Scudo Sports

Bisiklet yarışlarında ortalama hız

Okan111

Daimi Üye
Tepki
98
İsim
Okan Özen
Bisiklet
b'Twin
Yarışlarda ortalama hız kaç oluyor grubun Amatör de kaç Profesyonel yarışlarda kaç ?

Scudo
@Okan111 yol yarışı mı dag yarışı mı ?

@chnkrmz
İkisinide söylersen iyi olur benim için :)

dağ yarışında ortalama 17 - 20 civarında olur. max 30 min 5
yoldan emin değilim ama ortalama 35 den fazla olur

@chnkrmz
Saol abi :)

yol yarışlarında etaplara göre değişiyor. Ağır tırmanış yani içinde 2-3 tane kategori 1 tırmanış olan yarışlar 32-33 km/h lerde bitiyor. Düz etapları veya kategori 3-4 tırmanışlı etapları 40 km/h ye yakın ortalamalarda bitiriyorlar.
(link)
mesela tour de france nin toplamındaki ortalama hızlar yıllara göre verilmiş burda.

Yarışlarda belirli bir ortalama yok; yarışın yapıldığı yere, iklime, katılanlara, rüzgara, ataklara vb. birçok şeye bağlı. Antalya'dasın, yaşın da uygun Antalyaspor'un bisiklet takımı var, git bir görüş bakalım :harika:

@m.klcts
yo sordum

@Ulaş Çavuşoğlu
:)

@Özhan Akgöğ
teşekkürler

@taner07
daha bisikleti yeni aldım kendi çapımda çalışıyorum kimse almazki böyle ilerde bakarız güvenim gelire kendime zorda neyse teşekkür ederim yorumun için :)

@Okan111 Sporcu yetiştiriyor onlar, hazır adam almıyorlar :komik::komik: Sen onlara gideceksin, diyeceksin ki, ''Ben bu sporu yapmak istiyorum'' :harika:

@taner07
Sen antalyadamısın hiç gittinmi bu klübe senin yaşında genç (şuanda okulum var ilçedeyim yaza kadar çok var zaten gidebilirim :) )

@Özhan Akgöğ

Bir düzeltme yapmakta yarar var; kategori 4, kategori 1'e göre tırmanması daha zordur(uzundur). Siz tam tersini yazmışsınız gibi.

@evrenozbilen
Bence sizin yanlışınız var, 4 en hafifi olmak üzere 3, 2, 1 ve HC şekinde sıralanıyor.

@evrenozbilen Abi kafan karıştı herhalde :komik::komik:

@Okan111 Benim yaşım 22 oldu, Allah nasip ederse seneye öğretmen oluyorum, benden geçti yani amatör takılacağız artık :harika: Hayır, gitmedim ama öğrencileriyle antrenman yapmıştım, bu spor sadece yazın yapılmıyor ki :komik::komik: Ben profesyonel olmak istiyorsan diye söyledim, şimdiden başlamazsan profesyonel olmak çok zor...

Our categorization is based on the official UCI but with some modification. When a climb is categorized, for Tour de France for example, there is a subjective component to the categorization. If a climb is at the end of the stage it could get a tougher category than if it was earlier in the stage. Our categorization is completely objective, so if a climb is cat 1 it will always be a cat 1 climb. To decide the category of a climb we multiply the length of the climb (in meters) with the grade of the climb in percent. If that number is greater than 8000 then it is a categorized climb. The minimum percent grade must be 3% or higher. So, for a 4% avg grade climb, it has to be 2km at least to be categorized. Cat 3 > 16000, 2 > 32000, 1 > 64000, HC > 80000.

Evet ben karıştırmışım. :islik: pardon.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@taner07
gidebilmek için okulumu değiştirmem gerekli ama :( antremanları nasıl merak ettim :)

@Okan111 İlçede yaşıyorsan şimdilik internetten okuduklarınla kendini geliştirmeye bak o zaman, baktın tek başına kesmiyor başka bir yolunu bulursun :harika: Başlarında hoca yoktu, kendi programları dışında sürüyorduk; 2li sıra 35-40 km arası tempo ve 3-4 km'de bir sprint atıyorlardı, daha sonra da değişmeli 45-50 km civarında tutarak sürmüştük, ama asıl antrenmanları bunlar değil tabi ki, haftalık programları varmış; sanırsam hocayla birlikte, tırmanış, interval, zamana karşı ve sprint antrenmanları yapıyorlarmış...

Geri