Scudo Sports

Bisiklet yolu hakkında ilginç bir mesele var :)

Bahsedilen bisikletlinin yaptığı doğru mu?

• Toplam katılım
    178
@Guney1907 ben de bornovada oturuyorum ve karşıyaka tarafına doğru bisiklet sürmek istiyorum.
bayraklı üst geçitten sonra bisiklet yolu var diye biliyorum. tersane-karşıyaka arasına bisiklet için ufak da olsa bir yol ayrılmış değil mi? ben mi yanlış hatırlıyorum?

Scudo
@Erdal Yılmaz
Bence bu bir karşılaştırma olmaz çünkü bisiklet araç yolunu kapatmıyor,o da arabalarla aynı yönde ilerliyor:harika:
Yalnız Allah(c.c.)korusun bir kaza olsa yine suçlu bisikletli olur.(trafik tabiriyle 8 de 8) "Orada bisiklet yolu var" diyebilir trafik polisi...:krktm::kötü:

@Emre Yönlüer
Yanlis dusunuyorsunuz gozlem yapabilmeli kor degilse

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@ATALAY16 Kötülük, başka bir kötülük ile düzeltilemez. Sabırla doğru olan şeyi izah edip, kendisinin ya da ailesinden birinin aynı durumda ne yapacağını anlatmak gerek...

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Benim anladığım bisiklet yolunda yaya veya bir araca çarparsanız suçlu sizsiniz. Trafiğin kullandığı yolda da bir araba size çarparsa suçlu yine sizsiniz. Bisiklet yolundaki çukurlar yüzünden dün bisikletle kaza geçirdim, suçlu belediye değil yine hızlı giden benim. Trafiğe çıksaydım da suçlu yine ben olacaktım. Mangal yapanlara bisiklet yolunda çarparsam suçlunun yine bisikletli olacağı gibi. Sonuç olarak suçlu bisikletçiler, belediye veya diğer unsurlar değil, haberimiz olduğu iyi oldu.

Benim anladığım bisiklet yolunda yaya veya bir araca çarparsanız suçlu sizsiniz. Trafiğin kullandığı yolda da bir araba size çarparsa suçlu yine sizsiniz. Bisiklet yolundaki çukurlar yüzünden dün bisikletle kaza geçirdim, suçlu belediye değil yine hızlı giden benim. Trafiğe çıksaydım da suçlu yine ben olacaktım. Mangal yapanlara bisiklet yolunda çarparsam suçlunun yine bisikletli olacağı gibi. Sonuç olarak suçlu bisikletçiler, belediye veya diğer unsurlar değil, haberimiz olduğu iyi oldu.
Ne bu yahu , bisiklet yolunda giderken aracın biri yoldan çıkıp gelip bana çarpacak ve suçlu ben olacağım yani . Size değil bu lanet kurala tepkim.
Konyada selçuk üniversitesine giden bisiklet yoluna sakın yol bisikletiyle girmeyin , arkadaş ben mtb'nin parçalara ayırılması bekledim ne öyle ya ? 10-15 cm derin çukurlar , kör noktalar(kavşak keşisim noktaları). Lanet olsun öyle yola diyorum

Bisiklet yollarının yapılmasının bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Ben çünkü yayanın yürümediği, aracın park etmediği bir bisiklet yolundan geçmedim henüz. Önce insanın bilinçlenmesi lazım (zorla), bu da büyük denetimlerle/cezalarla olur. Yoksa istersen her yeri bisiklet yolu yap. Ben süremedikten sonra ne anlamı var?

• Beğen
Tepkiler: MustafaSener
@serchester Gürpınar sahilde yaklaşık 3 km lik öyle bir yol var demir dubalar koymuşlar araç giremiyor. 4 şeritli olduğundan yaya girse bile çok etkilemiyor. 😂 😂 Büyükçekmece sahilde akşam 20:00 den sonra bisikletlilere yasak olan bir bisiklet yolumuz var mesela. :):)

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
@serchester Gürpınar sahilde yaklaşık 3 km lik öyle bir yol var demir dubalar koymuşlar araç giremiyor. 4 şeritli olduğundan yaya girse bile çok etkilemiyor. 😂 😂 Büyükçekmece sahilde akşam 20:00 den sonra bisikletlilere yasak olan bir bisiklet yolumuz var mesela. :):)
O Gürpinar'daki bisiklet yolunda yayalar yürüyor, bebek arabası yürütüyorlar. Rahat gidemedikten sonra bir anlamı yok. Normal yol daha rahat geliyor. Büyükçekmece de aynı şekilde. İnsanlar yürüyor. Mecbur bisiklet yolundan çıkıyorsun sürekli. Bir esprisi yok yani bisiklet yollarının bana göre. Ben normal yolda daha rahat ediyorum.

Son düzenleme:
1716832684382.png

Zaten işe yaramıyordu, tamamen yok edin, sahildekileri de kaldırın, bisikletçilerin üstünden de sarı kamyonlarla silindirlerle falan geçin. Siz de rahat edin biz de.

