Scudo Sports

Bisiklet yolları için kanun teklifi mecliste

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
311
(link)

Konu başlığı naylon poşet ama içeriği bizleri ilgilendiriyor.

Scudo
Yeni yapılacak imar uygulamalarında bisiklet yolları ile bisiklet park istasyonlarının artık zorunlu hale geleceğini anlatan Muş, arazinin şartlarından dolayı bisiklet yolları veya park istasyonları yapılamayan yerlerde ise yaya yolları yapılacağını aktardı

ilgili kısım

Ben de poşete takıldım. Yasa teklifinde bile laylon poşetle bir torbaya alınmışız. Her yerde değersiz ve itibarsız bu camia yahu. Hiç olmazsa teklif başlığı bisiklet yolları olaydı da biraz farkındalık olsaydı.

@Abdülkadir Ergin
Son model araçlara biniyorlar . En azından yasa teklifinin bir yerinde geçmemiz güzel.

2014 yılından beri (Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği yayımlandığı tarihten itibaren) imar planlarında irdelenmesi zorunlu başlıklardan biri zaten bisiklet yolları (Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği Madde 24, 7. fıkra). Hatta 2015 yılında yayımlanan bisiklet yollarının tasarımını anlatan bir yönetmelik bile var ((link)).

Kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere yazıp yazıp uygulamıyorlar. Ha, bana göre hava hoş; ben zaten bisiklet yollarına karşıyım :).

Bisiklet yolu yapmaktan kolay ne var ki? Kaldırımın yarısını maviye boyuyorsun bisiklet yolu oluyor. Sonra bilmem kaç kilometre bisiklet yolu yaptık dersin :D

1_2753_1.jpg

Türk politikaciarının genel tavrı:
" Dostlar alışverişte görsün"
"Laf olsun torba yasa dolsun"
İcrata geldimi Isparta Belediyesi gibi geri vitese takarlar.

eyvah eyvah ! Yakında yeni suprizler ile karsilasabiliriz demek ki ? Bu suprizler nedir diye lutfen sormayin , bir atasozu vardir ; malum , esek ve karpuz kabugu ile ilgili.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
bisiklet yolu medeni şehir ve ilçelerde işe yarıyor ama hayvanların yaşadıkları veya dışarıdan günü birlik gelen magandaların yüzünden yollar bir işe yaramıyor

bisiklet yoluna ihtiyacımız yok. sürücüleri bilinçlendirsinler ve caydırıcı trafik cezaları getirsinler, o da yeter.

Ankara'da gördüğüm kadarıyla sokakları geçtim bütün büyük cadde ve bulvarların kenarlarını araba park alanı olarak kullanıyorlar. Kaldırımları nispeten geniş oraya yapsalar da yayalar var.
Eğer olası tehlikelere karşı güvenliği sağlayamayaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. Ondan sonra bisiklet yolu olan yerde karayolundan gidersek biz kanunen zor durumda kalırız.

Bisiklet yolları yapımının zorunlu hale getirilmesi ile ilgili kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu. Sonucundan haberi olan varmıdır.

Sonuç çıkmayacağını düşündüğüm dostlar alışverişte görsün şeysi. Bu konuda sağlıklı çözümler ancak şu şekilde getirilebilir. Muazzam yetkilerle donatılmış, azamet sahibi bir yöneticinin, mesela Ankara'da bisikletle A noktasından B noktasına gitmek ile kıskançlığından çatlama noktasına gelmiş, hasis, kindar Almanya'nın başkenti Berlin'de yine bir A noktasından B noktasına gitmeyi kıyaslaması etkili olabilir ve işin ciddiyetini anlatabilir. Ama önce kıymetli totosunu sele ile temas ettirmekten korkmayacak bir yönetici bulmak gerek.

@Kuzey Ege

Kesinlikle. Her yere karış karış bisiklet yolu yapma imkanı yok ama insan eğitilirse her yer güvenli bisiklet yolu. Hobi olarak yine yapılır :) ama önce caydırıcı cezalar ve eğitim.

