Scudo Sports

Bisiklet Yollarının Performansa Etkisi

Ama gerçekten mtb ve fatbikelar kişiye göre değişsede yokuşları sağlam çıkıyor carraro bendeki bir spaciliezed değil ama olsun bir ara ön maşa taktırmayı düşündüm ama ağırlaştırılmış dedi forumda ki abiler vazgeçtim.

Son düzenleme:
Scudo
Bir Foça yada Çeşme ye git gel bakalım.. ;)

Bir Foça yada Çeşme ye git gel bakalım.. ;)
Abi çeşme gittim

Altınköy seferihisar demircili gittim ama foça kısmet olmadı.

IMG_20210630_015900_853.jpg

2 tane var bu arada bende tam komedi

• Beğen
Tepkiler: cazci
O zaman Selçuk ve Noel Babaya selam götür...

Hafta sonu Ayvalığa geçeceğim, Şeytan Sofrasına beklerim :koptum: ...

Konyada o kadar bisiklet yolu var ama sanki tırpanla gitmişler gibi üstünden çoğu zaman asfaltı kullanıyorum.

Merhaba,

Bisiklet yolu kalitesinin performans uzerinde etkisi var. Hollanda altyapi konusunda bu isi en cok ciddiye alan ulke aldigi icin bununla ilgili yayinlanmis bilimsel makaleler dahi gordum zamaninda ama su an link bulamadim malesef.

Bisiklet tekerleginin yuvarlanma direnci duz ve purussuz yolda dogal olarak diger yollara gore daha az fakat bunun performans ( ortalama hiz diyelim ) etkisi cok cok yuksek degil, en azindan ulasim amacli kullanim icin. Diger yandan bisiklet yolu denildiginde sadece bir kismi boyanmis asfalt olarak degerlendirmemek lazim.

Hollanda'da bisikletlilerin ortalama hizini ve guvenligini mumkun oldugunca arttirmaya calisiyor bu yuzden de bisiklet yollarinda surekli iyilestirmeler soz konusu. 2018'de Amsterdam belediyesini otomobil dusmani yesil sol partisi ( GroenLinks ) aldiktan sonra bisiklet yollarinda ciddi iyilestirmelere gitmeye basladilar. Ortalikta parke tasli bisiklet yolu neredeyse kalmadi ( Sehir icindeki ortak kullanimda olan parke yollar haric ) hepsini asfalta cevirdiler. Bisiklet yollarinin arac yollari/sokaklar ile kesisimlerinde surekli hale getirdiler ( sokak bisiklet yolunu kesiyorsa bisiklet yolu bolunmuyor, araclar rampa ile bisiklet yoluna orada caddeye cikiyor ), kavsak duzenlemelerini degistirdiler vs.
Degisim oncesi ve sonrasi ev-is arasindaki rotalarimda sehir bisikleti ile yaptigim yolculuk suresi bir miktar kisalmis surus kayitlarima baktigimda ama tekrar ediyorum bunda yuzey etkisi cok cok azdir. Sehir bisikleti ile parke tasli yuzeyde atiyorum 15 km/s ile gidiyorsam asfalt oldugunda belki bu 17-18 km/s'e cikmistir.

Bu yol meselesi icin zamaninda baska bir baslik acmistim, belki ilginizi ceker.

Bisiklet altyapisi tasarim prensipleri

O yol mavi kırmızı boyalı ne maddesinden yapılı bilmiyorum yada bendeki bisikletten ötürümü bana öyle geliyor yada psikolojik mi malum heryerde belediyenin bisikletleri scooterlar patenler apaçiler dolu fikirlerinize saygı duyarım....

Bisiklet yolları amele gaynıyo biz de çıkmayı düşünüyoruz :snzdglsn:

dün bisiklet yolunda yürüyorlardı 4 kişi yan yana. En soldakinin dibinden geçerken benim gidon çarptı adamın eline telefon uçtu :D. Amacım çarpmak değildi ama gidon 78 cm olunca ben de beklemiyordum. Aakince telefona baktım pardon abi dedim hiç durmadan devamke :d

@hasanben bir ricam var sizden, mesajlarınızı biraz daha okunaklı yazabilir misiniz? Konu başlığı da "bisiklet yollarının performansa etkisi" şeklinde olsa?

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Geri