Scudo Sports

Bisiklet yıkamadan sonra ne yapılır

ahmtayd

Forum Demirbaşı
Tepki
308
İsim
Ahmet
Bisiklet
Carraro
Elbette daha önce konuşulmuştur güncel düşüncelerinizi almak istedim. Çamurlu bi sürüşün ardından hortumla bisikletimi güzelce yıkadım. Ön arka vites çarkları dahil olmak üzere su tuttum. Güzelce kuruttum.
Bu yıkamanın ardından dişlileri göbekleri tekrardan yağlamak gerekli midir ? Çünkü su zincirin dahi yağını çözdü attı (ucuz yağ kullanmıştım zincire) göbekleri çarkları yıkamanın ardından yağlamak gerekir mi

Scudo
Kimse sana cevap vermemiş iki yıl boyunca sanırım :)

Ben bisikletimi yıkamadan önce zinciri ve rubleyi temizliyorum ( mazot ve fırça ile yağını akıtıyorum )
Sonra köpüklü şekilde her yerini yıkayıp kuruluyorum
Her yıkama sonrası akıttığımız eski yağın yenisi ile tekrardan yağlıyorum.
Üzerindeki fazla yağı bez ile kabasını alıyorum
Tüm gevşeme ihtimali olan vidaları kontrol edip bir miktar sıkıştırıyorum ( huyum kurusun )
Her zamanki yerine kilitliyorum.

Çok sık yıkamam , gerekirse çamurlu binerim ama sık yıkamanın iyi olmadığını düşünenlerdenim. Silmek daha mantıklı geliyor bana.

Saygılar

Tüm gevşeme ihtimali olan vidaları kontrol edip bir miktar sıkıştırıyorum ( huyum kurusun )
Tork anahtarınız yoksa yapmamanız gereken bir hareket. Vidanın başını yalama yaptırabilir hatta parçaya zarar verebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
Tork anahtarınız yoksa yapmamanız gereken bir hareket. Vidanın başını yalama yaptırabilir hatta parçaya zarar verebilirsiniz.

Çok sık yıkamadığım için bu işlemi de sık yapmıyorum. ama uyarınızı dikkate alıp daha özenli davranacağım.

Sık yapmasanız bile yapmamanız gerekir. Bir tork anahtarı yurt dışı alışveriş sitelerinde 200 TL civarında. Ucuz versiyonları da var. Hiç değilse 20 N/m'ye kadar ölçebilen aletlerinden almanızı öneriyorum.

• Beğen
5-6 yıkamada bir boya koruma yenilemek iyidir. Her yıkama sonrasında da lastik ve matara kafesini lastik parlatıcı ile elcik ve seleyi de torpido parlatıcı ile parlatırım. Çizik varsa rütuş yaparım. Yıkamadan önce zincir ve ruble temizleyip yıkamadan sonra bunları yağlamayı söylemeye gerek yok sanırım. Aklıma gelenler bunlar.
Kimse sana cevap vermemiş iki yıl boyunca sanırım :)

Ben bisikletimi yıkamadan önce zinciri ve rubleyi temizliyorum ( mazot ve fırça ile yağını akıtıyorum )
Sonra köpüklü şekilde her yerini yıkayıp kuruluyorum
Her yıkama sonrası akıttığımız eski yağın yenisi ile tekrardan yağlıyorum.
Üzerindeki fazla yağı bez ile kabasını alıyorum
Her zamanki yerine kilitliyorum.

Çok sık yıkamam , gerekirse çamurlu binerim ama sık yıkamanın iyi olmadığını düşünenlerdenim. Silmek daha mantıklı geliyor bana.

Saygılar
Bisikleti yıkamadan üstünde kiri silmek çizilmelere neden olur!

@:DDD Tabii ki düzgün torkla sıkmak daha iyi ama orta göbek, centerlock disk, ruble gibi bir kere sıkılıp uzun süre ellenmeyen parçalar olmadığı sürece düzgünce el ayarıyla sıkmanın mahsuru yok bence

• Beğen
Katılmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: a.bsrn
Geri