Scudo Sports

Bisiklet yolları ile ilgili Büyükşehir Belediyesinden cevap geldi.

birolb

Üye
Tepki
88
İsim
birol bostancı
Bisiklet
Dahon
Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler. Değerli bisiklet dostları Bimer aracılığıyla ilettiğim bisiklet yolları yapılsın talebine aşağıdaki mesajı aldım. Paylaşmak istedim. Sonuç olarak anlatmak istediğim şey şudur el ele verip resmi merciler aracılığıyla kitlesel bir bisikletli talebine bisiklet yolları için umut oldukça yüksektir. Bu açtığım konunun siyasi polimiklerle eleştirilmesini başka başka yerlere çekilmesini devlet üzerinden millet aşağılanmasını , millet üzerinden devlet aşağılanması yapılmamasını " istismar edilmemesini," istirham ve rica ediyorum".) Saygılarımla.

İlgi : 23.10.2016 12:02:12 Tarih ve 1-25***** Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuz ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:

”İstanbul geneli Bisiklet Yolları Projesi kapsamında 1. etap çalışmaları tamamlanmış olup, söz konusu talebiniz 2. etap çalışmaları kapsamında değerlendirilecektir.”

Scudo
Bir yıl önce benzer cevabı Ankara isimli şehrin belediyesinden aldım ama halen bir şey yok.
Yeni otobanlar yapılmaya devam ediliyor. Şehir 120km hızla giden otomobillerin yarış yaptığı korkunç bir yer.

@Ahmetgitar Bisikletin önemini anlatan çalışmalar yapsak mesela kitap yazmak, trafik kilit alanlarda bisiklet ve bisiklet yolları ile ilgili Avrupa dan örnekler barındıran broşürler basıp dağıtsak , bisiklet ile ilgili şarkılar yapsak klipler çeksek, yani bunu önce halka bir anlatsak bisiklet nedir bisikletli ulaşım nedir. Arkamıza halk desteğini alsak? Umut var gibi bence :)

Bisiklet yolu yapıldığında ne olacak ki? Oraları kullanabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Ya araba park edecek, ya yayalar işgal edecek ya da üzerinden et, tavuk veya sucuk (veya hepsinin ve daha fazlasının) kokusu yükselecek. Üstüne üstlük normalde yoldan gidebildiğiniz yerlerde size artık, "kardeşim, bisiklet yolu var, orayı kullansana" diyecekler.

Bunu hep söylemişimdir, bisiklet yolu olmasın. İnsanların gözüne soka soka, yolda kullanmak lazım bisikleti. Gerektiği yerde şeridi ortalayarak ama her türlü trafik kurallarına uyarak. Sürücüler desinler ki "aaa bisikleti de insan kullanıyormuş".

O yüzden, yapılmasın bisiklet yolu.

Ülkemizde bisiklet yolu yapan belediyelerin konuya bakış açısı çok değişik olduğu için bisiklet yollarının yapılması ulaşım olarak kullandığımız bisikleti hiç bir şekilde etkilemiyor. Daha çok insanlara bahane uydurabilecekleri alanlar tanıyoruz. Yani bir aracın içinde burası araba yolu bisiklet yolundan gitsene şeklinde bağırmalar tükürenler şişe fırlatanlara mahal veriyoruz. Bahar ve yaz aylarında halkımıza mangal kültürü geliştirtiyoruz yeni yeni... Her neyse sonuç olarak bisiklet yolunu bildiğin caddeden yapmadıkları sürece bu yolları trafik ışıkları levhalar ve bariyerler ile araç trafiğinden korumadıkları sürece bisiklet yolu yapmasınlar ben istemiyorum. Bakınız İzmir, İstanbul... Gezinti yolları diyorum ben bunlara artık ne kadar gezebileceğin de sana kalmış...

