Scudo Sports

Bisiklet Yıkanır mı?

Hasan Topcan

Forum Demirbaşı
Tepki
218
Konuyu biraz daha açayım yani araba yıkar gibi köpüklü veya normal süngerle ıslatılıp dişlilerede sürülerek yıkanılabilirmi ? Bilginiz var ise paylaşımlarınızı bekliyorum..! Teşekkür ederim...

Scudo
eğer kışın binmeyeceksen mtb parkurlarında toz toprakta çamurda gezmeyeceksen hiç yıkama uğraşma kadroya ıslak bez camsil
aksamlarıda mazotla temizler tekrardan kuru bez ile silersim tertemiz olur;)

Açıkçası çok çok pis değilse yıkamaya gerek yok.

Çünkü ne kadar dikkat edersen et, muhakkak bir yerlere su sızıyor ve sen temizleyemiyorsun. Orada kalıp bir şekilde paslanmaya sebep oluyor.

En güzeli hafif nemli bir bezle, sık aralıklarla, güzelce silmek ve peşinden kurulamak. Daha sonra zinciri arasıra çıkarıp mazotla temizlersin, hazır sökmüşken arka aktarıcı, aynakol ve ruble de temizlenir. Sonra yağlarsın ve tıkır tıkır kullanırsın...

silin kardeşim. yıkamak daha sonra yağlamayı filan gerektiriyor ki daha uzun ve zor bir iş bence ..

@Carmentality

çok çeşit var... site de konusu çok geçti, aratırsan birşeyler yakalarsın...

Ben GULF marka, motorsiklet zincirleri için olan bir yağ kullanıyorum. Uzun süre idare ediyor, böylece sık sık yağlamak zorunda kalmıyorum...

Senede 2-3 defa da zinciri mazottan geçiriyorum, süper oluyor...

ben güzelce köpüklü suyla yıkayıp:

jantları ve göbekleri siliyorum;
kadroya hava basıyorum;
seleyi kuruluyorum;

30 dakika güneşte duruyor cillop :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Topcan
bilgileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim...

Ben bi kova köpüklü su ile güzelce her yerini köpükleyip temizliyip üzerinede bi 2-3 kova duru su ile güzelce temizleyip ardından suyu süzülünce kuru bezle iyice durulayıp odama alıyorum ardından cila attıktan sonra yüzeysel bakımını zincir yağlama vs gibi şeyleri yaptıktan sonra parıl parıl ve küf tutmayan paslanmayan bir bisiklete sahibim :).Peynir değilki bu küflensin.Alu kadronuz varsa parçalarınızda alu oluyor genelde hiç bir sorun olmaz gayet kafanız rahat yıkayabilirsiniz.Arada çok çamurlu olduğunda sonax'a götürüp yıkattırdığımda oluyor içiniz rahat olabilir.

Geri