Bu sorunun temel nedeni,şehirler kurulurken gerekli imar planları eksikliği,şehir planlamaları yanlışlıklarından kaynaklanıyor.Bisiklet yolunu geçtim,araçlar için bile yollar genişleyemiyor. Özellikle şehir içlerinde yollar dar,ayrıyeten bu yollardan araç geçişleri,park eden araçlar,yaya yolu işin içine girince iyice daralıyor.Ben bisiklet yolu olayının fantaziden öteye gidemeyeceği veya belli noktalar göstermelik yollar yapmaktan başka bir şey olmayacağı kanaatindeyim. Sıfırdan şehir kursalar,araç yolları,motor yolları,bisiklet yolu,yaya yolunu ayrı ayrı hesaplayıp,binaları ona göre ayarlasalar anca işler yoluna girer,diğer türlü babasından 20tl isteyipte her defasında 5 tl alan ve sürekli bu işi tekrarlayan çocuğun durumundan farksız olmayacak. :)Ee o alınan 5tlerde amaca ulaşmayıp arada kaynayacağından pek anlam ifade edemeyecek malesef...

Bu mesele çok uzar gider bizde.. Burada yazılan birçok mesaja katılıyorum.. Böyle bir uygulama hayata geçse dahi, uygulamada sorunlar yaşanacaktır. Ülke olarak kafalarda gerekli medeniyet seviyesine ulaşabilmiş değiliz de ondan.. Ama hiç bir şey yapmamak ta anlamsız. Bir başlangıç yapıp olumlu gelişmelere giriş yapmak lazım. Sonrası da gelmeli.. Bu konuda en iyi görüntü olarak Konya.. Isparta olanı da burada olan bir arkadaşım sayesinde öğrendim.. Güzelim bisiklet yolları sanırım artık işlevsiz. walla bir yılgınlık basıyor, bir daral geliyor.. Hayata dair menfi gelişmeler istiyor insan..

Özel bir şey istemiyoruz hak ettiklerimizi versinler yeter.Bizleri anlamak isteyenlere
alt geçitlerde bisiklet kullanmalarını öneririm.Örnek isteyen olursa İzmir Yenişehir alt geçidini tavsiye ederim.Her geçtiğimde çok şükür bu günde kazasız atlattım derim.Allah hepimizi kaza ve belalardan korusun.

Değerli bisiklet sevdalısı kardeşler:Ben ayrıca bir öneride bulunmak istiyorum.Birlikte olursak güzel bir hizmetin yaratıcıları olarak gururlanabiliriz.Başlangıçta garipsenebilir belki ama gerçekleştiğinde hepimiz mutlu oluruz.Alt geçitlerde gerek özürlüler gerek bisikletliler iniş çıkışlarda çok zorluk çekmekteyiz.Benim naçizane fikrim merdivenlerin ortasından zeminin düzleştirilmesidir.Bu düşüncemi millet vekili adaylarına söylememe rağmen yapılamamıştır.Böyle bir girişimin bisikletçiler tarafından gündeme getirilmeside farkındalık oluşturabilir.

Bisiklet yolu yapılsa ne olacak?Önce düzgün planlı şehirler yapılmalı.Ondan sonra bisiklet yolu düşünülür.Millet arabasını yolun kenarına park edip defolup gidiyor onu geçtim arabasını kaldırımın üstüne çıkaranlar var.Ceza desen torpil umursamaz polisler vs.Daha bunlar çözülmemiş ne bisiklet yolu Allah aşkına...

• Beğen
Tepkiler: utksn ve amoush00
yollar ilk yapılırken bisiklet düşünülmediği için sadece araç geçecek kadar yapılmış. onun için şehire yapılması zor ama en azından şehirler arası bisiklet yolları yapılırsa bisikletçiler temiz yollarda sürüş yapabilir.

Geri