Scudo Sports

Bisiklet ve Tavuklar.

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
Özellikle şehir dışında, köy içlerinden geçerken karşımıza çıkan tavuklar başımıza dert olabiliyor. Son zamanlarda tavukların can sıkıcı etkileriyle karşılaşır oldum.

Geçen haftalarda Özgüç ve Machoo kardeşimle Akmeşe yakınlarında 35-40 la giderken tavuk sürüsünü önümüze kattığımızda çıkan kargaşa, yakınlardaki bir evin saygıdeğer köpeğinin dikkatini çekip bizi kovalamasına neden oldu.

Dün Hereke-İzmit seferimi yaparken D-100 karayolu Körfez yakınlarında karşıma yol kenarında yemlenen tavuklar çıktı. Kışşşşş kışşşş diye bağırmak zorunda kaldım.. Neticede paçayı kurtardılar ama dibimden ağır araçlar vızır vızır geçerken tavuklarla uğraşmak hoş değil..

• Beğen
Tepkiler: Fatih Özgenlik
Scudo
abi tavukları geçtim ben çocuklardan çok korkuyorum yaa ne zaman ne yöne koşacakları belli olmuyor veletlerin

nedir senin bu hayvanlardan çektiğin be abi valla senin üstünde nazar var nazar daha 60 ı alalı kaç gün oldu 3 tane kaza tehlikesi geçirdin heralde demi:)

Çok normal mevzular bunlar.. Bisikletler son derece sessiz aletler olduklarından son ana kadar kah çocukların, kah normal insanların, kah ta meşgul hayvanların dikkatini siz son sürat gitseniz bile dikkatlerini çekmiyor..

@baymineral

İnsanlarda bisiklete saygı yokken tavuklardan saygı bekleyemeyiz .ilk önce insanlar saygıyı öğreneceklerki tavuklarının böyle şeylere yol açacağını düşünüp daha duyarlı olacaklar....

Keşke tavukların önüme atlayacağı, toprağın kokusunu alabileceğim bir yerde pedallayabilsem. Açıkcası öyle bir yere hasretim İstanbul'un beton yığınlarından tavuğu ancak kızarmış olarak yada kasaplarda poşet içinde görüyorum. Yani sözün özü keşke önüme atlayacak tavuk sürüsü olsada o şekilde bir kargaşa içinde kalsam :D

@gurol

Koptummmm.. Gerçekten kahkaha atarak güldüm. Çok teşekkürler.. Tavukların bu kadar salakça davranması çok komik olmuş..:D :D :D :D :D

geçenlerde iş gereği köylerden birine otomobille gittim, köyün girişinde görüşeceğimiz kişilerle buluşup arabaya alıp köyün içinden geçerek yola devam ederken tavuklar yola atladı, abinin yorumu

"aman yeğen burada tavuk için adam vururlar"

dikkatli olmak lazım :)

@soneryen

süpersin :D :D :D aynen katılıyorum sana

@baymineral

Ben bundan önceki bisikletim olan 24 jant Çupaş ile 1996 yılında 66 km/saat hızla giderken önüme hindi sürüsü çıkmıştı. Bisikletin arka freni bozuktu ben de takla atmamak için ön frene kademeli olarak bastım ancak hindilerden birinin tam boynunun üzerinden geçtim. Eğer boynu değil de gövdesinin üzerinden geçseydim büyük ihtimal o hızla feci şekilde takla atardım.Daha sonra duydum ki sahibi hindiyi ölmeden önce yetişip kesmiş.

• Beğen
Tepkiler: ozgurdeniz
çok eğlenceli olurdu tabi onları öldürmemk şartıyla kovalamak falan ama öle bi şansım yok malesef bayrampaşa'nın sokak aralarında sürünüp gidiyoruz :biz de çocuklar ve arabalara çarpmamak için uğraşıyoruz işteİ:D

valla bence dikkat edin sahibi felan çıkar :)

yumurtlamayan cins ev tavuğu bir anda çift sarılı her gün yumurtlayan bir cinse dönüşüp başınıza iş çıkartıp size pahalıya patlayabilir :D

@Ercan Bayram

Gerçekten haklısın. Atalarımız ne demişler: "Kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur"

Konuyu hortlatmış olayım... 😅

Köy yollarının birinde düz yolda ilerlerken karşımdan da bir minibüs geliyordu. Beyaz iri bir tavuk minibüsün önünden kaçıp önümden, sağ taraftaki tarlaya gireceğini umarken tarla kenarından dönüp önüme atladı... Ön tekerim tavuğa çarptı ve oradan çıkıp üstüme uçtu. Az daha takla atacağımı ya da şarampole uçacağımı sandım. Her yer tüy olmuştu. Açıkçası sahibinin o tavuğun ciyak ciyak sesine çıkıp, hayvanın başına gelenlerden beni sorumlu tutacağını sandığımdan, sıkı bir sprint ile yoluma devam EDEBİLDİM. (Tavuk ise bedenen sağlıklı, psikolojik travmasıyla kümesinin yolunu tutmuştu. Şükür birşey olmadı masuma...)

Başka bir rotada, sert bir tırmanış sonrası gelen sıkı bir iniş vardı; olmaz olaydı. Tatlı hızlı inerken, sağ tarafımdaki çalıların arasında boş ruble sesinden irkilen tavuk korkuyla üstüme atlamaya kalktı. (Neden korktukları şeyden uzağa uçmuyor, kaçmıyorlar anlamıyorum...) Eğer çarpsaydım, belki de bu cümlelerimi yazamıyor olabilirdim zira yol sağlı sollu ağaçlı idi, kesin bir tanesine bodoslamadan bindirirdim. Artık nerem kırılır, nerem yamulurdu bilemiyorum.

Velhasıl, tavuklardan çok çeken bir ben miyim bisiklet turlarında? Tecrübelerinizi ve bu tavuklardan korunma yolları için denediğiniz yöntemlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. :)

Geri