Scudo Sports

Bisiklet yollarına yeni işgalcilerin gelmesi

trattataa

Üye
Tepki
152
İsim
Harun
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Martı ve hop! dan sonra başı bozukluğun ve bisikletlilerin haklarını koruyan bir yasal otoritenin olmadığını farkeden yeni bir oyuncu
maltepe sahilini 100lerce elektrikli motosikletle doldurmuş vaziyette.
çok yakında 3 kuruşluk huzurumuzun gözüne parmak atacak haberiniz olsun.

Dosyalar

• IMG_20210831_165231.jpg
    IMG_20210831_165231.jpg
    211,5 KB · Okunma: 252
Son düzenleme:
Scudo
Alın bisiklet yolu sizin olsun diyip yoldan süreriz biz de.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Maalesef bunlar da Martı şirketine ait.

Ben başlığı bu şekilde açmamıştım?
Kim hangi gerekçeyle değiştirmiş bilgi verir misiniz?

• İnanılmaz
Tepkiler: Murat B.
Motorun sağından geçilmiyor mu? Kamyon mu kullanıyorsunuz mübarekler 😩

• Kızgın
Tepkiler: Ali Eren
Bu çıkrik dan kapinin agzina baglamislardi bizim gorevli çöpe atti

Motorun sağından geçilmiyor mu? Kamyon mu kullanıyorsunuz mübarekler 😩
park halinde iken sağından solundan geçilebilir fakat bir süre sonra çoluk çocuk ve malum turistler gelip bunlara binmeye başlayınca ortalık panayır alanına dönecek İstanbul için durum böyle Bursa da ise saçma sapan bisiklet yolları olduğundan dolayı biz sürekli trafik içerisindeyiz bizim için bir problem yok İstanbul da ki arkadaşlara başarılar :)

Çözüm bisiklet yolu adı altında mavi boyalı saçma sapan kullanışsız yol yapmaya son vererek gerçek anlamda ana yol üzerinde ayrılmış bisiklet yolu da yapmak; hatta önceliği bunlara vermek. Sahildeki bisiklet yolu(!)nda başta çoluk çocuk, her türlü yaya, köpek, kaykaycılar, martıcılar vs var ve bunlar hep olacak.

(link)

Adamlar(!) kaşla göz arasında kanun değiştirip bisiklet yolu tanımının içine elektrikli skuteri de sokmuşlar.

3 kuruş Para için atılan taklalara bakar mısınız?

Kimleeeerrr kimleeerrrle beraberrr

Bisiklet yolu : (Değişik:24/12/2020-7261/22 md.) Bisiklet ve elektrikli skuter sürüşüne ayrılan, taşıt yolu ve yaya alanları ile kesişim noktaları hariç diğer araç ve yaya trafiğine kapalı yoldur.

Son düzenleme:
Ben de gördüm ama kiralık olduğunu farketmemiştim, bundan sonra geçerken çarpmam sonucu devrilebilir.
Benzer bir sakarlığı ben de düşünmüştüm görür görmez. Halk sağlığı il müdürlükleri aşı olmayanların binmesini yasaklasın. Hes kodu onayı almayan binemesin.

IMG_7504.JPGArkadaşlar lütfen kamyon mu kullanıyorsunuz araba ne güzel sol tarafta 25 mm lik yol bisikleti tekerine uygun boşluk bırakmış. Bugün scooter a ses çıkartmazsak yarın orası scooter yoluna döner merak etmeyin.

Dosyalar

• IMG_7581.JPG
    IMG_7581.JPG
    61,1 KB · Okunma: 53
273129 dosyayı görüntüleArkadaşlar lütfen kamyon mu kullanıyorsunuz araba ne güzel sol tarafta 25 mm lik yol bisikleti tekerine uygun boşluk bırakmış. Bugün scooter a ses çıkartmazsak yarın orası scooter yoluna döner merak etmeyin.
Ulan bak yine kadro çantama en büyük boy şırınga içinde fren hidrolik yağı koyma isteğim depreşti bisikletinde DoT tipi fren yağı kullananlar fren bakımından çıkan atıklarını bana seve seve bağışlayabilirler.

Arkadaşlar mala zarar verip suçlu olmayın.

İstanbul belediyesine, siyasi partilere, bölge millet vekillerine protesto bildirelim.

Bisiklet yolu bisikletlerin olsun.

Diğer motorlu cihazlara özel yol yapılsın.

😍Nevşin başgana😍,
bisiklet sever ünlülere bildirelim.

Bunun sonu yok.

Zaten motosikletli kuryelerde dalıyor yollara..
Yarın başka firmalar girecek

Ulan bak yine kadro çantama en büyük boy şırınga içinde fren hidrolik yağı koyma isteğim depreşti bisikletinde DoT tipi fren yağı kullananlar fren bakımından çıkan atıklarını bana seve seve bağışlayabilirler.
Olmaz. Çapraz lastikleri indireceksin. Şeriat sıtayla.

Aslında kendi aramızda "bisiklet yollarını ihlal etme!" gibi bir logo tasarlasak ve bunu da en dandik sticker şeklinde hazırlatsak? Hani şu kağıttan stickerlar olur da, çıkartmaya çalıştığınızda kalıntı bırakır, aynen o şekil. Sonra bunu saçma şekilde yollarda park edenlerin ta ön camının ortasına yapıştırsak mikemmel olmaz mı?

Aslında kendi aramızda "bisiklet yollarını ihlal etme!" gibi bir logo tasarlasak ve bunu da en dandik sticker şeklinde hazırlatsak? Hani şu kağıttan stickerlar olur da, çıkartmaya çalıştığınızda kalıntı bırakır, aynen o şekil. Sonra bunu saçma şekilde yollarda park edenlerin ta ön camının ortasına yapıştırsak mikemmel olmaz mı?
Olmaz. Burası Türkiye. Bunun için ölmeye, öldürmeye gerek yok bence.

Abi ne olur kusura bakmayin, kustahca bir sey soyleyecegim ama malesef forumdaki cogu arkadas sebep - sonuc iliskisi kurmakta cok zorlaniyor.

Sorun : Bisiklet yollarinin bisiklet harici araclar tarafindan isgal edilmesi.

Sebep: Bu isgalciler icin duzenlemeler olmamasi ya da yanlis duzenlemeler yapilmasi.

Bu duzenlemeleri yapan, kanun/yonetmelik cikartan kurum hukumet. Hukumet kanun/yonetmelik cikartip bunun kolluk kuvvetleri tarafindan uygulanmasini saglamadigi surece ne trafikte bisikletlilerin haklari korunacak ne de bisiklet yollarini isgal eden otomobil, scooter, cop kamyonu vs. icin yaptirim uygulanacak. Sorun ve sorunun cozumu bu kadar net ortada iken bisiklet yollari soyle olsa, belediye bunu yapsa, babamin ati olsa binse de gelse gibi varsayimlar/oneriler gayet anlamsiz geliyor bana.

Son düzenleme:
Geri