Scudo Sports

Bisiklet yolu tır park yeri mi?

brky1905

Cycle to stay alive
Tepki
562
İsim
Berkay A
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Dakikalar önce çekilmiş bir fotoğraf, şehrin bütün bisiklet yolları araba park yeri veya yürüyüş yeri olarak kullanılıyor, bir şey tam olsa bu ülkede şaşırırım şu tırların şehir içi trafiğine girmesi bile yasak olmalı. Defalarca söyledim Trafik polisleri işini yapmıyor veya yapamıyor, trafikte arabayla veya arabasız can güvenliğimiz yok denetim sıfır, acaba devlet ne için maaş veriyor bu görevini yapmayan kişilere? Ben karşılaştıklarımı paylaşmaya devam edeceğim.

091cafe69aec42c8c4ca76b56c771a6c.jpg

Scudo
Önceden(link) ancak şu anda mevzuat çalışması nedeni ile gönderilen ihbarlara cezai işlem yapılmıyor :(

"0 533 155 0 155" ve "0 552 155 0 155"

selamlar olay yeri yakınında yediemin otoparkı var ise oraya uğra resim ile birlikte trafik ekipleri ve çekiciler orada oluyor gelip cezai işlem başlatırlar :) küçük bir öneri

@Serkan.Sezer
Ben polis değilim başkasının plakasını yayınlamak suç diye biliyorum

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@brky1905
Siz araç sahibine hakarette bulundunuz mu, gerçek dışı beyanla yapmadığı bir şeyi yapmış gibi mi gösterdiniz? Bir kişinin bir başka kişiyi döverken fotoğrafını çekseniz ve yayınlasanız, altına da bu yapılan çok kötü bir şey deseniz suç mu işlemiş olacaksınız? Gazeteciler yandı o zaman.

@Serkan.Sezer
Gazeteci de değilim onlar da baya uğraşıyor [emoji28]

Neyse kısaca plaka koymak suç değil.

• Beğen
Tepkiler: brky1905
@fatihy
Uçak gelse zor çeker hocam bunu [emoji51]

• Beğen
Tepkiler: fatihy
Başka bir siteden ufak :D bir kopyala yapıştırla özetleyeyim :p
Birey sosyal hayatın farklı katmanlarında kendi hayatına ait farklı varoluş biçimleriyle ortaya çıkar. Özel hayatın gizliliği suçu ile yalnızca bireyin “özel hayatının gizliliği” kapsamında olan alana müdahale edilmesi halinde cezalandırılması söz konusudur.

Özel hayat birçok farklı katmandan oluşmaktadır. Özel hayatın gizliliği suçu ile özel hayatın yalnızca gizli alanı koruma altına alınmıştır. Bireyin sinema veya tiyatroya gitmesi, havuza girmesi, spor yapması da özel hayattır. Fakat toplumun diğer bireyleriyle aynı alanlarda yapılan bu faaliyetler “özel hayatın gizliliği” kapsamına alınabilecek faaliyetler değildir. Özel hayatın gizliliği, kişisel faaliyetlerin toplumun diğer bireyleri tarafından bilinmesinin istenmediği noktada başlar. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçu da bireyin bilinmesini istemediği bu özel alana müdahaleyi engellemek için ihdas olunmuştur.

Özel hayat, başkalarının bilmediği ve bilmesi gerekmediği, kişinin herkesten gizlediği hayatıdır. Özel hayatın sosyal yaşamın her alanında var olduğunu özellikle vurgulamak gerekir. Birey, ister özel konutunda isterse sokak, park, iş ve alışveriş merkezleri gibi sosyal alanlarda olsun mutlaka her alanda özel hayatı vardır. Örnek vermek gerekirse, alışveriş merkezinde alışveriş yapan bir kadının alelade fotoğrafının çekilmesi özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu oluşturmaz. Ancak, aynı kadının eteğinin altına kamera tutarak fotoğraf çekmek özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu oluşturur. Çünkü birinci fiil de birey, sosyal hayatın ortak alanında gözlemlenmekte, ikinci fiilde ise her ne kadar birey sosyal içerisindeyse de tamamen özel hayatının gizliliği ihlal edilmektedir.

