Scudo Sports

Bisiklet yama yapma

Okan111

Daimi Üye
Tepki
98
İsim
Okan Özen
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar yapıştırıcı olarak ne kullanıyoruz bide bu yama yerini nasıl zımparalicaz az önce bisikletciye gittim lastiğimi yaptırmaya adamla kavga ettim bi vurdumduymaz jantımı pedala falan fırlattı tartıştım öyle dandik yama yaptı gönderdi beni kendim yapmaya karar verdim bidaha yardımcı olurmusunuz

Scudo
Önce lastiği indirip çıkaracaksın. Sonra patlak yeri bulacaksın. Patlak kısmı, zımpara izi kallmayacak şekilde yamanın boyutunda zımparalayacaksın patlağı ortalayacak şekilde. Sonra yama balisini yine yama boyutunda ve patlağı ortalayacak şekilde sıkacaksın. Yapıştırıcının tam olarak kurumasını bekleyeceksin. Ve son olarak yamayı yapıştırıp etrafından tam olarak ezeceksin ki kenarlardan hava kaçırmasın. VEE son olarak lastiğin içini kesinlikle kontrol et herhangi bir şey kalmış mı diye. Yoksa lastiği tekrar patlatırsın, bir kutu ton balığı boşa gider :komik:

@Yusuf !!WOW!!
aahahah :D da yama balisini nerden bulucam ben

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Okan111
Mahalle bisikletçisine git abi ben yama takımı alacam de 5 liraya verir sana. İçinde 40 tane civarı yama olur genelde

@Yusuf !!WOW!!
bize anlatacak bişey bırakmamış ki :D dediklerini harfiylen yap ha bu arada patlak olan yeri kırmızı tükenmezle işaretle sonra kayboluyor :D

tamam ozaman :D

Daha bugun unkapanından ınerken baktım arka lastık gıttı :D bu sefer hazırlıklıydım yedek lastık yama ve takımlar cantamday dı. Nese sakınce kendıme guzel bır yer buldum bısıkletı ters cevırdım ve lastıgı cıkardım levyeler le lastıgı acıp ıc lastıgı dısarı aldım pompamla basladım basmaya baktım sısmıyor aha dedım delık buyuk :D sonra buldum. daha once evde yamayı denemıstım ama beceremedım bu sefer gene deneyeyım dedım belkı tutar clx yama seti nese buldum delıgı surdum yapıstırıcıyı yamayı taktım yamanın masallahi var kocaman utanmasa lastıgı kapatıcak o derece sonra bıraz bekledım ve tam kurumamıs olsada taktık kapattım sısırmeye basladım suan yolda ınseydı yedek lastıgı takıcaktım ama ıs yerıne kadar geldım suan bır sorun yok :D Yanımızda İç lastik ve yama bulundurmak sart ve takımları.

lama değilde slime kullanmak şart bence aklımda soru işareti ve bu kadar uğraşa gerek yok :)

arkadaşlar zımparalamadan 502 sürüp hemen yamayı yapıştırsak üstüne olmazmı ?

@Okan111 yapıskanlar bence ozel 502 sertlesıp kuruyodur o yuzden sıkıntı cıkartır gıbıme gelıyor daha esnek ve erıyen yapıskan kullanmak lazım.

• Beğen
@ElcaSeJawS
Tamam ozaman gidip yama takımı alıyoruz

• Beğen
Eğer 502 kullanır isen arkadaşında dediği gibi o kısmı sertleştirir ve çatlayıp yırtılmalara neden olur. En mantıklısı yama seti alman.

yada hocam yedek iç lastik bulundur yaninda değiştirirsin eve gelince rahat yama yaparsin be öyle yapiyorum şahsen :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Arkadaşlar küçük çaplı bakım ve tamiratı kendimiz yapalım bilmiyorsak öğrenmeye çalışalımki özellikle turlarda sıkıntı yasamayalım.

tamam arkadaşlar teşekkürler

502 kullanma. Ben Bally kullanıyorum ama kuruması 5 dakika sürüyor maalsef.

BİSİKLET değil, LASTİK olacak... yamayı lastiğe yapıyoruz:islik:

• Beğen
Geri