Scudo Sports

Bisiklet yavaş yavaş yükseltme işine nasıl bakıyorsunuz?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Örneğin bir ayın sonunda gidon seti,öbür ay yeni pedallar,öbür ay jant seti vs.

Scudo
maddi durum iyi değil sanırım :) ama bence almışken alabiliyorsanız üst seviye donanım alın derim her ay bir parça uygulaması bencede güzel fikir :) umarım istediğin makineyi yaparsın :)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@mehmet ankaralı

PC de istiyorum bu yüzden böyle yöntem seçtim.Fikir iyi mi?

zaten öyledir ki yavaş yavaş, herkesin bisikleti öyle olur önemli olan bisiklet sahibi olmak ve gösterişi düşünmeden sadece faydayı ön planda tutarak donanım iyileştirmesi yapmak

Ne kadar yükselteceğinize bağlı bir konu. Yanlışım varsa düzeltecektir bilenler, orta seviyenin bir bisiklet toplayacaksanız parça almak daha maliyetli olacaktır. Üst seviye toplanacaksa mantıklı olabilir onda da her ay yerine birkaç ayda bir parça alıp uzun zamana yayılması durumunda güzel bir bisiklet yaratabilirsiniz.
Şimdiden kolay gelsin.

@Yamaç Eşmeliler

Şimdikini geliştireceğim.
Ya da senin dediğini mi yapsam? :D

Kendi bisikletimi 6 ayda yaptım :) Hem daha keyifli oluyor bir sonraki parçana karar vermek araştırmak vs

• Beğen
oncelikle, ilk aldiginiz bisikletin parcalarinin her yeni parcaya geciste deger kaybedeceginin farkinda olmalisiniz. yani bir bisiklet alip, sonra eski parcalari cikarip yeni parcalar takmak, bazen zengin isi olabilir, ucuza gelecegine pahaliya gelebilir.

bunun yerine yavas yavas 0'dan bisiklet toplamak (2. el veya 0 parcalarla) veya uygun bir 2. el bir bisiklet almak daha dogru olabilir.

ama iyi kadrolu, alt seviye donanimli bisiklet alip, donanimlarini yavas yavas yukseltmek de iyi bir yontem olabilir. boylece hem eski donanimlardan cok zarar edilmez, hem de en bastan beri bisikletiniz surulebilir olur.

• Beğen
bisikleti ilk alırken "bu yeter bana" diyorsun
bir süre sonra
xt mi olsun xtr mı diyip
cebine göre parça yükseltiyorsun

hep böyle olur
belki mantıklısı da bu
neye ihtiyaç duyacağını nasıl bilebilirsin

• Beğen
Herkes durumuna göre biçimlendirir. Yavaş yavaş toplamakta bir yöntemdir, neden olmasın. Keyif aldıktan sonra gerisini boşverin...

• Beğen
bir anlık hevesle para saçmamak lazım.. bu bisiklet için de geçerli diğer her şey için de. önce orta kalite, bütçene uygun bir bisiklet al. birkaç ay bin, baktın keyif alıyorsun devamlılık görüyorsun parça takviyesi yaparsın. tabi israfa kaçmadan ve bisikletinin hakkını vermek kaydıyla.. :)

• Beğen
Hedefe ulaşacak parayı biriktiripi, eldekini de satıp yeni bir bisiklet edinmek bana daha uygun geliyor. Tabii, tercih ve sabır meselesi. Naçizane kanaatim budur.

Pek iyi bir fikir değil. Neden dersen eğer, belli bir parçadan sonra geliştirme çok fazla bütçe istiyor.

Dediğin gibi, gidon veya jant en kolay parçalar. Eğer grupset'e geçersen bir seviyeden sonra 9'lu sistemler bitiyor ve 10'lu sisteme geçmen gerekiyor. Bu da ruble, fren-vites kolu, zincir, ön ve arka aktarıcı değişimi demek.

Bunları yapacağına elindeki bisikleti satıp daha üst seviye bir bisiklet almak daha ucuza geliyor. Bu sayede parça değiştirmek için harcayacağın paraya o parçalara sahip sıfır bir bisiklet alabiliyorsun.

Şöyle bir örnek vereyim bu konu ile ilgili sana. Şu an bisikletimde Campagnolo sete geçmek istiyorum. Komple set 550€, jant için de en az bi 300€ ödemem gerekiyor.

Bu parayı vermek yerine elimdeki bisikleti komple satıp o seviyede bir bisiklete sahip olabiliyorum.

Bence Benim Görüşüm İyi bir Kadro alıp Yavas yavas toplamak en iyisi, nedeni ni Şöyle açiklayabilirim Her bir Parçaya Emeğini Veriyorsun bir ağaçtan tek tek meyve Toplar gibi Özenle seçiyorsun Alın terini Bir nevze olsada topladiğin Parçaların üzerine döküyorsun Seçtiğin Parçalar Alt seviye üst seviye fark etmez.Gidip 0 da Para vereceksin Toplayarakda para vereceksin ama Toplayarkak O bisikletle Özdeşiyorsun Ben Sıfır bisiklette aldım Hayrını göremedim 0 dan bisiklette Topladım ona bakıca kendimi Görüyorum adeta ... karar senin

bence 2. el ilanlarını sıkı takip et çok uygun fiyatlara üst düzey parçalar olabiliyor

Geri