Belediyelerimizin yaptığı bisiklet yolları iyi güzel bence sakın bir sabah turu için yoksa gercek anlamda hendeklere sahip az hızlanalım işimiz var dediğiniz anda içerdesiniz bisiklet de tamirde 30 cm direk iniyor ve karşısına rampa yapmışlar resmen tuzak (farkta ediliyor biraz benimde dikkatdizliğim cok büyük tabiki de :()

@Serkan Mıstınoğlu 2. el bisiklet grubunda paylastım belki 1 000 tamamlariz :D Da bisiklet yolundan önce avrupa yakasına veledrom tarzi bisiler sart bence yol yapsa ne olurkı insanlar dolduruyor yolları bız gene normal araba yolundan devam edıyoruz.

@Edip Dinçer
Harfiyen katılıyorum. Bisiklet yolu adamı katil eder. Yani en azından beni edebilir çok sinirli bir insanım.

yanlış planlanıyor, amacı dışında kullanılıyor, korunmuyor denetlenmiyor, ulaşım sistemiyle bütünleşik olmalı, halka anlatılmalı tanıtılmalı, bisiklet kültürünün gelişimi için sivil inisiyatifler çoğalmalı, aktiviteler güçlendirilip yaygınlaşmalı...

bunun gibi bir sürü tespit yapıp öneriler getirmek ve nasılını enine boyuna bu forumda konuşmak yerine, insanlar kötüye kullanıyor madem, o halde yapılmasın, diyoruz ve bir de bu yoruma alkış tutuyoruz. aferin.

geldiğim günden beri, bisikletin kendinden çok kültürünü konuşmalıyız der dururum, paylaşımlarım ve tartışmalara katılımım da bu eksendedir. bisikletforum'da "bisiklet yolları yapılmasın" görüşünün böylesine destek bulması hazindir. bu forum giderek bir tüketici danışma hattına ve çeyizlik eşya gösteri alanına, fotoğraf albümüne dönüşüyor. gelişmiş ülkeler fosil yakıtlardan kurtulmak için ulaşıma yeni bakışlar arayıp bisikletli ulaşımı da bu yönde teşvik eder, devasa yatırımlar yaparken, biz kurduğumuz forumlarda "bisiklet yolu yapılmasın" diyor, diyeni de alkışlıyoruz,

hakkaten acayibiz. alacakaranlık kuşağında debelenip duran bir tuhaf ülkemiz var.

@cahitakin, Derin ve uzun cevap veririm ama konu ister sitemez siyasete kayacak gerek yok. Biz bu ülkeyi çoktan kaybettik. tartışacak, kafa patlatacak, çözüm üretecek hiçbir şey yok. Hepimize geçmiş olsun.

@televole2

Ben de derin ve uzun bir savunma yaparım ama bu adam eylem yapıyor diye ihbar edip içeri attırırlar :)

Şaka gibi yazıyorum ama yaparlar hiç şüphem yok.

Geçecek inşallah, bu devran da dönecek, başka devranlar da.

@birolb Bence güzel bir adım sizinki ve bende bimer e yazayım damlaya damlaya göl olur

• Beğen
Tepkiler: birolb
@Edip Dinçer
dusuncelerime tercuman oldunuz.Ankara'da bisiklet yolu olsa bu kadar rahat suremem diye dusunuyorum hele de bi kizilaya cikmak cok sikinti olur yol yapilirsa

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Bisiklet yolları adam gibi yapılmadığı, yapılanların denetimi sağlanmadığı sürece bisiklet yollarına ben de karşıyım. Edip Dinçer'e de sonuna kadar katılıyorum. Varsın trafikte bisikletliler "sorun" yaratmaya başlasın. Varsın araçlar bisikletliler yüzünden frene bassın, istediği gibi gidemesin, isyan etsin, kornaya bassın. Gerçek çözümler ondan sonra gelecek. Kimse trafikteki %5 lik bisikletli için bir şey yapmaz ama %5 bisikletlinin "rahatsız" ettiği %95 araç sürücüsünün keyfi için bisiklet yolunu bisikletlilerin gerçekten kullanacağı şekilde yaparlar. Israrla kullanmaya kullandırmaya devam. Misal bugün bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında işime bisikletle gittim, trafiğin en işlek olduğu yollardan. Her gün olduğu gibi...

