamaz; bisiklet yolunun üzerine vatandaşa örnek teşgil edecek polislerimiz park ediyorlar. Bir kaç kere memurlara bisiklet yolu olduğunu hatırlattım sonrasında park etmediler ama memurlar vatandaşa nasıl anlatacaklar, vatandaşımız hiçbirşeyi anlamak istemiyor ya da işine gelmiyor. Balık tutanların oltası yüzünden önümde bir arkadaş düştü dirseğine platin takıldı, geçen hafta arabasını komple kaldırıma çıkartıp bisiklet yoluna park eden bir vatandaş ile tartıştım niye arabası yeniymiş git o zman otoparka. Zaten Avrupa yakasındaki bisiklet yolu mangal yakma yeri, çöp dökme yeri, biraları içip içip şişeleri kıranlar da çabası, hele birde yürüyenler, müsade isteyince küfür edercesine gözüne bakanlar ne yaparsın ya kavga edersin yada bisiklete küsmemek için umursamayıp devam edersin, nasıl olacak ta Türkiye ilerleyecek sorunlar çözülecek.

Uygun durumlarda uygun bir şekilde uyarmak lazım ama

Araçlara zarar vermek kendimize zarar vermek olur. Bunu yapmayalım.

Çünkü zaten toplum tarafından yadırganan bir topluluğuz,
bir de üzerine çevreye zarar verirsek "bisikletçiler çevrelerine zarar verirler" gibi bir izlenim oluşur toplumda.
(Nede olsa Çin malı, kalitesizdir muhabbetine benzer.)

"Bisikletçi = zararlı kişi" oluruz, aman dikkat. :in:

Biz ne kadar haklı olsakta olaylar farklı şekilde yansır ;)

@OMER AYYILDIZ

ben de daha önceki mesajımda bunu tersten anlatmaya çalışmıştım, bazı arkadaşlar ironiyi anlamamış :)

mesajınıza teşekkür ediyor ve altına ben de imzamı atıyorum...

• Beğen
Tepkiler: OMER AYYILDIZ
Geri