317560 dosyayı görüntüle

Zaten işe yaramıyordu, tamamen yok edin, sahildekileri de kaldırın, bisikletçilerin üstünden de sarı kamyonlarla silindirlerle falan geçin. Siz de rahat edin biz de.
mahkemenin iptal gerekçesi ne acaba? Bu arada imaoğluna oy verdim, ideal olmasa da, fena işler de yapmıyor zaten başka seçeneğimiz de pek yok ama bisiklet konusunda İBByi ve diğer CHPli belediyeleri inanılmaz başarısız buluyorum.

Yolu kaldırdılar ama İBB alternatif bir düzenlemeyi hayata geçiriyor

(link)

mahkemenin iptal gerekçesi ne acaba? Bu arada imaoğluna oy verdim, ideal olmasa da, fena işler de yapmıyor zaten başka seçeneğimiz de pek yok ama bisiklet konusunda İBByi ve diğer CHPli belediyeleri inanılmaz başarısız buluyorum.

İmar planına aykırı diye itiraz etmiş sanırım bir vatandaş, ama başka bir nedeni var mı emin değilim.

Yeni proje ne getirir ne götürür göreceğiz

Yolu kaldırdılar ama İBB alternatif bir düzenlemeyi hayata geçiriyor

(link)

İmar planına aykırı diye itiraz etmiş sanırım bir vatandaş, ama başka bir nedeni var mı emin değilim.

Yeni proje ne getirir ne götürür göreceğiz
aynı hatta milyon tane toplu ulaşım seçeneği varken, beyaz türkler için gezinti yoluna milyonlarca tl harcayacaklar yine, daha kaç yıl oldu ki oralar yapılalı?
mesela içerenköydeki bir kişiyi bisiklet yolundan oraya getirebiliyorsa İBB o zaman başarılı bulurum

Ben anlamadım, UKOME'nin ve UTK'nin bi kaç kararı var o kısımdaki bisiklet yoluyla ilgili; düzenleme var, iptal var, ek proje var falan ama fiiliyatta gerçekleştirilen pek bi şey yok anladığım kadarıyla. Ayrıca da bu gibi bisiklet yolu çalışmaları UKOME kararlarıyla hayata geçiriliyor, o yüzden belediye yapıyor veya yapmıyor gibi bir durum pek söz konusu değil gibi. Ha, isteyen adam bi şekilde yapar mı? Yapar.

Zaten sürekli yayalardan ,park eden arabalardan ve bisiklet yolundan süren motorsikletçiler yüzünden ,bir de bisiklet yolu denilen yolun çukurlarla dolu berbat bir yol olmasından dolayı çok severek bisiklet sürmüyordum bağdat caddesindeki bisiklet(!) yolunda.

Pandemi için pop-up uygulama olarak açmışlardı o bisiklet yolunu, sonra çarşı karıştı. Zaten pek güvensiz idi solda bisiklet yolu, her geçtiğimde ayrı sıkıntılar yaşadım :suspus:

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Pandemi için pop-up uygulama olarak açmışlardı o bisiklet yolunu, sonra çarşı karıştı. Zaten pek güvensiz idi solda bisiklet yolu, her geçtiğimde ayrı sıkıntılar yaşadım :suspus:
peki ulaşım için mi antrenman amaçlı mı sürdünüz o yolda

Bakırköy sahilin genişliği yaklaşık 8-10 metre diye düşünüyorum. Bu 8-10 metrelik alanda, bisiklet için 1.5 metrelik bir alan ayrılmış, maviye boyanmış bisiklet yolu olduğu bariz şekilde belli edilmiş. Bisiklet yolunda sürerseniz zaten zıp zıp gidiyorsunuz onu geçiyorum asıl olay şu ki oraya motor park eden mi dersin, tüm yol boş olmasına rağmen orada yürüyüp koşanlar mı dersin, sandalye atıp oturan mı dersin... Polis bile trafiğe kapalı o yola girip, bisiklet yolundan gidiyor... Sanki inadına inadına herkes o yolu işgal ediyor... 10 metrede 1.5 metre bana ait ama herkes o 1.5metreye doluşuyor... Müsade istiyorsun herkeste bir trip yandan geç şurdan geç burdan geç... Gerçekten ana yolda kullanmak daha az tehlikeli, daha az yorucu. Kaldırılması tabi ki hoş değil ama zaten bu yolları kimsenin verimli şekilde kullanabildiğini sanmıyorum. Her açıdan üzücü.

peki ulaşım için mi antrenman amaçlı mı sürdünüz o yolda

Ulaşım amaçlı, araç trafiğinden uzak kalmak için, ama sola park eden araçlar, sol sokağa dönen araçlar, trafiği görünce bisiklet yoluna dalan motosikletler (ağız dalaşı da çok oldu doğal olarak) vs. normal yoldan daha tehlikeli geldi bana, artık sahil bandını kullanırım, zira bike shoplara gitmek için kullanıyordum o yolu

Antrenmana Beykoz sırtlarına, köylerine... ;)

Geri