Hepimiz suçluyuz hepimiz hiç siyasete gerek yok; çünkü hayatın kendisi siyaset zaten x partilere kızmaya,eleştirmeye gerek yok o suçlu bu suçlu hep boş muhabbetler bunlar çünkü hepimiz en basitine kaçıyoruz 'acımasızca eleştiri''ama çözüm üreten yok:harika: ozamanda yahu bu bizim işimizmi ,görevimizmi diyoruz senin işin ,görevin veya amacın buysa çözüm üret varmı güzel bir çözümü olan?? hee benmi valla bende bilmiyorum ama en azından ona buna sataşmaya içimizi kusmaya gerek yok çünkü değişen bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: birolb
Örümcek ağı gibi bisiklet yollu İstanbulumuza piknik yapmak için Doblo park yeri ve mangal yeri lazım..Çünkü bisiklet yollarına park edip mangal yapıyorlar..

Bir nokta atlanıyor sanırım. Bisiklet yolu bizim gibi uzun süredir bisiklet kullanan veya performans yapan kişiler için değil. O yollarda performans yapılmaz zaten. İşe gidip gelirken görüyorum. Ben normal yolun sağından giderken bazı bisikletliler çoğu yeri kaldırım üstü olduğu halde bisiklet yolundan gidiyor. Kendini güvende hisstemek isteyen kadın bisikletliler, yaşlı kişiler, evli çiftler, çocuğunu arka koltuğa almış babalar... Sadece kendimiz için düşünmeyelim.

Olaya herkes kendi açısından bakarsa bir sonuca varamayız. Mesela burada bisiklet yolu yapılmasın deyip nedenlerini sıralayan arkadaşlar var. Görüşlerinize saygı duyuyorum haklı nedenleriniz var. Bu bisiklet yollarının yapım aşamasında bisiklet önderleriyle yani bu işi iyi bilen değerli bisiklet dostlarıyla konuşulması ve bisikletlilere sunulması bizlerinde görüşlerinin alınması gerekir. Değerli dostlar bu bisiklet yolları gezinti için yapılmamalı şehirlerde hatta trafiğin kilit olduğu caddelerde araçlardan ve yayalardan izole edilmiş bisiklet yolları olmalı. Metrobüs için yapılan yollar gibi caddelelerin bir bölümü araçlardan ve yayalardan izole edilmeli. Burada ki amaç bisikletli ulaşımı hayata dahil edebilmek. Okula giden öğrenciler , işe giden insanlar en azından yaz aylarında trafik ve kalabalık metro otobus metrbüs çilelerinden kurtulsun. Bisiklet ekonomisi ülkede sanayiye 100 milyar tl ye yakın getiri sağlayacak bir projedir. Bunun tekstili var ihracatı var , bisikletli turist çekme imkanı var, bisiklet kafeler bisiklet oteller açılma imkanı var ki otellerin bazıları bisiklet otel olarak kendilerini duyurmaya başladılar. 90 yaşında ki avrupalı teyzeler bisikletle kilometrelerce yol yaparken biz 60 da hayata veda ediyoruz. Uzmanlar hareketsizliğin sağlık sorunlarının başlıca sebebi olduğunu belirtiyorlar. Yani bisiklet aktif olarak hayata entegre edilebilirse sağlık harcamaları da düşecek sağlıklı insan oranı da artacak. Bisiklet avrupa ülkelerinde 100%75 ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Biz bu işe el attığımızda sanayi de o ülkelere bisiklet ürünleri ihracatına başlayacak. Bisiklet yolunu sadece bisiklet yolu olarak düşünmek gerçeği görmemizi perdeler. Sağlıktan ihracata, petrol ithalatı tasarrufundan ,trafik sorununun minumuma inmesine yuzde 80 lik katkı sağlayacak bir projedir bu bisiklet yolu mevzusu.

Çaresizlik öğrenilmiştir.
Başarılı olmak da öğrenilebilir.
Sende sandığından fazlası var!
Gelebileceğin en iyi yerde değilsin.
Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır.
Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.
Rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren!
Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık.
Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var.
Her şey seninle başlar!
Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.
Hayatta ya tozu dumana katarsın,
Ya da tozu dumanı yutarsın.
Seçim senin!

Sevgiyle.

• Beğen
Tepkiler: Keyif adamı
Geri