Scudo Sports

Bisiklet ve motosiklet kapı kazaları

@verisakeet
Keşke senin yerine bi araba çarpsaydı, kapısı kopunca ders alırdı.

Scudo
Merhabalar bu konu ile ilgili araç sürücülerinin kullanması gereken bir bilgi paylaşmak istiyorum;
Ehliyet almak için sürücü kursuna başvurmuştum, ilk direksiyon dersinin sonunda araçtan inerken direksiyon hocam kapıyı sağ elimle(kapıya uzak olan elim) açmamı söyledi. Bu şekilde yaptığımda kapıyı açmadan önce gözümün aynaya takılacağını ve arkadan gelen araçları (motor,bisiklet vb.) kontrol etmiş olacağımı söyledi. Çok fazla araç kullanmıyorum ama bisiklet ve motorsiklet sever olarak araç kullandığım zamanlarda en fazla dikkat ettiğim konu.
Bu bilgi ne kadar yaygın bilmiyorum ama daha önce kimseden duymamıştım ve uygulayanı da görmedim.

@cracura demek hoca,bisikletlileri filan düşünüyor:)
Aynaya bakmak için sağ elle soldaki kapı açılması kadar saçma bir şey olamaz..Bu hoca acaba hayatında hiç mi araba kullanmadı?
Uzun yıllar araba kullanmış birisiyim..Böyle saçmasapan bir şey görmedim/duymadım/bilmiyorumo_O
Aynaya bakarsın,olmadı soluna da bakarsın ve açarsın kapıyı..Bu esnada sol elle kapı açılır,sağ elle de anahtar kontaktan çıkarılır..Hocanız çok kasmış kendini..!

@cracura

Hollanda'da bu şekilde öğretildiğini seneler önce okumuştum, son günlerde popüler bir Facebook post'u olarak da dolaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: cracura
@fthgzl79
@fthgzl79

Bu dediğiniz yapılsaydı onlarca insan ölmezdi.
@fthgzl79

5 10 saniye insan hayatından daha önemli sonuçta.

• Beğen
Tepkiler: LOse
Trafik olan yolda musait olan en sağdan giderken aracın sağ önde oturan kişisi bi anlık durakmasadan faydalanıp iniyor ve ben kapıya çarpıyorum. Sizce bunun suçlusu ben miyim yoksa arac sürücüsü mü? Görüntüler de mevcut. Hatta şöyle bırakayım. Benim suçlu olduğumu söyleyen kişiler olduğu için aklıma takıldı.

@cracura Türkiye'de olmaz bu..Mümkün değil..
Sizin hocanız Türkiye'yi bir Avrupa devleti sanıyor galiba ya da bu uygulamayı düşünenler..Türkiye,duble yolları olan bir Afganistan'dır..Afganistan'dan tek farkımız duble yollarımız,köprülerimiz,gökdelenlerimiz filan..Kafa aynı ama..

Bisikletle yolun sağından normal bir şekilde gidiyorum..Sağdan bir araba çıkıyor,beni görüyor ama umursamıyor..Beni umursamayacağını çok iyi bildiğimden,frenlerle bir şekilde atlatıyorum bunu..Yoldan geçiş hakkı bana ait ama ben yavaşlıyorum,hatta duruyorum..Çünkü arabayla ana caddeye çıkacak bir öküz çıkıyor karşıma..Sürekli karşılaşıyorum bunlarla..Bu forumdaki herkes bu söylediğimi onaylar..Bizi gördükleri halde,bizim yolda durmamızı isteyen bir kitle var..Sen bu kitleyi,daha doğrusu bu kafayı ''arabanın kapısını sağ elle aç,çünkü bisikletliler de insan'' filan diye eğitemezsin..

@Bugraacik senin suçun yok tabi..Arabadan çıkacak bayan,sağına bakıp öyle kapıyı açmalıydı..Şoför de aynaya bakıp,kadını uyarmalıydı..Sanki seni düşürmek için organize olmuşlar:ssrtcbya:

@fthgzl79 Memleket öküz dolu ben neden olmayayım diyorsun yani. Ben yararlı olduğunu düşündüğüm bir bilgiyi paylaştım. Bu konuyu tartışmak istemiyorum. Umarım kapına biri yapışmaz.

@Bugraacik Kapıyı sol eliyle açsaydı ne olurdu acaba merak ediyorum.

@fthgzl79 peki ya ben carptiktan sonraki halleri? Sanki hiçbir şey olmamış gibi kadının devam etmesi ve adamın suratıma bilr bakmaması? :D

@cracura kadın aynaya dahi bakmazdı, aynaya tek bakma amacı makyajını düzeltmek içindir, iddaaya giren var mı?

@Bugraacik denersen zaten anlicaksın gözün direk aynaya takılıyor. İnsan refleksini küçümsememek lazım. Ama kadın olduğunu düşünürsek yine çarpıcaktın o kapıya :)

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Geri