Bir kimsenin açık alandaki alelade resimlerinin sık sık çekilmesi halinde özel hayatın gizliliğini ihlal suçu oluşmasa da, TCK md. 123’te tanımlanan “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçu oluşabilir

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Neden şehir içi trafikte kamyona hayır?

Çok güçlü araçlar ve daha küçük araçları sıklıkla tehdit ediyorlar.Şehir içinin yapısı kamyona hiç müsait değil.Özellikle motorcular ve bisikletlilerin kamyonla krşı karşıya gelmesi durumunda çok az şansı var.%5-%10 arasında.Sadece yük taşımak için tasarlanmış bir aracın ulaşım hattını işgal etmesi çok çook saçma bir durum.Şehir dışındaki yollardan gidersin,yükünü ilgili yere teslim edersin,dönersin.Bu kadar basit.

Otogarları canı isteyince nasıl şehir dışına alıyorlarsa kamyon&tır garajlarını da şehir dışına alsınlar , önemli işler için gerekli işlemlerde özel izinle belirli süreliğine şehir içine girebilsin bu kadar.

Bu kamyoncu park edicek başka bir yer vardıda koymadımı acaba oraya. Şehir içine kamyon alınmaması gibi birşey pek düşünemiyorum açıkcası. Zira büyük kargolar ev taşımacılığı inşaatlara gelen malzemeler vs vs vs. say say bitmez. Bunları düşünmek lazım. İlla bi kamyoncu oraya koydu diye lüx bi jip 4*4 koymazmı oraya aracını kimsede fotosunu çekip atmaz. Bence suç oraya bisiklet yolu yaparken ana yol ile bağlantısını kesmeyen Belediyede. Belediyenin İsmini fotosunu paylaş. SON bi not. Bizlerden birininde arabası olsa ve orada bir yerde işimiz olsa park edecegimizi adım gibi eminim..

@Bilal07 Kendi adınıza konuşun benim şehrin her yerinde arabayla işlerim oldu bisikletlinin yoluna hiç göz dikmedim , park edecek yer yoksa gelsin bizim salona park etsin veya gitsin uçakların pistine park etsin , kamyoncusu kargocusu işini yapar basar gider garajına bu kadar basit , üstelik 4*4 jipten bahseden de olmadı kamyonla jipi karşılaştıran da olmadı bu nasıl bir zihniyettir

edit: belediyenin ismini de kimsenin ismini de paylaşmak zorunda değilim , bu şehirde Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu var belediyemiz sağolsun bizi bisikletlileri düşünüyor da yapıyor sizin gibi düşünenler de kamyon park ediyor

Kamyoncuya duyduğum empati kadar sanada duyuyorum. Sakin kafa ile düşünmek herzaman olayları daha iyi kavramaya yarar.

@Bilal07 tamam kamyoncuyu düşünüyorsunuz ekmek parası,saygı, iyi güzel de trafiğin düzenini bozuyorlar, buna çare arıyoruz, bisiklet yolu şehrin kalitesini artırıyor binlerce insan her gün işine bisikletle gidiyor, çocuğuyla bisiklet yolunda geziyor tıpkı avrupadaki gibi sadece kamyon da değil park eden herkes bunu söylüyorum

Ben bisiklet yolunu mecbur değilsem kullanmıyorum..
Polis hakkında arkadaşa katılıyorum..Polis anca çağrılırsa geliyor..Olmaz işte..Polis sürekli denetimde olacak..Bizim polisler durdukları yerde para kazanıyorlar..
Mesela..Çek sağa..Niye?Emniyet kemeri..Polisin derdi bu..

Geri