Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

bisiklet ve sağlık...

  • Konuyu başlatan BF Okuru
  • Başlangıç Tarihi
B

BF Okuru

Misafir
Herkesin bildiği gibi düzenli yapılan egzersizlerin vücutta oluşturduğu ortak cevaplar vardır. Örnek vermek gerekirse : Kan dolaşımının önce hızlanıp sonra üst seviyede regüle olması, solunum hızının artışı,endokrin (hormon) sisteminin olumlu değişiklikleri, endorfinler aracılığıyla sağladığı psikolojik rahatlık vb. Bununla beraber her spor dalının da kendine özgü vücutta oluşturduğu cevaplar vardır. Bizim konumuz bisiklet olduğuna göre şemayı incelersek : Öncelikle bisiklete antremansız biner ve ağır bir tempo tutturursak kaslarımızda Iaktik asit birikeceğinden kas dokusu oksijenlenmesi azalır. Bu asit kan dolaşımı ile dokudan uzaklaştırılana kadar yorgunluk hisseder, kramplara maruz kalabiliriz. Vücudumuzdaki depo yağların enerjiye dönüşümü zaman alır, bu nedenle birikmiş yağlarımızı eritirken aceleci olmamız, dengeli beslenip periyodik olarak bisiklete binmemiz gerekmektedir. Koordinasyon ve hassas kontrol beyin ve omirilik tarafından düzenlenir. Beyinden çıkan motor sinirler çizgili kasların performansını düzenlerler. Diyafram ve kaburgalar arası kaslar birlikte güçlü olarak kasılıp gevşeyerek solunumu, düzenlerler Kalp kasları ritmik olarak kasılır, vücuda gereken kanı pompalar, Kasların aşırı çalışması. artan oksijen ihtiyacı doğurur. Bu da dolaşan kanın ve kalp hızının artması demektir. Karın ve omurga yanı kasları göğüs kafesini stabil bir şekilde asılı tutarlar stres ve heyecan adrenalin salınmasına neden. olur. Bu da kalp hızını, solunumu artırır ve karaciğerden depo enerjinin salınmasını sağlar.Bacak yan, alt kasları. kalçaya ait kasların kasılması ile fleksiyon ( içe kıvrılma ) ve bacak kasları gerginliği sağlanır Kol kasları kasılıp gidonu sıkı olarak tutmamızı. ve kolu düz bir şekilde sabitlememizi sağlar. Baldır kasları asıl bağları yardımı ile . topuğu yukarı çekerek ayağın pedala basmasına izin verir1er Diz ve kalça eklemlerindeki kıkırdak yastıklar ritmik hareketlerin salgıladığı özel Sıvı ile rahatlarlar.
 
Scudo
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ....
 
Konuyla ilgili bir soru daha.
1 haftalık turdan yeni geldim, günde yaklaşık 100-120 km yol aldık.
Turun sonunda ayaklarımın şiştiğini farkettim, bir de boynumdaki bir damar oldukça belirginleşti. Sağ elim hala uyuşuk gibi..
Tur sonrası bu gibi durumlar normal mi? Tur sonrası önerilebileceğiniz aktiviteler, rahatlama yöntemleri var mı?
Yarın spor yapmaya tekrar başlayabilir miyim? Yoksa 1 hafta mola mı verilmeli?
teşekkürler,
ayse
 
bu sorunun cevabini bende merak ediyorum acikcasi.. yorucu bir tur sonrasi ne yapilmali... ne kadar dinlenmek uygun olur.. ya da fiziken cok ciddi bir yorgunluk hissedilmiyorsa (cok mumkun degil gibi gerci ama) bile dinlenmek gerekli midir.? tecrubeli arkadaslardan konuyla ilgili bilgi rica ediyoruz.. tesekkurler...
 
bir de bizim bugün yaptığımız gibi 1er litre su içilmemesi gerekiyor :) bir yerde okumuştum, yoğun tempodan hemen sonra fazla içilen su kanda bir maddenin azalmasına sebep oluyormuş sanırım. bu da hayati tehlike yaratıyormuş. bu konu hakkında detaylı ve doğru bilgiye sahip arkadaşlar bizi aydınlatırlarsa sevinirim :)

 
Back