Bisiklet yıkama ve hız kilometre ölçer

semih_07

Aktif Üye
Kayıt
12 Haziran 2012
Mesaj
166
Tepki
52
Şehir
Didim
Bisiklet
Sedona
iyi akşamlar arkadaşlar ben bisikleti yıkamayı düşünüyorum bu gece her yeri pislik içinde daha önce siliyordum her yerini 2 saat uğraşıp ama hiç halim yok o yüzden hortumla yıkayayım diyorum bir sakıncası olurmu birde bisiklete km ölçer aldım 150 liraya hem janta hemde pedalın yanına 2 parça birşey taktı bisikletçi bunların ıslanırsa eğer bozulma gibi bir şansı varmı ? daha önce hiç yıkamadım bisikleti sizce yine uğraşıp sileyimmi yoksa yıkayayımmı? yıkamanın bir zararı olurmu?
 
Scudo

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.015
Tepki
3.204
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Zararı olmaz. Ama istersen gidondaki km ölçeri çıkartabilirsin.
 

semih_07

Aktif Üye
Kayıt
12 Haziran 2012
Mesaj
166
Tepki
52
Şehir
Didim
Bisiklet
Sedona
@1dost
onu söktüm zaten :D daha yeni aldık elimizde kalmasın cihaz sonra.
 

Furkan BOZKUR

Aktif Üye
Kayıt
2 Haziran 2014
Mesaj
160
Tepki
46
Yaş
32
Şehir
Tekirdağ
Ben de bugün yıkadım bisikleti. Km saatleri suya dayanıklı yapıyorlar o konuda sıkıntı olmaz. denildiği gibi gidon üstündekini yuvadan çıkartabilirsin.

Ben önce gaz yağı ile zincir, ruble ve ayna kola bulaşmış yağları temizliyorum bir güzel üzerine köpüklü süngerle tüm yağ, kir herşeyden arındırıyorum. başka bi köpüklü süngerle bisikleti komple temizliyorum ardından hortumla duruluyorum ve kurulama bezi ile kuruluyorum. Temiz cam bezi tarzı bezle ruble arasındaki boşlukları siliyorum daha sonra jantları takıp zincirleri yağlıyorum ilk günkü gibi oluyor :)) ama aşağı yukarı 1 saat sürüyor..

Kolaylık olsun diye Benzinliklerde yıkama derim. Tazyikli su olduğu için bisiklet için pek tavsiye etmiyorum. belki öylesi kolay ama bisiklete herhangi bir zarar gelsin istemeyiz yada o riski almak istemeyiz..